Inför Leksands Sparbank Cup

Kommande helg åker Selångers a-lag till Rättvik för att spela internationell cup med ryska, finska, norska och svenska lag. Tolv lag deltar och dessa är indelade i två grupper. Det blir alltså fem matcher i gruppspelet och på söndagen möts de lag som hamnat på samma plats i den andra gruppen i en placeringsmatch. I finalen möts ettan i grupp A och ettan i grupp B och så vidare.

 

Vår grupp består av följande lag: Falun, Stabaek, Rättvik, Mjöndalen, Sarpsborg och Selånger.

 

Vi börjar matchandet på torsdag kväll 21.00 mot Falun. Falun värmde upp lite lätt igår kväll (tisdag 11/10) med match mot ryska mästarna Kazan. Det blev 10-0 till Kazan. Falun går alltså från att möta den yppersta eliten till en match mot ett hyggligt division 1-gäng. Tvära kast.

 

Sedan möter vi Stabaek som på sin hemsida konstaterar att "Rättvik cup nærmer seg og gutta er tente. De siste ukene har vi trent bra og det ser meget bra ut." I årets första träningsmatch förlorade Stabek med 9-3 mot Örebro som är ett notoriskt topplag i Allsvenskan. Stabaek är också norska mästare efter att ha besegrat Mjöndalen med 5-4 i finalen i våras.

 

Och Mjöndalen är ju också i vår grupp. Som jag förstår har de inte spelat någon match hittills i år. De har fått några nya spelare i år, men också tappat en del. Däribland Ole Blom som spelade i Villa och Boltic på 90-talet. Vad det betyder för laget har jag ingen aning om.

 

Det tredje norska laget är Sarpsborg som anförda av gamla Västerås- och Zorkijspelaren Christer Lystad slutade trea i norska elitserien, men åkte ut direkt i kvarten mot Mjöndalen. På hemsidan söker de fler ledare till a-laget. Det är förstås inget gott tecken.

 

Sista laget i denna genomgång är hemmalaget IFK Rättvik. De har spelat rätt många matcher i år och dessutom mot mycket kvalificerat motstånd, så de borde vara riktigt på gång. Deras spelande tränare, den tidigare ofta mycket temperamentsfulla Dan Hjelm, skriver på hemsidan att det är i den här cupen de ska börja sätta upp resultatmål och över huvud taget snäppa upp kraven på sig själva. Senaste matchen var mot våra kombatanter i division 1 förra året, UNIK. Den matchen slutade 5-5.

 

Selånger då? Som Stabaek. Gutta er tente. De siste ukene har vi trent bra og det ser meget bra ut. Att vi ser mycket bra ut beror framför allt på att vi igår fick nya jackor.

 

Pressa det som går!

 

Peter Hansson

Kommentera gärna nyheten:

  • Hans Jonsson • 12 oktober 2011 17:15:11
    Trevligt skrivet Peter!

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna