Nyhetsflöde

2013 > 05

Igår presenterade vi en ny målis. Vi behöver något framåt också, så här kommer en anfallare från Östersunds BS.

Patrik Eriksson har läst till socionom i Östersund och var i vintras bandysällskapets bästa spelare. Till exempel gjorde han fyra baljor mot oss hemma på Gärdehov och det säkraste sättet att se till att det inte händer igen är att ha honom i vårt  eget lag.

Patrik är uppvuxen i Fagersta och därmed bandyskolad i Västanfors IF. Han har även spelat allsvenskt med just Västanfors.

- Det är en duktig skridskoåkare med bra speluppfattning och ett bra skott. Han blir ett fint tillskott, säger sportchefen Patrik Åsell som är extra nöjd att träget arbete nu gett resultat.

- Det är tredje säsongen som vi har legat på Patrik om att komma till oss, så det är skönt.

Det här är vårt tredje nyförvärv efter NIklas Andersson (Djurgården) och Johan Karlsson (Köping).

- Vi i sportkommittén jobbar vidare och hoppas kunna presentera någon spelare till vad det lider, men en sak i taget.

P.H.

Läs hela inlägget »
Tack och hej till 82:an. Tack och hej till 82:an.

Den i Köping fostrade målvakten Johan Karlsson är klar för spel i Selånger Bandy. Han ersätter den flyktade Jesper Bergelin.

Johan Karlsson, just 22 år fyllda, stod senaste säsongen i allsvenska Köping som dock degraderades till division 1. Johan har varit Köping trogen sånär som på en säsong i Borlänge/Stora Tuna BK.

- Det är en reaktionssnabb keeper med bra spelförståelse och ett sagolikt brinn, säger sportkommitténs Jesper Fransson och tillägger även att han är:

- En skön lirare.

Johan alltså, inte Jesper själv. (Som väl i och för sig också är en skön lirare, men det var inte det citatet avsåg.)

Förutom att vara bandymålis pluggar Johan på distans till lärare i historia och idrott och är även en stabil brevbärare, vilket man har kunnat läsa om i Bergslagsbladet.

BBT: Johan trivs med jobbet som brevbärare

Välkommen till Sundsvall och Selånger, Johan!

Sedan en tid är det även klart att vår målvakt de senaste två säsongerna, Jesper Bergelin, lämnar Selånger. Grabben vill hem till Uppsala och det blir moderklubben UNIK för hans del, vilket betyder att vi kommer att mötas under vintern.

- Han har varit bra att ha i laget på alla sätt och vi önskar honom lycka till i fortsättningen, säger Patrik Åsell.

Utom i matchernas mot oss, tillägger hemsidesredaktionen.

P.H.

Läs hela inlägget »
Sidsjön runt i majkvällen. Sidsjön runt i majkvällen.

På torsdagskvällen ägnade sig A-laget och ett gäng juniorer åt ett litet fystest. Vi ligger bättre till än vid samma tid förra året. Den enda vägen är upp!

Selångers träningstrupp består just nu av 16 spelare och intensiteten är klart högre än de senaste säsongerna. Nu är vi ju ett allsvenskt lag och då gäller det att ligga i. Snabba ryck - det är parollen.

Spänsta med André!
Chinshetsa med Öckert!
Brutalbänka med Hunden!
Läs hela inlägget »

I denna spännande tid när föreningen jobbar för en ny klubbstuga på Gärdehov och förbederer sig att delta i Allsvenskan, då blir årsmötet extra intressant.

 

På årsmötet väljs till exempel nya personer in i de olika kommittéerna och det är ett bra tillfälle att bilda sig en uppfattning om hur läget är i föreningen och vad som är på gång.

 

SELÅNGER SK BANDY KALLAR TILL ÅRSMÖTE

Plats: First Hotel Strand - konferensavdelningen på Strandgatan

Datum: Tisdagen den 11 juni 2013

Tid: 18:00

 

Väl mött!

Läs hela inlägget »

Sel%C3%A5nger%20tar%20klivet%20upp%20i%20allsvenskan

 

Att vi i veckan fyllde det hål som Finspång lämnat efter sig har uppmärksammats på många håll i medierna. Från en liten TT-notis med stor spridning till bandysajterna och de lokala medierna, som till exempel TV4 här ovan.

 

Hur ofta skriver Helsingborgs Dagblad om Selånger? De var i alla fall en av de tidningar som plockade in TT:s meddelande om att vi tackat ja till Allsvenskan.

 

HD: Selånger tar bandyallsvensk plats

 

Längre texter stod Sundsvalls Tidning och Dagbladet för medan Mittnytt och P4 Västernorrland förmedlade vårt pressmeddelande.

 

Dagbladet: Så ska Selånger bli redo för spel i Allsvenskan

ST: Så ska Selånger bli redo för bandyallsvenskan

Mittnytt: Selånger till Allsvenskan

P4 Västernorrland: Selånger Bandy säger ja till Allsvenskan

 

Dock byttes några ord om detta i Efter tre i P4 Västernorrland på fredageftermiddagen, men det finns ännu inte på webben (sön 5 maj).

 

Till sist bandysajterna (med flest kommentarer om nyheten):

Svenskbandy.se: Selånger: "Vi kan hantera det"

Bandysverige: Selånger ersätter Finspång

 

P.H.

Läs hela inlägget »

Det var ett långt möte. Först med spelare, ledare, sportkommitté och styrelsen. Sedan överlade styrelsen i enrum för att till sist landa i ett ja. Det är med skräckblandad förtjusning Selånger Bandy ger sig av på ett äventyr i Allsvenskan Norra.

 

Det finns två stora utmaningar i ett allsvenskt deltagande. Det ena är det sportsliga. Klarar vi av att mönstra ett lag av allsvenskt snitt? Det andra är det ekonomiska. Klarar vi att täcka de extra kostnader det innebär att spela i Allsvenskan?

 

- Spel i Allsvenskan innebär en del fördyringar, framför allt i form av resor och domarkostnader, men vi känner att det finns ett så stort engagemang i klubben att vi kan hantera det.

 

Så motiverar styrelsen beslutet och fortsätter:

 

- En högre division med namnkunnigare motstånd kan locka mer publik och fler sponsorer och vi tror också att det blir lättare att locka spelare till Selånger då vi är i Allsvenskan.

 

Sportkommitténs Patrik Åsell:

 

- Det är bara att köra! Det är bra om vi kan förstärka med några spelare, men det har varit vår ambition även i division 1, så vi jobbar på.

 

Bland spelarna mottogs beskedet med glädje i den sena torsdagskvällen, vilket märks i detta axplock av SMS-svar.

 

"Jajajajajajaja!!!"

"Fyyyfan va nice!!!"

"Ohh! Magiskt!"

 

Selånger Bandy är tillbaka i Allsvenskan.

 

P.H.

Läs hela inlägget »

GRATIS SKRIDSKOKUL & BANDYKUL 2023/2024

Lördagar under vecka 45-50 och 2-9. Föranmälan är obligatorisk. Klicka på bilden för mer information och anmälan.