Matchrapporter

2018 > 02

Ett redan kvalklart Söråker besökte Gärdehov denna soliga söndagseftermiddag. Termometern visade -11, men i solskenet kändes det betydligt varmare. När de båda lagen klev av isvärmningen möttes de av Bodda i bar över. Det var dags för säsongens sista match hemma på Gärdehov.

Med vädergudarna på vår sida var det upplagt för bandyfest med två lag som helt avslappnat kunde kliva ut på isen med intentionen att göra en bra bandymatch. Inför matchen var det redan klart att Selånger skulle sluta på en fjärdeplats och Söråker var redan klara seriesegrare.

Första halvlek var en halvlek av riktig derbykaraktär, två lag med mycket känslor och som verkligen inte ville förlora. Första målet kom ganska omgående och det var Söråker som skulle göra det efter att Selånger inte fick undan en hörnretur redan efter tre minuter.

Därefter var tillställningen jämn, men SSK skulle ta över mer och mer. Heta chanser utböts åt bägge hållen, men 0-1 stod sig fram till matchminut 25 då Hunden snyggt skaffade sig ett skottläge och skickade in kvitteringen bakom en chanslös bortamålvakt. Hunden gjorde även 2-1 på en straff han själv blivit omkullgjord på fem minuter senare.

Även Söråker skulle få sig en straff innan halvleken blåstes av. En straff som räddades med en retur som CJ skyfflade bort på mållinjen. En välspelad halvlek med ett resultat som skrevs till 2-1.

Den andra halvleken inleddes med mycket SSK och det var Selånger som skulle göra nästa mål. Även denna gång kom målet från Hundens klubba på hörna, en revansch då hörnan var resultatet av den straffmiss nummer 10 stod för sekunderna innan. Sedan gick det undan.

Med 61 minuter spelade reducerade bortalaget och tre minuter senare var kvitteringen ett faktum. Efter ytterligare tio minuter stod det 3-5 efter två mål på två minuter av Söråker. Även 3-6 skulle komma innan Selånger kunde svara genom ett juniorsammarbet på högerkanten där Erik Rex spelar bollen till Calle Sandin som lyfter in den i straffområdet till Smalle som får in 4-6 vilket även blir slutresultatet.

Då var det färdigspelat denna säsong och vi önskar Söråker lycka till i kvalet. På återseende!

Selånger - Söråker 4-6 (2-1)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22204&season=2017&r=0.5032893382936503

/#1

En revansch fanns att utkräva efter storförlusten senast mot Härnösand. Denna gång var det ett betydligt mer motiverat och taggat Selånger än då som anlände till Högslätten denna torsdag kväll. Efter en jämn första halvlek kunde SSK rycka och hålla emot Haiks attacker.

Förra helgen spelades det match i Östersund som slutade i ÖBS-seger med 6-3 efter att Östersund helt enkelt varit det bättre laget för dagen. Matchrapporten föll i glömska pga tentaplugg och jobb vilket jag ber om ursäkt för.

Torsdagens match mot Härnösand skulle egentligen ha spelats på nyårsafton, men den blev flyttad av en anledning kallad domarbrist. På torsdagen spelades den och efter tre förluster på de fyra senaste spelade matcherna skulle SSK nu vända på den svaga trenden.

Och som det började. Efter fem minuter snor Fromen bollen vid offensivt straffområde och lägger enkelt in ettan bakom hemmalagets målvakt. Med förra matchen som började liknande i minnet fanns det en viss oro att historien skulle upprepa sig. Men Härnösand kom ingenstans.

Med 20 minuter spelade hade Selånger gjort både 2-0 genom Smalle och 3-0 av Willie efter en fin soloprestation. Sedan hände något. Härnösand tog sig upp i banan och skaffade sig frilägen, hörnor och frislag i bra lägen. Till slut kunde inte SSK inte hålla emot längre. Haik får in både ettan och tvåan inom loppet av tre minuter.

Men det blåa Selånger ryckte upp sig något och Garba får in SSK:s fjärde mål för kvällen. Innan den första halvleken var slut skulle dock Härnösand få in en reducering till. Efter ett slarvigt bolltapp på den egna planhalvan får Haik ett friläge som räddas till hörna, en hörna som rensas slarvigt rätt på Härnösandspelare i offensivt straffområde som lyckas få in bollen genom virrvarret av spelare framför SSK-målet.

I den andra halvleken rivstartar Selånger och efter en kvart har laget ökat på sin ledning med tre mål och Haik tvingas till en timeout. Sedan tar hemmalaget över matchen och skapar ett antal heta lägen, men denna gång så höll SSK-försvaret tätt och trots två straffar i slutskedet av match lyckades inte Härnösand göra något mål i den andra halvleken. 7-3 till Selånger i säsongens sista bortamatch. 

En match återstår och det är mot seriesegraren Söråker, som laddar för allsvenkt kval, hemma på Gärdehov. Söråker är det enda lag som Selånger ännu inte lyckats vinna över i årets seriespel vilket får det att klia av revanschlusta och vi ska göra allt vi kan för att förbereda våra grannar för det kommande kvalet. Vi ser fram emot en bra bandymatch samt en publikfest i säsongens sista hemmamatch. 

Vi ses 13:15 på söndag hemma på Gärdehov!

Härnösand - Selånger 3-7 (3-4)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22208

/#1

Med förstaplatsen utom räckhåll skulle det krigas om en andraplats. En jämn tillställning skulle det bli precis som senast uppe i Haparanda, men denna gång var det de gula gästerna som skulle dra det längre strået.

Dagen till ära samlades laget för en gemensam hottelfrukost på Scandic ute vid Gärdehov. Någon som såg fram extra mycket mot det var Garba.
- Det är något extra med juicen på hotell, ibland är den blaskig och vattnig, men oftast är den riktigt god. Det är den ju hemma med, men det är något speciellt på hotell, sa han efter lördagens match mot Nyborg.

Efter frukosten tog sig laget ner till bandybanan och började ladda om för match. Fromen saknades efter gårdagens skada, annars var laget detsamma som under lördagen. Precis som mot Nyborg tar SSK ledningen redan efter två minuter, även denna gång av den stekhete Smalle(8 mål i går, 4 i dag).

Bortsett från några utvisningar så såg Selånger ut att ha kontroll på matchen trots att man inte lyckades utöka ledningen. Något onödigt bolltapp ledde till farligheter, men Haparanda lyckades inte skapa sig alltför klara lägen mot ett uppställt hemmaförsvar. Efter 38 spelade minuter kom dock kvitteringen på hörna efter en omställning.

Det stod sig inte länge då Smalle, som enligt egen utsago(!?) var i offsideposition när Skägget spelade fram, rundade målvakten för andra gången i matchen i den 44 matchminuten. 2-2 kom dock ännu snabbare. Ett SSK-frislag vid offensivt straffområde bryts och Igor Zolotarev sätter fart och enkelt placerar in den intill ena stolpen.

Ett halvtidsresultat som kanske inte riktigt speglade matchbilden då Selånger kändes ha kontroll på matchen. I den andra halvleken tar bortalaget ledningen efter fyra minuter men SSK kvitterar fem minuter senare. Sedan gör Haparanda ett ryck och lyckas göra två mål på tio minuter efter två snabba omställningar.

Kort därefter tar Selånger timeout och påbörjar en forcering efter reducerings-, kvitterings- och ledningsmål kommer endast en reducering då bortlagets målvakt står för ett gäng jätteräddningar och en viss oskärpa i avslutslägena hos SSK. 4-5 skrivs slutresultatet och vi tackar Haparanda för en bra bandymatch.

Efter dagens seger mot Nyborg blev Söråker klara seriesegrare och därmed klara för kval. Grattis och lycka till i kvalet.

Nästa helg står en bortamatch mot Östersund på schemat. Med tre matcher kvar kan vi nu endast fokusera på att avsluta säsongen snyggt med bland annat ett läckert derby mot Söråker hemma på Gärdehov den 25 februari. 

Selånger - Haparanda 4-5 (2-2)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22198

/#1

Efter två raka säsonger med kvalspel uppåt i seriesystemet var siktet inställt på ett tredje raka. Och efter förra helgens bottennapp borta mot Härnösand var förutsättningarna solklara - vinna eller försvinna.

Måstematch samtidigt som Happis i princip var tvunget att ta poäng av Söråker för att hoppet om ett kvalspel skulle leva. Med fyra matcher kvar att spela var Söråker inför lördagen tvunget att tappa 6 poäng medan Selånger är tvunget att gå rent. 

Gästerna Nyborg lyckades sätta den första pressen och skaffade sig en hörna efter en viss oreda i Selångerförsvaret inledningsvis. Hörnan blev resultatlös och SSK fick frislag på egen planhalva. Willie ser en djupledsåkande Smalle som plockar ner lyftet och får från nästan ingen vinkel alls in bollen i det bortre stolproten. 1-0 till hemmalaget och anstormningen var initierad.

I den första halvleken var det inte mycket att säga till om, det blåa Selånger hade bestämt sig. Med kvarten spelad visade resultattavlan 3-0 och 25 minuter senare visade den 7-0. Tyvärr så lyckades en skena söka sig till Fromens lår efter en tilltrasslad situation i det offensiva straffområdet och en resa till akuten för omplåstring var ett faktum. Ingen större fara med Hälsingehunken, men inget spel i morgon om läkaren får bestämma.

Efter 45 minuter spelade blåser domaren av spelet och håller armarna i kors över huvudet - Selånger tilldöms straff och CJ kliver fram för att slå den. Man skulle kunna trå att nummer 42 aldrig gjort något annat än att stå där med klubba och boll vid straffpunkten för det var säkerheten själv som klev fram. 8-0 och liberon hänger sin första kasse i Selångertröjan.

Andra halvlek var av en helt annan karaktär och Selånger slapnade av lite väl mycket och man släppte in Nyborg alltmer i matchen, men mycket mer än några slumpsituationer i straffområdet lyckades man inte skapa sig. 

Till slut kunde slutresultatet skrivas till 12-2 och SSK hade gjort vad man kunnat och blickade mot elitrapport med hopp om att Haparanda slagit Söråker. 11-5 till Söråker visades och Löta är i praktiken klara för kval med tre matcher kvar på säsongen. Rent teoretiskt har Selånger fortfarande chansen, men den är ytterst liten. Bara att lyfta på hatten åt Söråker för prestationen hittills, men vi fortsätter att hoppas.

I morgon(Söndag) kommer Happis till Gärdehov och vi ser fram emot en bra bandymatch. Vi ses där!

Selånger - Nyborg 12-2 (8-0)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22194

/#1

Jaha, stordäng mot HAIK. Det var en oväntad förlust och en oväntat stor förlust. 

Matchrapporterandet föll mellan stolarna också, så vi avrundar med att konstatera att Ola "Sleep" Eriksson i alla fall tog en trevlig bild. 

Härnösands AIK - Selånger SK Bandy 13-6 (5-4)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22188&season=2017&r=0.34446327844618396

P.H.

Tidigare matcher

Ord och namn - Förklaring:
PDSG - Pressa det som går 
HK - Hänga kassar 

Blom / Blomman / Blomster - Nicklas Blomqvist
Flower Power - Nicklas Blomqvist 
Bodda - Kenneth Bodin
CJ - Christoffer Johansen
Garba - André Sjödin Granzell
Gregster - Tobias Sjödin
Hunden - Mikael Gustavsson
Huset - Jim Norberg
Hälsinge-Hunken - Axel Froms
Muggen - Magnus Wilsson
Skägget - Mickael Norberg
Smalle - Kalle Högberg
The Wizard /  Whiz kid - Simon Hansson
Willie - Andreas Wilsson
Öckert - Eric Öckerstedt

Senaste matcherna