Inför toppmötet: Söråker borta fre 29 jan 19.00

Det vankas holmgång i toppstriden i division 1 norra när laget i våra hjärtan, SSK, rullar bort till Söråker för match på fredag kväll. 

Hemsidan telefonerar till räven André Sjödin-Granzell för att pejla läget innan matchen.

Vad gör du?
- Ligger och slappar i soffan medan Abbe sover, säger föräldraledige Garba. 

Vad ska vi prata om då?
- Jag vet inte. 

Nähä. Eh, jamen, hur känns det inför matchen då?
- Det känns bra. Man vill ju att det ska börja nån gång. Det har varit mycket surr om den här matchen alldeles för länge, från båda håll, och det är klart att det är viktig, men den blir lite väl upphaussad kan jag tycka. 

Upphaussad säger du - vad kan det innebära?
- Det blir inte lika avslappnat som i andra matcher. Det blir nerver, vilket gör att det kan låsa sig för vissa. Så kan det ju bli för Söråker också. Det är ju en betydelsefull match för hur serien ska sluta dessutom, så det är faktiskt lite pirrigt. 

Men angående tabelläget. Selånger är etta och Söråker trea, så läget är ju på SSK:s sida...
- Jajaja, det är dom som måste jaga. 

Vad ska du göra på planen då?
- Jag har kommit igång lite igen nu efter att ha haft problem med höftböjaren och på de senaste träningarna har det känts väldigt bra. Danne (Edström, backbjörn, red:s anm.) sa i tisdags att det kommer att bli dragigt för Söråker. Så jag ska försöka gasa, vara drivande och ta ansvar.

Okej, har Whizzkid pratat med dig om att ta ansvar?
- Jo, han har väl pratat med mig och Henke Söderlind. Vi är ganska olika spelartyper, men vi ska ta ansvar i offensiven, ha mycket boll och vara med mycket i det egna spelet. 

Hur känns det då?
- Det känns bra. Det har ju gått bra än så länge den här säsongen. Och jag är ju så att om jag får för lite boll, så ja, jag kanske inte faller ur spelet helt, man man är inte med lika mycket liksom. Jag trivs med att ha bollen. 

Hur är det att spela på Söråkers IP tycker du?
- Det är roligt. Det är tajt till åskådarna och ganska liten plan och de försöker ofta spela hårt, särskilt i början av matcherna. Det gäller för oss att skita i gliringar från publiken och tacklingar som kan komma. Då kan det hända att de mattas av och att vi får mer utrymme och då blir det ju ännu roligare om det händer. 

Hur har träningarna i veckan varit?
- Det har varit lite hetare än vanligt. Det märks att det är en viktigare match på gång jämfört med den vanliga serielunken. Det är många som är på gång. Det kommer vara tungt för Löta att hålla reda på alla.

Ja, det var väl det det... Det ska bli kul att se matchen. 
- PDSG nu bara. Vi ska ju vinna. 

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna