Rapport från Selångerdagen 2013

loading...
Hans Åström Hans Åström

Det har blivit en fin tradition att vi varje vår, under ledning av Magnus Forsberg på SISU Idrottsutbildarna, samlas för att behandla en fråga som är angelägen för föreningen. I år var uppgiften att fylla våra tre värdeord med innehåll.

 

Förra årets möte syftade delvis till att ta fram de värdeord vi i år pratade extra om. Läs om det mötet här: Rapport från medlemsmötet 2012. I år var vi drygt 30 personer på plats - ungdomsspelare, a-lagsspelare, föräldrar och olika ledare. (Till Hans Åströms föreläsning droppade ett gäng till in och då var vi runt 40.) 

 

Glädje, gemenskap och glöd. Det ska Selånger stå för. Det är den grund varpå vår attityd och vårt engagemang vilar. Men vad är det då?

 

Kort sammanfattning:

 

Glädje - Att spela bandy, positiv anda, känna utveckling, uppmuntrande stämning, att ha roligt

Gemenskap - Identifiera sig med sporten och föreningen, klubbkänsla, alla får vara med, alla bidrar utifrån sina förutsättningar, alla hälsar på varandra, vi stöttar varandra, är positiva och konstruktiva med mer...

Glöd - Vi vill mer än andra föreningar, positiv attityd, inställning, vi hjälper varandra, vi kämpar, vi är engagerade trots ibland tuffa villkor, vi visar jävlar anamma.

 

De formuleringar kring värdeorden detta slutligen leder till presenteras senare i år, förmodligen när arbetet med nästa säsong drar igång ordentligt till hösten.

 

Efter tipsrunda och skjuta hårt-tävling avslutades dagen med en föreläsning av Hans Åström, som har fina meriter både som spelare och ledare. Något han själv är stolt över är att han spelade 14 säsonger i rad utan att missa en match.

 

Han var ombedd att prata om just värderingar och gjorde det utifrån sina två år som tränare för Bollnäs, då laget båda åren tog sig till SM-final, dock utan att få lägga vantarna på SM-bucklan.

 

Hans berättade om vikten av att laget i början av säsongen bestämmer sig för vad vill uppnå och hur det ska vara i gruppen för att nå dit. Det kan handla om att alla ska komma i tid, prata med varandra istället för om varandra och ta så få utvisningar som möjligt. Hasses teser illustrerades av många intressanta exempel.

 

Poängen var att om man tillsammans tar fram ett sådant dokument är det något som hjälper gruppen att fokusera på rätt saker under säsongen och hjälper ledare och spelare att fungera tillsammans då man kan peka på dokumentet och säga: "du vi har faktiskt bestämt att det ska vara såhär" om någon råkar falla ur ramen.

 

En givande dag för Selånger Bandy.

 

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna