En titt på konkurrenterna

Våra konkurrenter i division 1 norra går samtliga att följa på nätet. Kanske säger de olika hemsidorna något om hur lagen ligger till i sina förberedelser? Vi tar en runda och ser efter.

 

Vi börjar uppe i norr där Karlsborg på sin sajt gratulerar Assi till segern i division 3. Det tycks vara så att två KBK-spelare, Tommy Andersson och Glenn Edvartsen, spelar fotboll på sommarhalvåret och nu har vunnit serien. Nästa nyhet från Karlsborg är att "kvistplockningen är inställd". Det var förmodligen ett skönt besked för många KBK-are.

 

Men här kan vi också läsa att Karlsborg har tappat sex spelare till årets säsong, däribland Pär Nilsson, Mattias Andersson och Jimmy Strömbäck, som sammanlagt stod för 37 poäng i vintras. KBK räknar också in fyra nyförvärv, till exempel Petter Hahne från Nyborg som snittade ett mål per match förra säsongen.

 

I Kalixtrakterna finns också Nyborg som alltså tappar Petter Hahne, men väger upp det med att värva Kristoffer Bergdahl från Kalix, som gjorde några mål i allsvenskan förra säsongen. En annan nyhet på Nyborgs sida är att Ari Rintala kommer ha huvudansvaret för laget. Han har varit finsk landslagsman och spelat i Kungälv och Kalix i en massa säsonger. Det sistnämnda laget har han också tränat, så det är en erfaren bandykapten vid rodret

 

Om vi tar oss lite längre söderut hittar vi IFK Umeå. Här ligger man lågt på hemsidan. Senaste uppdateringen är från 13 augusti då sommarträningen gick in i en ny fas. En vishet angående träning kan vi ändå plocka med oss: "Utveckling kräver förändring."

 

Inte heller i Härnösand får man veta så mycket. På startsidan hos HAIK berättar man om sommarbandylägret som var 10-13 augusti, men träningsschemat på A-lagets sida är up to date. Man kör nu fyra dagar i veckan - måndag, tisdag, onsdag, torsdag - varav två på is.

 

Vad händer i Östersund då? Jo, här får vi veta att ÖBS kommer att få en ny hemmaplan nästa år. Förberedelsearbetet med Lövlundavallen har startat:

 

 

Ser ju riktigt bra ut! Bandybanan kommer att ligger till höger, säger ÖBS också. På spelarfronten tappar Östersund Patrik Eriksson som gjorde runt 20 baljor i vintras och trotjänaren Joakim Ihrén som är korsbandskadad och förmodligen ska opereras under hösten.

 

Söråker så, i vår norra grannkommun Timrå. Här är senaste nyheten att Sportbolaget ska leverera material. Det borde vara avklarat vid det här laget, så det är bara att köra nu när grejerna har kommit! Här står också att läsa att Löta i år fortsätter sin satsning på ungdomar. Dessutom går att ta del av en nöjd ledares meddelanden till truppen. Jag citerar ett: "Bra jobbat killar. Inställning ! Trodde jag hörde fel ni vill träna mer !!! & hårdare efter tre pass på två dagar med styrka löpning spänst,Beep test skytte !! Dubbla IS pass ni utmanar varandra på 2mil ! löpning man blir tår ögd ) heja på.. Fast forward"

 

För övrigt: Under Föreningsnytt står det att Söråkers damer, som ju spelar i allsvenskan i år, ska spela World Cup 14-16/10. Kul med ett lag i högsta serien! Lycka till med säsongen!

 

Till sist Borlänge. Laget som åkte ur allsvenskan och nu siktar på att ta sig tillbaka direkt. Senaste uppdateringen gäller höstlovsbandy på Tunet med både domarutbildning, filmvisning och hamburgare med mjölk. 

 

Klickar man in på a-laget och undersidan träningsmatcher ser man att Borlänge försäsongsmatchar klart mest av alla i division 1 norra. Sex matcher hittills med två förluster mot de allsvenska lag man mött och fyra vinster mot övriga. Bland nyförvärven noteras gamla Selångerspelaren Patrik Allansson-Roos som hämtats från Skutskär där han varit tongivande.

 

Detta om detta.

 

Peter Hansson

Kommentera gärna nyheten:

  • Jocke • 4 oktober 2011 22:59:38
    Bra rekat Peter!

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna