Inför Nyborg hemma lör 6 feb 15.00: Mäktigt, säger Muggen

Selånger har bara två hemmamatcher kvar i serien den här säsongen. Men det är inte vilka matcher som helst. Det är mot tabelltvåan Nyborg och mot tabelltrean Söråker. En förstaplats som innebär allsvenskt kval hägrar förstås och då bör ju matcherna helst vinnas. Klarar Selånger det?

Hemsidan ringer keepern Magnus "Muggen" Wilsson, som värvades från Norrtelje i höstas och som gör sin första säsong hos oss. 

Du missade torsdagsträningen. Hur mår du?
- Jodå, det är väl lite småkrassligt, men det är som vanligt vid den här tiden på året. Men det är ingen fara för matchen. 

Nu börjar den verkliga slutspurten. Vi ligger på kvalplatsen. Har du börjat tänka på att det kan bli kval?
- Tankarna börjar komma mer och mer. Jag har kikat på seplschemat och kollat de andra serierna för att se vilka vi kan få möta. Som det ser ut nu blir en nätt tripp till Haparanda. Det är en jävligt rolig period nu fram till själva avgörandet. Det är nu det börjar!

Men det är ju inte klart att det blir kval...
- Nej, inte på långa vägar! Om vi sköter oss illa hamnar vi ju utanför kvalet och då har vi ingen att skylla på om det skulle ske. Det krävs fullt fokus varje match oavsett om vi möter Umeå eller Nyborg eller vad som helst.

Du har stått alla matcher i serien. Vad tycker du om din säsong hittlls?
- Upp och ner tycker jag för mig personligen. När det gått lite ner för mig har ju laget skött sitt ändå. Jag hade en period efter Nyborg borta (22 nov) som jag gick ner mig lite. Vändningen tycker jag kom i förlustmatchen mot Broberg (10 jan). Då kändes det bra för min del och sen dess har det varit uppåt. Det jag är mest besviken på är att jag har varit ojämnare än förra året, men samtidigt har jag haft en högre hösta nivå. Och sen vinner vi ju nästa hela tiden, så det är väldigt kul med bandy just nu och vinner vi mot Nyborg imorgon sitter vi i en väldigt bra position. Jag har ju spelat i förlorande lag i hela mitt liv, så det här är mäktigt! 

Hur var matchen mot Nyborg borta?
- Det var en tuff match. Vi hamnade i underläge och i första halvlek började jag tänka: "Pallar vi det här?" Vi strulade till det lite i första. Och så inför andra halvlek bestämde vi oss för att nu går vi ut och gör det här tillsammans och då efter ett tag kände vi att "Det här är vår match". Trots att vi låg under kändes det alltså som att det var vår match. Och vi vann ju med 5-4 också. 

Vad tror du om morgondagens match?
- Jag tror att det blir en lite annan typ av match än senast mot Söråker. Förhoppningvis blir det bättre väder. Men ja, det känns som att hela laget är laddat. Det var bra träningar i början av veckan. 

Vad krävs för att vinna?
- Framför allt en jävla inställning. Det ligger i våra händer. Om vi kliver ut och gör det vi har sagt att vi ska göra, då blir det bra. Och vi litar på varandra där. Som förra matchen till exempel. Då sa de åt mig att kasta långt hela tiden och jag tycker inte att det är kul nånstans att kasta långt, men det var det vi skulle göra. Och det är det vi gör så bra, att vi håller oss till det Simon har sagt. Så länge vi gör det tillsammans och med en stark vilja, så tror jag att vi löser det här. 

Ska du spika igen imorgon?
- Jag ska försöka. Det gick nästan senast! (Söråker gjorde mål på straff i sista minuten, red:s anm.) Jag vet i alla fall var Nyborg skjuter sina straffar...

P.H. 
 

Kommentera gärna nyheten:

  • Elsy Vilsson • 5 februari 2016 17:17:44
    Lycka till
  • Mia • 6 februari 2016 08:31:00
    Lycka till Muggen!
  • Theo • 6 februari 2016 19:46:04
    Go muggen!!

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna