Teo drar iväg på VM

Packat och klart. Pressa det som går, Teo! Packat och klart. Pressa det som går, Teo!

Under tisdagen samlas P15-landslaget i Västerås för en kort uppladdning innan de tar båt och buss till VM-orten S:t Michel (Mikkeli) i sydöstra Finland. Selångers bidrag Teodor Stenshagen softar hemmavid kvällen innan avfärd. 

Han säger sig faktiskt göra "ingenting" när hemsidan slår en signal till honom.

Är du nervös?
- Näej, inte så nervös just nu, men det blir väl mer ju närmare turneringen vi kommer. 

Vad gör du nu då (förutom ingenting)?
- Jag håller på och packar det sista. Tejpar om klubborna.

En landslagsuttagning består av flera läger då spelarna samlas och sållas ut. Hur har du tänkt när du har varit med på lägren?
- Jag har försökt att göra mitt bästa och, ja, visa upp mig. På de första lägren hade man ingen aning om hur man låg till. Det var ju andra läger söderut också och de visste man ju inte vilka som var med på. Men det har ju känts bra. Jag har fått till det liksom och varit nöjd med lägren. Så en liten aning kanske jag har haft att jag skulle komma med, men det är ju svårt att tro att det verkligen ska bli så. Det är kul i alla fall.

Vilken postiion har du i landslaget?
- Mittfältare.

Har ni pratat något om målsättning och sådär med VM?
- De (förbundskaptenerna Göran Boström och Micke Eriksson) har inte pratat så mycket om det. Men jag antar att de har tagit ut ett så bra lag så möjligt och förmodligen vill de att vi ska vinna. 

Vad har du för bilder i huvudet om vad du ska göra på planen?
- Det är väl att man försöker hålla sig till det man är duktig på. Min spelförståelse, använda den. Och komma rätt i åkningarna och hålla sig till den spelidé som tränarna har. Man får väl förmoda att jag blivit uttagen på det jag gjort hittills, så jag ska fortsätta göra det jag har gjort.

Lycka till!
- Tusen tack.

Turneringen börjar på torsdag och deltagande lag är Sverige, Finland, Ryssland och Estland. 

Torsdag 28 jan
11.30 Sverige - Ryssland
13.30 Finland - Estland
18.00-19.15 Ryssland - Finland
20.00-21.15 Estland - Sverige

Fredag 29 jan
11.00-12.15 Finland - Sverige
13.00-14.15 Ryssland - Estland
17.30-18.45 Semifinal
20.00-21.15 Semifinal

Lördag 30 jan
12.00-14.00 Bronsmatch
16.00-18.00 Final


P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna