Rekordintresse för bandykonventet i Sundsvall

Till helgen anordnar Selånger en stor träff med ungdomsledare från hela region nord. Sundsvalls Tidning uppmärksammar det stora intresset med upp mot 100 deltagare. Selånger och Sundsvalls stad lockar! Vi är på rätt väg!

"Historiskt har det funnits bortåt 200 klubbar i norra Sverige. Nu finns det 30", säger en av de som jobbat med arrangemanget, U16-ledaren Mats Pantzar till ST.

Med närmare 100 ledare från klubbar som räknas tillhöra norra Sverige, det vill säga Dalarna och uppåt är han riktigt nöjd med uppslutningen. Och från förbundet sida pratar Bengt Sandström om rekordintresse.

"Vi genomför en utbildnings- och inspirationsträffar för en långsiktig, hållbar ungdomsbandy. Vi har märkt att det har funnits en brist på utbildning av ungdomsledare och där konventet riktas mot framtiden. Vi kommer även prata om rekrytering, säger Pantzar till tidningen.

I programmet för helgen märks många idrottsprofiler från Sundsvall.
  • Skridskopedagogen Sebastian Falk med många år på Sandvikens bandygymnasium bakom sig ska prata om individuell utveckling.
  • Innebandyns Johan Nordell föreläser om vikten av att bygga människan före idrottaren. Han har varit med och fostrat flera landslagsspelare.
  • GIF Sundsvalls och tidigare Timrå IK:s fystränare Jocke Svedberg ska prata om fysträning för ungdomar.
  • Söråkers Ellen Persson håller i en utbildning med namnet Bandy för barn.

17-18 oktober är datumen för konventet,

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna