Matchrapporter

2016 > 12

Christoffer Johansen, bäst i hemmalaget, enligt chokladaskutdelarna. Christoffer Johansen, bäst i hemmalaget, enligt chokladaskutdelarna.

Residensstadens glada bandypatrull Härnösands AIK svängde förbi Gärdedalens isparkett för ett mellandagsderby denna annars ganska vanliga torsdag. 

Jag säger ganska vanlig för 29 december kommer alltid vara dagen då Charles Goodyear, uppfinnaren av det vulkaniserade gummit, är född. Det ska hockeyanhängarna vara glada för, annars hade det inte blivit några puckar. Men här är det bandy som gäller och nuförtiden är det plast runt korken.

Nåja. Nu direkt till minut 11 av matchen då vårt senaste nyförvärv Ivan Cavallin kom fri, men han varken passade eller sköt, utan såsade så pass att han blev upphunnen av HAIK:s tappert kämpande libero Söderberg.

Kort därefter friställdes Cavva igen efter en tjusig passning från Teo. Dock hann en HAIK:are i vägen även denna gång. 

Ska det ALDRIG bli mål i den här matchen, undrade publiken. "Jamen NUDÅ! Adreas Wilsson, tillbaka efter lårkaka, TOTALT SOPREN! Nej, lägger bollen i burgaveln. 

Men sen kom ettan. Och vem stramade dit den om inte Ivan den förskärcklige Cavallin? En hörn som han fjongade dit med riktigt bra fart. HAIK svarade dock omgående genom en ännu vassare bandyvevare från nummer 9 Johansson. 

Dittills var det jämnt. HAIK hade vaskat fram en del lägen som Muggen tog hand. Som reservkeeper såg vi för övrigt en 13-åring på Selångerbänken idag! Olle Sandin fick insupa atmosfären bland avbytarna då Masken Wiström var hemma i en magsjukegolvad familj. Olle på första bänkrad kunde till exempel ta del av när Greger gormade "Flytta på're - jag ska byta!" när han krockade med en HAIK:are på väg ut i avbytarbåset. Ett sant föredöme för ungdomen. 

I slutet på första kopplade SSK en stadig halvnelson på gästerna. Detta i form av ännu ett hörnmål (Blomman!) och ännu ett Ivan-mål och sedan ett Kalle-mål. 

Dagens speakerdebutant Mattias Denkert kunde sakligt informera om 4-1 i paus till Selånger.

M. Denkert, son till B. Denkert, son till Å. Denkert, son till H. Denkert. Vad betyder nu detta? Jo, Mattias farfars far bar namnet Henry L. Denkert och spelade i den allra första upplagan av Selånger SK:s bandylag 1924. Sedan har Åke, Bo och nu även Mattias varit verksamma i klubben på oilka sätt. Mattias farbror Leif är dessutom en ofta sedd gäst på läktaren. 

Nåja igen. Härnösand hölls kvar i det tagna greppet och SSK trummade fram till 8-1. Sedan dog matchen och felpassen blev fler och engagemanget tröt. 

Det vi fick se denna ganska vanliga torsdag var en riktigt stabil Selånger-seger. HAIK hade förtjänat något mål till, men Selånger hade många fler målmöjligheter utöver de åtta som blev också. Hunden Gustavsson kom med ett försynt påpekande riktat framåt i banan efter matchen: "Alltså, rätta mig om jag har fel, men lite nedifrån banan ser det ibland ut som att forwards inte vill passa till varandra."

Nummer 10 Micke G anade, från sin position, en ovilja att passa. Foto: Jonas Rönnqvist
Nummer 10 Micke G anade, från sin position, en ovilja att passa. Foto: Jonas Rönnqvist

Det såg även ut så från läktaren, Doggy! Ett par passningar till så hade vi kunnat få triumfera med tvåsiffrigt i SSK-kolumnen. 

Efter matchen bjöd brödutköraren Skägget Norberg på varor ur sin last. Det var tydligen överfullt hos grossisten. Det är fördelen med att ha ett gäng lirare som förvärvsarbetar vid sidan av. Svårt att se Messi eller Ronaldo bjuda grabbarna på en omgång Rågform och Lantbröd Morot efter en vinst mot Real Betis hemma.

Vi firar nyår i serieledning!

Nästa match: Söråker borta, tisdag 3 januari 19.30.

Selånger SK Bandy - Härnösands AIK 8-2 (4-1)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15539

P.H.

Pålitlig trots hornhinneinflammation - Kalle satte tre.
Pålitlig trots hornhinneinflammation - Kalle satte tre.

Fler människor än vanligt hade letat sig till Gärdedalens bandybana denna afton.

135 bandyskallar dök upp och det var riktigt bra under omständigheterna. Ute på Löta matchade nämligen Söråkers damer mot Sandviken och ute på markerna kring diket där Selånger SK en gång bildades var det V86 på Bergsåkerstravet. 

Vad fick de 135 se då?

Jo, en riktig rackarrökare från Jocke Hedberg till 0-1. Det var både lobb och stenhårt på samma gång, då bollen tog en märklig bana.  

Selånger kändes aningen avvaktande. Lite som i Söråker i premiären, som ju var en match där de röda avgick med segern. Den enda match SSK har förlorat i årets serie. Så det var ju liksom läge för revansch här. Kanske spände sig hemmalaget?

Äh, jag vet inte. Första halvlek var tråkig i alla fall. Jeppe Wegar i SIF hade hur som helst ett bra läge att göra 0-2 när han dribblade sig in från kanten, men missade avslutet. Istället tryckte SSK iväg i ett anfall direkt och Teo pressade sig runt på högerkanten och fick med sig en straff. 

Teo fixade en straff i första. Men BOMMADE ÖPPET MÅL i andra. Det var han mindre nöjd med.
Teo fixade en straff i första. Men BOMMADE ÖPPET MÅL i andra. Det var han mindre nöjd med.

Fredde Wilsson, som varit Mr 100% från straffpunkten, kramade klubban och drämde till, men Konrad i gästernas mål motade nystanet med en svettig benparad. 

Ett lätt stressat Selånger började visa upp sig. Ett par långa utkast för mycket, försök till avgörande passningar för långt ner i banan och allmän iver att komma framåt så fort som möjligt. 

Det blev ett mål för hemmalaget också i alla fall. Hunden Gustavsson rakade in en hörnretur. Nöjd.

I paus syntes det att det var ett par ovana besökare på Gärde. Många okastade bollar! Bollkastningen är en ganska snabbt avklarad historia, så om man går och dricker kaffe först, då är man rökt. Halvtidsunderhållningens gyllene regel: Kasta först - fika sen!

Men Elisabeth Wiström, som är en rättskaffens kvinna, lovade de akterseglade bollköparna att få kasta gratis nästa gång. Välkomna tillbaka!

Mången kudde har Fia kastat på Ola efter många säsonger i samma lag och samma rum.
Mången kudde har Fia kastat på Ola efter många säsonger i samma lag och samma rum.

Det var just inget skönspel i andra halvlek heller. Söråker tog ledningen igen. Strul vid straffområdeslinjen och Jocke Hedberg fick iväg den mot mål. En skymd Masken fick kröka rygg.

2-2. Greger bröt sig in från kanten. Och sedan bröt han sig in från kanten igen och fick med sig en straff. "Det går ju om ni bara orkar sätta lite fart på grickerna", mumlade matchrapportören för sig själv. Smalle Rödöga smällde in straffen till 3-2. 

Hemmalaget var i ledningen för första gången, men det blev kortvarigt då det nyss målgörande laget på bekant vis blev överrumplat direkt. Hedberg igen! Vilken gosse! 

Garba och Jocke bäst på plan enligt Matchens lirare-juryn.
Garba och Jocke bäst på plan enligt Matchens lirare-juryn.

Men sedan var det som om Löta började få det lite jobbigt ändå. Selånger har fler spelare som kan och vill vara delaktiga i spelet och det kanske var det som gav utdelning. 

Vid 4-3 kom SSK återigen runt på kanten, då Hunden spelade ut till Kalle, vilken inte gjorde något misstag. Och det gjorde han inte heller vid 5-3 snitsigt framspelad av Junis Ehrström i djupet. 

När så Ivan Cavallin tjongade in 6-3 kändes det betyggande, men inte på något sätt klart eftersom det var hela 10 minuter kvar och med sådana gubbar som Fille Nyberg och J. Hedberg i motståndarlaget kan det vina till när som helst. 

Men närmare än 6-4 kom inte SIF. Simon brottade ner en jäkel så att Söråker fick straff. Masken var nära att ta den, men det blev en pinne i målprotokollet för Fille den här gången också. 

Noterat:
- Selånger har åtta raka segrar.
- Vi har slagit alla lag i serien.
- Haparanda och Nyborg spelade oavgjort ikväll, vilket öppnade ett trepoängsavstånd till just Nyborg på andra plats i tabellen.

Det ser bra ut så långt!

Nästa match: Härnösand hemma torsdag 29 december 19.30. 

GOD JUL ALLIHOP!

Selånger SK Bandy - Söråkers IF 6-4 (1-1)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15534

P.H.

Nu tar vi HAIK den 29:e!
Nu tar vi HAIK den 29:e!
Ett fokuserat vinnargäng! Foto: Jonas Rönnqvist
Ett fokuserat vinnargäng! Foto: Jonas Rönnqvist

Greger i gröten. 

Matchrapportören gjorde några anteckningar under matchen och de börjar med precis dessa ord.

Greger i gröten. Det syftar på hur det första målet gick till, men är också en ganska bra summering av matchen eftersom Tobbe ofta hade fingrarna i syltburken idag. 

Det var Kalix U som var på besök. U som Ungdomlig frejdighet. Igår tampades dom med Söråker i en match som slutade 9-7. I den matchen gjorde en Alexander Zheltiakov sex(!) av målen för Kalix. 

Och det var så snacket gick inför matchen: "Vi får se upp med den där ryssen." Så man blev skapligt förvånad när denne Zheltiakov inte ens var med idag, men att Kalix istället plockat in hans kompis Ivan Detsura. Som dessutom i vissa åkpositioner såg ut EXAKT som Dagge! Och Dagge kommer också från Kalix. Han heter egentligen Magnus Johansson, har långa armar och ben och spelade med oss i tre säsonger i slutet på 90-talet. 

Första målet vet ni redan hur det gick till. Det var Greger i gröten. Kort därefter sylade Muggen (japp, det var han som stod idag) iväg en pärla som på något sätt letade sig fram till Smalle och 2-0. 

För övrigt var spelet jämnt och ganska snart visade det sig att Kalix hade några snabba rackare. Det var Dagge Detsura, vars tröja fladdrade än hit och än dit i hans aviga krumbukter, och det var Mardakins pojken Mardakin, Viktor. Och det var till viss del även Niklas Rönnkvist. Hej, vad det gick! 2-1 blev det.

Men vi hade ju Greger. 3-1 kom på en högerhörna som han sopade in. Hörnan var ett reslutat av ett mycket fint anfall innan där Sunes jul Söderlind flippade fram bollen till Kalle.

I mitten på första var det hawaii. Kalix körde ju liksom ryskt, vilket i det här fallet betydde att dom lade ner bollen till Mardakin eller Detsura i straffområdet och sedan gasade dom det dom hade. Och det var inte alltid hemmalaget hängde med när dom rödtröjade virvlade fram över Gärderektangeln. 

91:an Detsura pressade det som gick, men det räckte inte. Här påpassad av Hunden Gustavsson. Foto: Rönnken
91:an Detsura pressade det som gick, men det räckte inte. Här påpassad av Hunden Gustavsson. Foto: Rönnken

"Men dom måste ju bli trötta." Så tänkte i alla fall matchrapportören. Fast en straff fixade Kalix fram i alla fall. 3-2. 

SSK svarade med en straff direkt efter att Smalle den här gången mycket stilfullt sugit ner ett utkast (Muggen igen!) och tråcklat sig emellan två försvarare, men sedan stött på fuffens. Fredde Wilsson tog straffen som letade sig in med liten, men ändå fullt tillräcklig, marginal. 

Innan halvleken var över hade Kalle gjort 5-2 också. På pass från The Gregster som var alltså var ON FIRE idag. Utvisad blev han också - för ruffigt beteende mot just Dagge Detsura. 

Halvtidsvilan präglades av stilla kontemplation och intagande av diverse salladsblad.

Sedan var det full fart igen!

Och nu var det bara Kalix som stod för farten medan SSK stod och halvlurade på hälarna. 5-3 på hörnretur och 5-4 bara sekunder senare då Mardakin från noll vinkel trädde in nystanet. Plötsligt var det som kändes tryggt, målmässigt åtminstone, nästan helt borta. 

Men Selånger fick fart på grejerna! Mycket av energin kom av att Fredrik Wilsson drog in en jäkel från en vinkel som man trödde var körd. Ja, jädrar, vi har många spelare som kan konsten att sätta dit den just nu.

7-4. Kalle helt fri. Kunde tacka för serveringen från kalixliberon. 
8-4. Wilsson på straff igen. Vi måste skaffa en egen målmelodi åt den karln så som han skyfflar in baljor. 
9-4. Tjusigt spel från Garba till Ivan. Jajamän, vi har också en Ivan! Och nu har han även gjort mål i SSK. Det känns som att det kommer fler.
10-4. Micke Norberg på skott från straffområdeslinjen ungefär och vi såg ett alltmer splittrat och demoraliserat Kalix. 
11-4. Styrning av Fredde Wilsson och Gregers tredje assist. Har Greger någonsin haft tre ass? Har han ens passat tre gånger? 

Dagens sus genom publiken: När två kalixspelare krockade på egen planhava. 

Dagens förskräckta skrik genom pulbiken: När Willie-stackarn åkte på jordens bentackling. Kalix nummer 10 fick syna det röda och Gurra Ljungberg slog personligt rekord på 200 meter när han skulle hämta båren inne i Nordic, men det räckte till slut med att Andreas kunde ledas ut med stöd. En lårkaka blev resultatet.  

Sedan gjorde Smalle ett till. 

Kalix spelade bra - det blev till exempel 11-11 i hörnor - men det märktes i kamp om långbollar och i annat närkampsspel att det i princip handlade om att ett seniorlag mötte ett juniorlag. Selånger vägde helt enkelt lite tyngre. Och allra tyngst vägde Greger, som fick pris efter matchen för att han vägde så mycket.

Viktor Mardakin och Tobbe "Greger" Sjödin utsågs till planens bästa spelare. Foto: Röntgenbild
Viktor Mardakin och Tobbe "Greger" Sjödin utsågs till planens bästa spelare. Foto: Röntgenbild

Oj oj oj, intensiv bandyhelg detta med sammandrag för knattelagen igår och två hemmamatcher för A-laget, men det är verkligen inte tid att slå sig till ro för på onsdag 19.00 kör vi igen! Då kommer Söråker på besök och där har vi revansch att utkräva efter premiärförlusten.

Väl mött då!

Selånger SK Bandy - Kalix U 12-4 (5-2)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15531

P.H.

Nummer 18 Karl Rimér Högberg. Foto: Jonas Rönnqvist. Nummer 18 Karl Rimér Högberg. Foto: Jonas Rönnqvist.

När mörkret hade sänkt sig och trollmor bundit fast sina tjommar i svansen, då var det dags för seriefinal på Gärdehov. Okej, klockan var bara sju, men efter en hel dag med hetsiga 3-, 5- och 7-mannamatcher i vår kära bandydal kändes det som att klockan var mycket mer.

Det fanns vissa förväntningar på den här matchen. Nyborg, tvåa i serien, men endast på grund av sämre målskillnad, blir det ofta jämna och roliga matcher mot. 

Och äntligen skulle vi få se Blomman spela back! Rapporterna från bortamatcherna mot Haparanda, Karlsborg och Umeå har gett vid handen att centertanken har funnit sig till rätta på vänsterbacken. 

Dessutom presenterade vi ett nyförvärv till dagens game. Herr Ivan Cavallin kommer från Stockholmsklubben KÅRE (ej att förväxla med Söråkers tränare och gamla forwardsdynamiten Kåre Öberg) och har flyttat till Sundsvall i egenskap av naprapat. Och bandyspelare.

Så det fanns alltså en del att se fram emot, men säg goddag då. Lagom till isuppvärmningen kom regnet och då försvann ju en stor del av möjligheterna till att det skulle bli en särskilt rolig match att titta på

MATCHEN

Började jämt. Masken klistrade tidigt ett skott nere vid högerstolpen. "Okej, ingen idé att skjuta alltså", kanske nyborgarna tänkte för det kom inte så väldans mycket mer. 

Willie fick in ettan efter att bror Fredde jobbat fram bollen. 

I elfte minuten: En SSK:are styrde ut en nyborgare och Teo på vänsterhalven klev upp och satte stopp som den femtonåring han är.  Och i anfallet efter var det Simon Ehrström som stod i vägen med kroppen. Riktigt gott att se junisarna som föregångare i att stå i vägen med kroppen. 

Inget vidare spel dock. Regn. Och Kalle åkte offside.

I 36:e minuten drog Kalle på sig all uppmärksamhet genom att se riktigt uppgiven ut efter att ha fått klubban urdragen ur händerna utan åtgärd från domaren, men medan Svarta Hålet Högberg slukade all materia stormade Ehström fram och fick på något konstigt vis med sig bollen och blev plötsligt fri. Svinkyligt rundade han målvakten och lade in 2-0. 

Men han hade ont och åkte och bytte. 

- Jag fick en yxa, en riktig yxa! 

Simon syftade på en bortaförsvarares bryska användning av klubban. 

I halvtid var de flesta i publiken överens om att spelet inte var något att yvas över, men att SSK kändes aningen starkare. Dessa samtal utspelades inne i Nordichallen, då arrangören prövade ett nytt grepp att använda oss av kiosken där inne. Det tycktes som att både arrangör och publik uppskattade detta.

Och de som tyckte att SSK verkade numret större idag fick sina utsagor besannade i andra halvlek för då var det bara ett lag på banan!

Wilsson III drog dit en straff. Foto: Rönnken
Wilsson III drog dit en straff. Foto: Rönnken

3-0. Fredde Wilsson på straff! Nice att vi har fått en pålitlig exekutor igen!
4-0 En snygg styrning på volley. Speakerbåset får ta och skaffa glasögon (allvarligt alltså) som spelade Kalles Low Rider när det var Hunden som scorade. Men Micke G är en Low Rider han också! (Vad det nu är...)

Denna hund kom fri kort därefter också. Då var han så pass avig att fintade bort sig själv, tappade balansen och for ut åt vänster bakom kortlinjen med bollen. 

Micke och Micke stormar fram. Foto: Rönnken.
Micke och Micke stormar fram. Foto: Rönnken.

5-0 André efter strul i straffområdet. Ivan noterades för assist och stod för sitt första poäng i Selångertröjan!
6-0 André spelade in bollen i knähöjd i straffområdet där Greger kom farande och smällde in sexan. 
7-0 Smalle. Och rätt låt!

Sista 20 minuterna var totalt avslagna och inget vi ska tråka ut oss med igen. 

7-0 får väl anses skapligt i en seriefinal. Masken var stabiliteten personifierad i kassen. Backar och libero jobbade fröjdefullt tillsammans. Vår lilla libero CJ höll dock på att fumla iväg bollen så att en Nyborgsspelare sånär hade blivit fri på slutet, men det klarade sig. 

- Hade du slagit ihjäl mig om jag hade tappat bollen, frågade CJ Masken.
- Nä, inte slår jag ihjäl dig inte, svarade han. 
- Bra.

För övrigt noterade vi att Nyborg gav vår mittfältskämpe Skägget Norberg giftig konkurrens vad gäller ansiktsbehåringen på nr 9 Jonas Berglund och nr 10 Joakim Persson. 

- Ja, jävlar vad bra dom var, utbrast vårt eget Skägg efter matchen. 

Men trots att vi vet att styrkan sitter i skägget så lyckades det inte den här gången. Och när inte ens Matte Gälman och Porra Berglund kom till med storbössorna sina, ja, då stod sig Nyborg slätt.

NSK fick också ett tråkigt avbräck då en av spelarna fick avbryta matchen och åka till akuten med en uppskuren vad. En ganska blodig historia, kunde sjukhusskjutsaren Bodda berätta efteråt.  

Nu glömmer vi det här eftersom det redan imorgon är dags igen. Då kommer Kalix U på besök och det kräver full beredskap!

Selånger SK Bandy - Nyborgs SK 7-0 (2-0)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15528

P.H.

Fredde Wilsson efter straffmålet i slutsekunderna. Foto: Ola Eriksson Fredde Wilsson efter straffmålet i slutsekunderna. Foto: Ola Eriksson

Femte raka segern kittlar dödsskönt i kistan! Särskilt när Söråker förlorade mot Haparanda borta och SSK nu är uppe i äkta serieledning.

Vinsten mot Umeå blev kassaskåpssäker. 

- Vi spelade på ett lite annat vis än tidigare under säsongen, berättar Tränar-Simon. Vi valde att sätta högre press och möta Umeå längre upp i banan. 

Stressen gav Selånger många hörnor. 20-4 i hörnor blev det. 

- Vi lyckades bra, men hade kunnat vara effektivare. Inte minst på just hörnorna. Men ur defensiv synpunkt fungerade det bra. 

Vad säger dagens keeper, "Masken" Wiström om deffen?
- Den funkar bra. Vi blir mer aktiva. Jag hade inte jättemycket att göra, men jag tog en straff i slutet på första och det var väl halvbra att jag tog den. Annars hade det ju blivit 1-3 precis innan paus.

Istället var det SSK för hela slanten målmässigt ända in till slutet. 

- Vi har en period i andra halvlek där vi slarvar med passningarna, men det blir bättre och bättre. Vår lägstanivå höjs hela tiden. Vi har dippar i varje match, men jag tror vi blir bättre och bättre, så det ska nog bli bra det här till slut, säger Masken. 

För övrigt noteras:
- Fredde Wilsson skickade in en straff
- Blomman spelade back återigen: "Fasen, han kommer väldigt bra in i den rollen" , säger Whizzkid.
- Det är våra forwards som gör de flesta målen. Kalle 2, Fredde 2, Greger 2. 

Bifogar även umekamraten Ulf Liljegrens fb-status:

Nästa match blir ett toppmöte hemma på Gärdehov. Nyborg kommer på besök och matchen spelas på den ovanliga tiden 19.00 på lördagskvällen den 17 december. Välkomna!

IFK Umeå - Selånger SK Bandy 1-7 (0-3)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15513

P.H.

Efter gårdagens starka seger var rädslan att det skulle komma ett bakslag mot Haparanda, men icke! Istället kom en tiomålsseger i mer än ymnigt snöfall.

Haparanda har överraskat i säsongsinledningen och gått segrande ur matcher mot Karlsborg, Umeå och Kalix U och har dessutom spelat jämnt mot Nyborg. Till stor del beror nog detta på att gamle Igor Zolotarev (född -70) anslutit till laget, en skicklig bandyspelare som varit med på högsta nivå, men som oturligt nog var sjuk idag. 

Fast frågan är vad han hade kunnat ändra på i detta väder.

Vi snackar om snöyra de luxe. Men var det någon i SSK som gick i bivack för det? Nej, glädjande nog inte!

Även Smalle, som annars bara vill att stekta sparvar ska komma rullandes efter isen, var 100 procent!

Är du glad?
- Ja, jag är glad, säger Smällson.

Vadårå?
- Skönt att ta med fyra poäng från den här resan. Det är det bästa.

Skägget Norberg nöjd och Fredde Wilsson skulle ha behövt vindrutetorkare.
Skägget Norberg nöjd och Fredde Wilsson skulle ha behövt vindrutetorkare.

Vad är det näst bästa?
- Att vi lyckas hålla oss till spelplanen i två matcher utan att balla ur. Det har vi haft problem med, så det var skönt att vi gjorde det. Det är drömmen det.

Hur var matchen idag?
- Ja, det var snökaos. Det var långbollar hela matchen. Men det var lugnt. Bra kontroll bakåt och bra kontroll framåt. Vil du prata med Simon nu? Han kommer här, citatmaskinen Hansson! 

(Kalle ger luren till Whizzkid.)

Han var nöjd, Kalle.
- Ja, haha. Men det var inte bandy idag. Snöskottning utan dess like. Snöfall är det ju ibland, men upp mot 10 sekundmeter också. Det var lönlöst att försöka spela, så vi lyfte bara. Och så hade vi Muggen i mål och han har ju otroligt bra kastarm och stod för mycket av vår offensiv också. 

Förra året förlorade SSK en snömatch hemma på Gärde mot Broberg U. 

- Det kan vara bra att få en snömatch också och träna på det. Vi körde på bara. Det är starkt att göra elva i det här vädret!

Kalle var nöjd med disciplinen. 
- Ja, vi följde det vi sagt till punkt och pricka. När vi har en gemensam bild och alla är med inom samma ram, så vinner vi. Och att vi kan ändra matchplan och följa den också, det bådar gott för framtiden, säger en nöjd Simon.

- Vi har 21-5 i målskillnad den här helgen och det är ju helt okej för en norrbottenresa.

Nu blir det Umeå borta nästa helg. 

- Japp, bara hem och träna vidare och spinna vidare på det vi gör bra och lyfta en del grejer som vi behöver jobbar med. Det blir en tuff drabbning mot Umeå. 

Haparanda SKT - Selånger SK Bandy 1-11 (0-6)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15517

Allt foto: Röntgenbilder AB.

P.H.

Fredde Wilsson och Micke G. Foto: Röntgen
Fredde Wilsson och Micke G. Foto: Röntgen

Yes alltså!

Med en back och fem forwards i truppen skrinnade SSK ut i sina röda spelskjortor för att möta Karlsborg, en bortamatch man alltid tar sig an med viss respekt. Tyvärr har vintern varit så pass mild hittills att Bruksvallen, en pärla i Bandysverige, ännu inte är spelbar, så det fick bli Kalix IP den här gången.

Men den här helgen har kylan slagit till skapligt ändå. Matchen spelades i cirka 15 minusgrader och Selångerspojkarna var nog lite ovana och huttrade en del. Alla utom en. Bodda, det levande bastuaggregatet, gick av bilderna att döma som vanligt runt barhänt och barhuvat med öppen jacka.

Ola och kärnreaktorn.
Ola och kärnreaktorn.

Backbristen ställde Whizzkid på prov. Vem i hela Helsinki skulle han stoppa in där? 

Nicklas Blomqvist.

What?!

Yes, Flower-Power is a defender! 

- Han gjorde det riktigt, riktig bra dessutom, berättar The Wizard efter matchen. Följde med upp i rätt lägen och var placeringssäker, så där var det inga problem. 

Och inte just någon annanstans heller var det några problem. Segern bärgades med tvåsiffrigt. 4-10 är starka papper.

- Det är väldigt skönt! Väldigt skönt att vinna den här matchen. Karlsborg borta är alltid tuff. Det var den nu också, men vi gör en riktigt bra insats som kan gå ifrån med några mål. Det släppte lite kan man säga, säger Simon. 

Vad var det som släppte?
- Vi har pratat om att våga sätta rakare passningar upp i banan. Och om att straffa motståndaren hårdare när dom gör misstag, försöka trycka iväg direkt när vi bryter. Det blev lite svängigt ibland, men vi behärskar det rätt bra ändå. Vi följer matchplanen och det gör att vi vinner matchen. 

Garba tog en för laget.
Garba tog en för laget.

SSK har varit lite trögstartat i år där endast 10-2-vinsten mot HAIK har känts okej. 

- Det känns mycket bättre idag än mot Härnösand. Vi har mer att ta med oss som vi kan bygga på. Väldigt positivt! Mycket energi!

Bloomy på backen funkade fint. Och framåt fick vi två tremålsskyttar.

- Micke Norberg satte tre frilägen, säger Whiz. Och kul att Fredde fick göra tre kassar också i sin första tävlingsmatch för oss! Det var mycket roligt som hände idag! Vi fick en del beröm av KBK och gav mycket beröm till de också. Vi tycker att det är kul att mötas. De var inte nöjda med resultatet, men tyckte att det var en rolig match.

Vad bra. Men ni får inte bli för nöjda nu. 
- Nej, nej, nej, abslolut inte. Bara att ladda om. Det ser ut att bli snö imorgon, så det kanske blir en annan matchplan, säger Simon.  

Två gyllene pinnar satt fint såhär på lördagskvällningen, men nu väntar Haparanda på söndagen och Haparanda är något helt annat i år jämfört med förra vintern. Kämpa på, SSK!

Karlsborgs BK - Selånger SK Bandy 4-10 (2-4)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15515

P.H.

Tidigare matcher

Ord och namn - Förklaring:
PDSG - Pressa det som går 
HK - Hänga kassar 

Blom / Blomman / Blomster - Nicklas Blomqvist
Flower Power - Nicklas Blomqvist 
Bodda - Kenneth Bodin
CJ - Christoffer Johansen
Garba - André Sjödin Granzell
Gregster - Tobias Sjödin
Hunden - Mikael Gustavsson
Huset - Jim Norberg
Hälsinge-Hunken - Axel Froms
Muggen - Magnus Wilsson
Skägget - Mickael Norberg
Smalle - Kalle Högberg
The Wizard /  Whiz kid - Simon Hansson
Willie - Andreas Wilsson
Öckert - Eric Öckerstedt

Senaste matcherna