Förbundets serieförslag fick nej - ny giv

Förbundets förslag till en ny indelning för division 1-serierna fick inget som helst gehör bland klubbarna. Nu har förbundets tävlingskommitté lagt ett nytt förslag.

 

Under april har landets division 1-klubbar fått komma med synpunkter på ett förslag som bland annat innebar en särskild norrserie med bara sex lag. Samtliga norrlag protesterade mot detta. Och även övriga Bandysverige har gjort tummen ner.

 

- Ett dominerande antal lag avvisar alternativet med hänvisning till negativa konsekvenser för underliggande divisioner, sämre status på division 1, ojämnt antal lag i serierna med mera, skriver tävlingskommitténs Arne Eklöf på svenskbandy.se.

 

Därför kommer nu ett nytt förslag, som är precis som det såg ut senaste säsongen, dvs. 4 serier med 10 lag i varje. Men med nya lag förstås!

 

För Selångers del innebär det att de två lag som gick upp i Allsvenskan norra ersätts av två lag som åkte ur Allsvenskan norra - Skutskär och Västanfors. Söderfors och Luleå kommer upp från division 2. Såhär ser serien ut enligt nuvarande indelning:

 

Selånger SK Bandy

Karlsborgs BK

Härnösand AIK

IFK Umeå

Söråkers IF

Västanfors IF BK

Skutskärs IF BK

Östersunds BS

Söderfors GoIF

Luleå Bandy

 

Ettan går upp i Allsvenskan. Tvåan får kvala mot allsvenskt lag. Återstår att se om detta blir den verkligen serien. Nu har klubbarna på sig till 5 maj att svara.

 

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna