Alexander Zinkevitch ny tränare i Selånger

Vi har i dag nöjet att presentera Selånger Bandys nya tränare. Det handlar om Alexander Zinkevitch som är ett välkänt namn i Sverige både som spelare och ledare.

 

- Rekryteringen av en erfaren tränare har varit högsta prioritet för klubben och Alexander har varit huvudspåret under hela processen. Det känns mycket glädjande att Selånger Bandy genom detta visar vilken ambition klubben har kommande säsong, säger Selångers sportchef Patrik Åsell.

 

Som spelare har Alexander Zinkevitch representerat Zorkij, Dvina och Vodnik i Sovjet/Ryssland. 1993 flyttade han till Sverige och Edsbyn. 2002 tog han VM-brons med Kazakstan.

 

Som ledare har han haft ansvar för elitserielaget Broberg under tre säsonger, allsvenska Skutskär under tre säsonger och den ryska elitklubben Vodnik under två säsonger. Han kommer närmast från Stjärnan från Oskarshamn.

 

- Det har varit en ganska lång process. Han flyttar ju med fru och barn från Oskarshamn, så det tar en stund att att få jobb och andra bitar på plats. Det är skönt att det är i hamn, säger en påtagligt nöjd Patrik Åsell.

 

Alexander befinner sig för närvarande i Archangelsk och kommer troligtvis flytta till Sundsvall under andra halvan av juli eller i början av augusti.

 

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

  • peter • 29 maj 2012 19:18:06
    Grattis till en kanontränare får vi hoppas å lycka till

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna