Kalle resonerar om skytteligan: Inför Haparanda hemma lör 9/1 15:00 och Broberg hemma sön 10/1 13:15

Smalle med sin bandykoffert. Smalle med sin bandykoffert.

Hemsidan ringer till Karl Högberg, som även kallas Smalle och en hel del andra namn, inför helgens dubbla hemmamatcher. Han har gjort 32 mål på de första 8 matcherna i serien och leder därmed skytteligan. 

Hallå! Är du ledig?
- Nej, sitter och pluggar, säger ingenjörsstudenten på Mittuniversitetet.

Varför då?
- Jag tänkte ta mig nånstans här i livet.

Jaha, jag trodde att det liksom var mellan två terminer nu.
- Det är tentavecka nästa vecka. Har "bara” två tentor. Mekanik och Arbete och miljö.

Men du, jag tänkte att vi skulle prata om skytteligan i divsion 1 norra som du leder. Är det viktigt att vinna skytteligan?
- Ehhhhhhh….. Hmm.... Asså...... Jaaa… Njaaaa, vet inte hur jag ska svara på det riktigt... Det är inte det viktigaste med säsongen. Det är viktigare att det går bra för laget och att vi tar oss dit vi vill. Men det skulle vara kul att vinna skytteligan och jag satsar på det. Det sticker jag inte under stolen med.

Din huvudkombatant om målskyttetronen såhär långt, Jonatan Sundberg i Snoddas, blev i dagarna klar för Ljusdals BK i allsvenskan. Hur ser du på det?
- Ja, det var både dåligt och bra. Det var kul att ha nån att tampas extra mot. Inte för att jag tror att det kommer påverka mitt spel. Men sedan får vi ju hoppas att går bra och att han inte blir någon flopp i Ljusdal.

Va? Bryr du dig om det?
- Det är väl kul om går bra i Bandy-Sverige.

Men det kan ju inte gå bra för alla hela tiden?
- Kanske inte. Nä, men att han gick dit kommer inte påverka mig så mycket. Jag ska försöka fortsätta göra mål ändå. Jag lovar. 

Finns det nån konflikt mellan att du ska vinna skytteligan och att laget ska vinna serien?
- Nej, det tror jag verkligen inte. Jag har ju bara hört positiva saker om att jag har gjort mycket mål. Och det har ju kommit av att det går bra för laget. Jag tar ju inte bollen och kör själv, utan det är ju att vårt spel funkar som gör att jag hänger kassar.

Vad tror du om Haparanda hemma?
- Vi ska inte underskatta nåt lag i serien. Det har man ju varit med om förut. Som Umeå borta förra året. Man ställer in skridskorna och hoppas att det ska lösa sig. Men det här är en match vi SKA vinna. Allt annat vore ju en skandal. 

En skandal säger du. Hur tänker du inför en sån match då när ni bara SKA vinna?
- Nu har vi ju vunnit alla matcher hittills och inte i nån match har det känts som att vi har underskattat nåt lag. När vi spelade mot Haparanda borta till exempel och vann med 14-0, så fortsatte vi att spela såsom det är tänkt att vi ska spela även om vi hade kunnat börja jaga mer mål, du vet, stressa högt och gå själv och hålla på, men då fortsatte vi att spela vårt spel och träna på det. 

Och Broberg U hemma på söndag då?
- Det blir sannolikt en tuffare match. Vi hade inga större problem på bortaplan (vinst 10-6), men det det gäller att vi gör två bra halvlekar. De har alltid med några vassare spelare från A-laget och släpper vi in dom och ger dom utrymme, då kan det går hur som helst. Och vi måste bli bättre på defensiva hörnreturer än vad vi var borta. Vi släppte in några onödiga där. 

I väderprognoserna ser det ut att komma ganska mycket snö de kommande dagarna. Det kanske blir någon snömatch i helgen...
- Om det blir det, så tror jag nog att vi kan anpassa oss till det också. Vi får skicka långa på Smalle.

Välkomna till Gärdehov!
Selånger - Haparanda, lör 9/1 15.00
Selånger - Broberg U, sön 10/1 13.15

Smalle har nummer 18.

Skytteliga division 1 norra (8 jan 2016)
1. Karl Högberg, Selånger, 32
2. Jonathan Sundberg, Snoddas, 31
3. Filip Nyberg, Söråker, 22
4. Joakim Hedberg, Söråker, 19
5. Emil Ihrén, Härnösand, 14
6. Viktor Skyttner, Härnösand, 14
7. Christoffer Modig, Nyborg,12
8. Mattias Gälman, Nyborg,  11
9. Robin Larsson, Karlsborg, 10
10. Jonathan Andersson, Snoddas, 10

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna