Serien omgång 8 + 9

Jag tror alla tyckte att  Haparandaresan var rolig, det var fullt spring i korridorerna på vandrarhemmet och god stämning i bussen trots att det var långa timmar innan vi var hemma.

 

Det slutade tyvärr med 2 förluster på planen men det viktigasta var att vi hade kul! Mot Haparanda hade vi svårt att komma in i matchen och deras taktik lyckades väldigt bra. Väldigt kompakt försvar med 5-6 spelare uppställda i en köttmur framför målvakten och sedan långa utkast och kontringar. Matchen slutade med förlust 6-2. Det var lite av en kulturkrock tror jag då domarna pratade finska och dålig svenska och även vissa spelare snackade finska. En helt ny erfarenhet som vi tar med oss till nåsta gång.

Försvarspoäng:

Tim 3 p

Melker 2p

Jocke 1 p

 

Andra matchen spelades på Karlsborgs otroligt fina arena mot Kalix. Isen var så fruktansvärt bra att det inte ens behövdes göras något åt den i halvtid! Vi hade också domare med erfarenhet av att dömma Allsvenskan, vi har aldrig haft så bra domare, en fröjd att se hur de hanterade situationerna på planen! Dessutom började vi denna match på ett otroligt bra sätt, vi har faktiskt aldrig gjort en så bra halvlek. Väldigt bra försvarsspel över hela planen. Trots detta slutade halvleken 1-3. I andra orkade vi inte stå mot, Kalix hade två spelare som hade platsat i Selångers A-lag och de åkte till slut sönder oss. 13-3 till slut men som sagt en fantastisk första halvlek.

 

Dagen till ära hade de två spelare som brukar sucka mest över laguppstälningen fått äran att ta ut laget, Erik och Markus! Jag tyckte de tog ut ett förståndigt lag. Överraskningen var väl Johan Pantzar som högerback men han tog sin uppgift på fullaste allvar och var totalt orädd när han gick i duell mot 98:orna, belönas med 3 poäng!

Försvarspoäng:

Johan P 3 p

Melker 2p

Tim 1 p