Inför Karlsborg och Umeå borta: Det känns mycket bättre!

Whizzkid i egen hög person. Whizzkid i egen hög person.

Den här helgen kan Selånger bli klart för allsvenskt kval, men då krävs två segrar, dels mot hemmastarka Karlsborg, dels mot Umeå, som vi torskade mot på Dragonens isfält förra säsongen. Det är med andra ord inte bara att hämta hem fyra pinnar. 

I skrivande stund brummar laget norrut med Royne Sjödin bakom ratten. Simon Whizzkid svarar i telefonen. 

Var är ni?
- Bra fråga.

Är ni på bussen?
- Vi har Fifa igång, så vi har ingen koll alls var vi är. 

Trots vinst senast såg SSK lojt ut, vad berodde det på?
- Det är svårt att säga. Men det var en väldig urladdning mot Söråker och det är ett sådant skede i serien där det kan vara lite svårt att ladda om i serielunken. Det var låg nivå mot Nyborg, vi gjorde inte det vi skulle göra och fick ju 0-3 emot oss på grund av det. Men sedan vänder och vinner vi, så det får vi ta med. Vi ska inte bjuda Karlsborgs imorgon på någonting för det har vi inte råd med. Och det skulle vi egentligen inte haft mot Nyborg heller, men de var bleka de också. 

Hur har det känts i veckan?
- Mycket, mycket bättre. Sista tränignen innan Nyborgmatchen var jätteloj och så gjorde vi en sämre insats mot Nyborg, men vi hade möte i måndags, tränade bra igår och har en mycket skönare känsla nu. 

Lårskadade Danne Edström är inte med i helgen. 
- Nä, men han tränade fullt ut igår, så det ska inte vara någon fara. I tisdags kom han och haltade och då tänkte jag att han inte skulle kunna spela i helgen och jag tog ut laget i onsdags och höll fast vid det. 

Då kommer han vara riktigt fräsch till veckan då. Vad tror du om Karlsborgsmatchen?
- Som vi vet tidigare är KBK starka hemma. Det är en match som jag har rankat som en av de svåraste bortamatcherna. Det ser ut att kunna bli snö, men det gynnar nog inte något av lagen. De tycker om att skjuta precis som alla andra lag i Kalix. Jag är förvånad över att det inte gått bättre för dem, men vi vet vad de kan. De hämtade ju upp ett underläge mot oss hemma till exempel. Det blir en rolig match. Hoppas att vi får spela blank och fin is! 

Umeå på söndag då?
- Ja, då är revanschlustan stor från ifjol (förlust 2-3 då) vad jag har förstått i gruppen. Den vill vi absolut vinna! Umeå är ett av de lag som sliter hårdast i 2x45 minuter. De ger inte bort några segrar i onödan, så vi behöver disciplin och göra det vi ska. Då ska vi nog kunna vinna den matchen. Men det blir nog tuffa matcher båda två i helgen. Mycket närkamper tror jag. 

Lycka till!
- Tackar. Vi hörs imorgon!

För övrigt noterar hemsidan att Eric Öckerstedt är tillbaka i laget efter sjukdom senaste. Go go go!

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna