Selånger tog hem Sundsvall Bandy Cup 2014!

I år lade Selånger beslag på guldmedaljerna i hemmaturneringen på Gärdehov. När nästan alla matcher var spelade av endagscupen stod det klart att Selångers P14 skulle ställas mot fjolårsvinnarna Edsbyn i en helt avgörande match.

Selånger inledde klart starkast och gick ifrån till 3-0. Ett hörnmål signerat Erik Rex, ett spelmål av Johan Pantzar fint framspelad av Teo Stenshagen och samme Stenshagen gjorde 3-0 på en riktig kanon utanför straffområdet.

Spelet jämnade ut sig efter ett tag  och precis innan paus gjorde "Byn" 3-1 genom duktige Johan Gadestedt. Kontakt inför andra halvlek.

Tidigt i andra gjorde SSK 4-1 - firma Stenshagen/Pantzar igen - och då kändes det som att Edsbyn skulle få det tufft, men tack vare en rackarrökare från långt håll av Rasmus Skarps fick man kontakt igen.

Och då såg det ut som att en viss osäkerhet började sprida sig i selångerlägret. Ingen ville riktigt ha bollen ett tag där. Edsbyn hade flera chanser, men Olle Sandin spikade igen. Tog både skott utifrån och ett friläge. Till slut fick ändå Edsbyn hål på Sandin. 4-3 och fyra minuter kvar. Skulle hälsingepojkarna hinna ikapp?

Med två minuter kvar samlade matchens mest tongivande spelare, Teo Stenshagen, kraft på sin vänsterhalvsposition och tryckte sig runt på vänsterkanten. Den här gången passade han inte, som han vanligtvis brukar göra, utan tog in bollen i straffområdet. Det var fullt med folk där, men Teo lyckades sprätta in bollen över axeln på keepern och segern var klar.

Det var en välspelad match och många fina insatser från spelare i båda lagen.

Grattis till P14!
Well done!

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna