Inför Haparanda och Nyborg borta

Mot Norrbotten med magisk skyltning! Mot Norrbotten med magisk skyltning!

SSK tuffar norrut med gamle SM-finalmålskytten Royne Sjödin bakom ratten precis som vi vant oss vid på senare år. Årets första norrbottensturné är ett faktum.

- Alltid trevlig stämning. Vi har det bra i bussen, rapporterar tränar-Simon nånstans mellan Övik och Umeå. 

På lördagen väntar Haparanda SKT, en förening som Selånger är evigt tacksam efter att ha fostrat tidernas storskytt Ingemar Aava och försvarsbriljanten Lennart Lummi, vilka gladde SSK-anhängarna på det glada 80-talet. 

"Se och lära" sägs vara konceptet för det unga laget från gränsstaden i år. 17 år är den vanligaste åldern bland spelarna.

- Det blir spännande att se vad Haparanda kommer med. Vi har ingen koll alls.

På söndag sedan väntar sportklubben från Nyborg utanför Kalix. Den ofta så tongivande Fredrik "Skuggan" Wikström saknas i årets trupp, enligt Nyborgs hemsida, men även om han inte dyker upp så brukar NSK vara ett gediget kollektiv. Och Mattias Gälman krutade ju in ett par förra året till exempel. 

- Jag har inte så bra koll på dom heller, säger Simon, men förra året var de bra organiserade i alla fall. De kom tvåa i serien då och tillhör favoriterna i år också. 

Att spela lördag-söndag innebär som vanligt en extra utmaning. 

- Det sliter ju alltid. Vi har inga skador som hindrar oss i alla fall och får försöka spela smart, men vi vill ju vinna, så det går inte att hålla igen. 

Vad vill du se från Selånger?

- Vi är inte nöjda med matchen mot Snoddas rent spelmässigt, trots att vi vann. Vi genomförde inte vårt spel såsom vi egentligen vill. Vi öppnade väldigt hårt, vilket var bra, men det var ganska spänt hela matchen och det påverkade vårt spel. Vi gick mycket på kontring och nu vill jag gärna se mer egna anfall som vi genomför hela vägen och helst avslutar med mål förstås. 

Haprandamatchen börjar 15.00 och avnjuts med hjälp av elitrapport.se (om sidan behagar fungera. Ligger nere i skrivande stund...).

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna