Fler härliga nyförvärv

Elitseriemålvakten Jesper Bergelin och allsvenska forwarden Martin Wiberg klara för SSK.


Sirius muntra målvakt Jesper Bergelin och UNIKs farliga forward Martin Wiberg har satt sina signaturer på ett Selångerkontrakt och det betyder att de båda barndomskamraterna nu ger sig ut på ett Sundsvallsäventyr.

Vi börjar med att presentera Jesper: 22-årig målvakt från Uppsala som har varit med i sirius A-trupp sedan 04/05. Fostrad i Uppsala-Näs IK (UNIK). Har ett antal allsvenska och div1-matcher med UNIK och 10-talet elitseriematcher med Sirius. I hans meritlista ingår även landslagsspel i U15, U17 och U19. Placerings- och greppsäker målvakt med bra räckvidd och god kastarm.

Varför lämnar du Sirius för Selånger?
- Jag har varit sex år i Sirius och känner att jag inte fått tillräckligt med speltid. Det är nog nyttigt att röra på sig nu.

Vad har Sirius betytt?
- Jättemycket. Det har varit en utvecklande tid. Jag har blivit bättre och bättre för varje år. På försäsongerna har jag och Jakob Säleby stått lika många matcher, men under säsongen har han varit förstavalet.

Vad tror du om kommande säsong?
- Jag tror att det blir otroligt kul. Förhoppningsvis går vi upp och förhoppningsvis fortsätter jag att utvecklas både på och utanför banan.

Martin Wiberg helt enkelt.

Och så Martin: Född 1989. Tränade under gymnasietiden med i Sirius A-lag. Sista året i gymnasiet med i truppen som junior med en hel del inhopp. 2 elitseriemål blev det. Även som senior har han gjort några matcher med Sirius. Gjorde 23 poäng på 13 matcher med UNIK i division 1 i vintras. 2009/2010 hade han Andreas Eskhult som mentor och personlig coach. Martin har farten och tekniken som främsta egenskaper.

Du spelade med UNIK och ni gick upp i allsvenskan, men du väljer att fortsätta i ettan med Selånger. Hur kommer det sig?
- Jag känner att det är dags för en förändring och utmaning för mig själv. Kul att komma till ett nytt lag, ny stad och framför allt till ett lag som satsar stort på att gå upp i allsvenskan. Kände att det var dags att röra på sig och det är ju extra kul att Jeppe och jag följs åt. Vi känner varandra sedan vi var sju år.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong med Selånger?
- Att alla i laget ger 100% för att vi ska gå upp i allsvenskan och att det blir en rolig resa dit. Det krävs ett stort engagemang och vilja från alla och jag hoppas kunna bidra till att vi når dit. Jag är jätteladdad.

Hur många mål ska du göra?
- Det har jag inte hunnit fundera på ännu, men hoppas kunna göra en hel del.

Selånger Bandy önskar naturligtvis Jesper och Martin hjärtligt välkomna och räknar med noll insläppta på Bergelin och 68 gjorda på Wiberg.

 

Peter Hansson

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna