Matchrapporter

2016 > 02

T.v. Willie sotas av Simon. T.h. Avslag Köping-Selånger. Foto: Jonas Rönnkvist T.v. Willie sotas av Simon. T.h. Avslag Köping-Selånger. Foto: Jonas Rönnkvist

"Huvudet var inte ens i bussen.
Inte ens på Gärde."

Första meddelandet efter matchen från materialare Rönnken, vars besvikelse över dagens förlust framgick med yttersta tydlighet. Vädret var uppenbarligen nice och SSK hade de omtyckta röda spelskjortorna på, men ändå bar det iväg åt fel håll detta. Vad hände?

- Idag var det riktigt under isen. Nä, fy fan, det var inget roligt. Svårt att se varann i ögonen efter den här matchen. Underprestation på alla håll och kanter. Riktigt rungt, suckar Tränar-Simon.

På Elitrapport tyckte jag ändå att det såg hyggligt ut i första och en kvart in i andra verkade vi ta över matchen...
- Tja, vi hade väl lite halvlägen där. Men från minut ett var det dålig känsla. Vi var inte där. Vi föll ur systemet. Mot Haparanda var det ju ändå så att vi spelade såsom vi byggt på hela säsongen, men nu gjorde vi nåt som vi aldrig pratat om. Vi tog mycket konstiga beslut och slog felpass och tappade bollar. 

Jaha.
- Jag tror inte att vi kan ta med oss nånting till nästa match. Knepigt hur det kan bli alltså. Det här med att jobba med sin egen inställning och ta ansvar, det fanns inte idag. Och det kollektiva som vi haft tidigare på säsongen, systemet - helt borta. 

Hur var Köping då?
- De spelade enklare än oss. Satte bollen på folk som hade en yta att röra sig på och tid på sig. De hade några bra individer också som var duktiga med klubban och så. Så de gjorde det bra. 

- Jag hoppas och tror att det kommer att leda till en riktig revanschlusta mot Åtvidaberg. Vi måste få göra oss själva rättvisa. 

Hoppas jag med! Nu måste jag tyvärr lägga ut det här på hemsidan. 
- Ja, idag blir det ingen rolig rappport, men så är det med idrott, säger en lågmäld Simon. 

Nästa match alltså mot Åtvidaberg borta på onsdag 19.00. Åtvid förlorande med 7-0 mot HT idag. Selånger för närvarande sist i gruppen och så kan vi ju inte ha det. Kom igen nu, rödblått! Pressa igång!

Köpings IS - Selånger SK Bandy 6-2 (2-2)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=14199

P.H.

Paparazzi på Selis, bäst i hemmalägret. Paparazzi på Selis, bäst i hemmalägret.

Kvalet. En kort liten djävul till serie som är över på två veckor. Tre helt nya motståndare. Och först ut för vår del det lag som kommer från den högre divisionen, HaparandaTornio. Frågor som snurrat på sistone: Hur stor är skillnaden mellan Allsvenskan och ettan? Blåser det bara till och blir 11-2 till HT eller kan vi hålla jämna steg? Tänk om vi rentav kan vinna!

Fredag. Matchdag. Klockan 14:56 slog handsvetten till. Sju timmar och fyra minuter till avslag.  

SSK har inte spelat särskilt bra den senaste månaden heller. Men samtidigt HT hade knappt vunnit en match sedan i november. Nej, det här var nervöst och osäkert. 

Nåväl, det var bara att bänka sig i det ergonomiska skräckexempel som kallas speakerbås och vänta in svaret. 

Domartrion i fagert gula jackor visade det nu var frågan om en högre nivå och en laddad maskot i Selis höjde också temperaturen. Selånger piggt i början. Första hörnan till SSK och publiken (säsongen tredje största) visade sig vara med på noterna. Applåderade högre för skapandet av denna hörna än för lejonparten av de kassar laget i vårt hjärta hängt i vinter. Hörnan resulterade dock ej i något upphetsande. 

Selånger försökte med full insats spela det spel vi känner igen från i vinter och gjorde det bra, men satte sig i vissa situationer som man kanske kommer helskinnad ur i ettan, men blir straffad för i Allsvenskan. Som 0-1. Willie tappade bollen mitt på offensiv planhalva och tre Haparandare kunde brassa rakt mot en ensam backlinje. 

Kalle oroade HT direkt därpå när han vek innanför vänsterhalv som stack ut klubban för en prickfri fällning. Utvisning och sedan hörna Selånger, som denne Smalle skickade in till 1-1. Viktigt. 

Första 15 var jämn. HT kom fram i halvlägen och SSK var på vippen att spela sig igenom ett par gånger. Helt klart ett mer fokuserat Selånger än på länge och med Whizzkid i ett modus vid sidlinjen som i vissa ögonblick uppvisar likheter med en gläfsande Doberman. Särskilt när det fanns tendenser hos hemmalaget att gå bort sig i styrningen. 

18:e minuten. SSK:s första vänsterhörna. Kan tro att Jimmen var bra sugen att sopa upp den i nättaket och trots att han har en kolfiberklubba kramade han med all sannolikhet saven även ur denna. Dock missade han bollen.  (Vilket var ett av mycket få misstag från Huset denna afton.)

Så kom 1-2 . Precis som Haparandas kom den baljan efter en kontring. Så klassiskt när man möter ett lag som i grunden är lite bättre att åka på sådana mål. 

Strax därefter åkte Huset på en konstig utvisning när han for omkull i backen, gled utan kontroll en bra bit på isen och in i en motståndare som ramlade. Jo, visst var det Jimpajen som hade ner honom, men det var liksom utan egen förskyllan.
 
Den här tiden blev jobbig för hemmalaget. HT tog tag i taktpinnen och utmanade ständigt ett SSK som sjönk allt lägre och krympte ihop allt mer tills backlinjen var lika stor som en femmans fotboll. Eller, lite större kanske, men det var tungt här. 

Tur att HT då valde att ta skott utifrån ganska ofta. Nummer 7 i Happis, skaplig tilltro till skottet sitt. Sköt från halva halva stup i kvarten.

Gästerna gjorde ändå en kasse med Jimpajen på botbänken. En tråkig historia som bestod av flipperspel framför eget mål efter en hörna, vilket mynnade ut i 1-3. 

Det fanns ännu hopp. I 37:e minuten stod Selånger för matchens snyggaste anfall. Ett gudomligt lir där det var tici-taca mellan en rad SSK:are. Sunes jul ingick med en direktpassning till en friställd Smalle som tyvärr var offside. Ajaj, det gäller att hålla sig till regelboken, men upprullningen tände publiken. 

Hemmalagets bäste spelare i första halvlek kan ha varit Garbapappa. André hade bra tryck i grejerna och varvade uppåkningar med instick mellan HT:s styrande forwards. Dock fick han smaka finskt ene och stål när årets propp på Gärdehov delades ut. Donk! Men han fick en utvisning med sig efter att domaren tagit halva kvällen på sig att spåra upp den skyldige. Två minuters tillägg.

HT var generellt lite bättre, men gjorde också konstiga saker. Som att droppa bollen bakom ryggen på egen planhalva rakt till Smalle. Skulle dom inte ha gjort. Östersunds finest vände upp och placerade in 2-3.

2-4. Ett sånt där ryskt spel som vi varnats för. Rakt fram i hög fart med två gubbar bredvid varandra. Shirokov ut till Sysoev. Och sedan ett precis likadant kort före paus då Selångers mittfält inte hade orken att ta sig nära bollhållaren och sätta det tryck som behövs för att försvaret ska kunna sätta stopp.  

Tungt att åka på 2-5 precis innan saftpausen och inte blev det bättre av 2-6 efter 29 sek i första. Kent Hedin hade ju knappt hunnit hämta ut priset för bollkastningen när Sysoev drog in en långlyra direkt på tennis. Svårt att försvara sig mot sånt. 

Och rullgardinen var halvvägs nere.

Muggen höll kvar SSK i matchen genom att ta ett friläge en kvart in i andra. Här var det väldigt mycket Happis ett tag och blåtröjorna började bli alltmer desperata. Satte sitt hopp till chanspassningar som man önskade att HT-försvararna av någon anledning skulle missa. Så skedde dock ej. 

2-7. En av alla dessa hörnor resulterade till slut. Mycket liten glipa nedanför rullgardinen. Som emellertid fanns kvar ett tag eftersom Happis spelade till egen målvakt, vilken i den trånga situationen plockade upp bollen. Det gav en straff som Kalle pangade in. Han gjorde alla Selångers mål.

Men tiden rann iväg och planens bäste spelare, Petr Shirokov avrundade målskyttet till en klar och rättvis seger. Selånger var inte riktigt på nivå idag, men med ett par matcher till mot allsvenskt motstånd innanför västen skulle det nog kunna se annorlunda ut. 

Bäst i Selångerlägret enligt publiken: Selis, vår maskot som spred glädje trots uppförsbacken på isen. 

Upp på hästen igen! Nu blir det Köping borta på söndag. Även det en svår uppgift, men nog finns chansen att vi kan få rapportera om två poäng på söndag kväll. 

Selånger SK Bandy - HaparandaTornio Bandy 3-8 (2-5)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=14197

P.H.

Matchens lirare (eller inte) Blomman Blomqvist stöttas av bra sväv i mössorna hos Smalle och Wox. Matchens lirare (eller inte) Blomman Blomqvist stöttas av bra sväv i mössorna hos Smalle och Wox.

Den sista betydelselösa matchen i serien var faktiskt en match mellan ettan och tvåan i tabellen. Det visar hur svårt det är att gå upp i år. Bara ettorna i de fem division 1-serierna och en enda tvåa går till kvalet mot lag 10 i Allsvenskan norra och södra. 

I Snoddas saknades några av de mest poängproducerande spelarna idag och Selånger hade också ett litet gäng borta. Bröderna Söderlind (spricka i handen på Hårdrock och huvudvärk på Sunes jul) och A. Wilsson (fortfarande konvalscent efter hjärnskakningen). Huvudvärken på Henke förresten: Kan det vara karma efter att han sänkte Willie uppe i Karlsborg?

1-6 till SSK mot Snoddas borta får hur som helst ses som bra. Tränar-Simon:

- Vi vann i alla fall, men inte mycket mer än så. Man märker att det ligger mycket tankar i kvalet. Det är lite halvhjärtat. Man märker att det inte är viktigt. 

- Snoddas hade väl så mycket chanser som vi från början. Visst, de saknade många, men hade ändå några individuellt skickliga spelare och krigade på bra. Ägde ganska mycket boll, men hade ändå lite svårt högre upp i banan. 

- 0-1 till oss i halvtid och vi bestämde oss att nu får vi ta och göra nåt bra av det här. Och det gjorde vi verkligen också. Avslut, passningar, hemjobb, direkt började det sitta där. 

Simon brukar sällan lyfta fram enskilda spelare, men den här gången delar han ut särskilt kredd.

- Blomman kan få en extra stjärna, tycker jag. Han tog tag i det och ledde laget som en kapten. Han gjorde ett jävla jobb defensivt och då kom några mål framåt också.

Japp, tre kassar på #22 Blomqvist. Vi ringer väl honom också då:

- Skulle ha varit nåt till faktiskt. Jag missade en straff också. Rakt på målvakten.

Hur satt hörnorna?
- En tog i muren och in och den andra var nog stenhårt i nättaket.

Smalle i bakgrunden: 
- Den rullade in vid ena stolpen. 

Blomman igen: 
- Nämen, i närheten av taket i alla fall. 

Annars då?
- De utsåg ingen matchens lirare. Hade hoppats på det idag! Och sen: Smalle måste lära sig värdera och ta rätt beslut på isen. Det kan du skriva. Han gjorde inte ens 60 kassar i serien. 

Hur var matchen?
- Vissa av deras spelare är riktigt alerta och skridskostarka, men de väger lite lätt. Vi vinner mycket närkamper. Vi hade dålig inställning i början, men i andra började vi trycka på lite mer och det blev ju mycket bättre allting. 

Det var den serien det. 

- Seger i 16 av 18 får man väl vara nöjd med, säger Whizzkid. 

Nu inväntar vi spelschemat i kvalet! 

Snoddas BK - Selånger SK Bandy 1-6 (0-1)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=12409

P.H.

Smalle Smällson och Blommy Blomson bryter ihop och kommer igen. Smalle Smällson och Blommy Blomson bryter ihop och kommer igen.

Det får gå fort det här för rapportören är trött som en sköldpadda och ska upp extra tidigt imorgon. Och någon vidare energi fick en Selångeranhängare ju inte av den här matchen heller. 

Det började i och för sig riktigt najs med ett par ungdomslag i en slags parad på isen innan matchen och med Selis som spred en lekfull stämning och innan sekretariatet ens hade fått igång micken stod det 3-0 till Selånger. 

Även om det känns konstigt nu i efterhand verkade det då kunna bli en överkörning. Vid 3-0 smekte Sunes jul en drömpassning rakt i djupet till Greger som får skatta sig lycklig att han kvar sina fötter efter Söråkerkeeperns kapningsförsök. Det borde rimligen ha utmynnat i straff, men intet hördes från de domare som fanns i närheten. 

Istället klippte Fille Nyberg in en hörna till 1-3. Kanhända var någon eller några i Selånger mer upptagna av att vara sura på domarn än att rusa på rätt skytt. 

Selånger utökade ledningen ganska snart igen, med så kom 2-4 och Söråker hade lite häng. Hörna igen. Jocke Hedberg den här gången. "Jaja, vi har inte släppt in ett spelmål sen Nyborg hemma", tänkte rapportören tryggt. 

En minut senare: "Nu har var vi det." Släppt in spelmål alltså. 3-4 och så 4-4 på det strax innan paus. 

Vad var det för halvlek vi hade sett? Selånger funkade hyfsat när man höll spelet efter isen, men slog överraskande mycket långt och det på ett Söråker som redan låg lågt med försvaret. Långbollarna gav i och för sig utdelning i början, men, ja, det var inte någon skön bandy i alla fall. 

Andra halvlek. Hattigt på nåt sätt. Söråker gavs och tog initiativet när den kraftfulle Nyberg fångade upp förlupen boll och pressade sig in från kanten förbi ett par Selångerspelare och kunde lägga in ledningsmålet till 4-5. Inte mycket av den offervilja som Selånger var så fullt av på Löta kunde skönjas här. 

5-5 Backbjörnen Edström presenterade sig som hörnskytt i år. 
5-6 Ännu ett hörnmål. Ännu ett Filip Nyberg-mål. 

5-7 var ganska signifikativt för den här matchen. Ett svagt försök till lyra från Selånger kunde tas ner offensiv planhalva av söråkare som petade fram den till - gissa vem? - Filip Nyberg. Ett Selånger på efterkälken tvingades ta till ett slag på klubban, vilket inte är tillåtet i den ädla sporten bandy. Straff och 5-7 inmörsat av Fille. 

Selånger fladdrade mellan att försök med långbollar och spel efter backen. Möjligen tog den redan klara seriesegraren tillfället i akt att träna på att skifta mellan olika spel. Funkade inte riktigt. 

Men ändå. Selånger fick med sig en straff som Smalle drog upp i närheten av vänsterkrysset till reducering 6-7. Då återstod en halvtimme och att detta skulle bli Selångers sista mål i matchen kände för nu fick hemmalaget mer energi ett och Söråker drog på sig utvisningar, men utdelningen uteblev.

Här någonstans, matchens mest oväntade: Den gamla Selångerspelaren Tobbe Lindqvist i Söråker försökte ge Greger en puss, men såg inte ut att lyckas riktigt. Nästa gång kanske!

I mitten på andra halvleken ägde Selånger matchen spelmässigt, men Söråker hade Filip Nyberg. Det var de gånger han tog bollen och åkte, som SSK fick problem. Eller när man sjabblande med bollen själv då förstås. Och kombinationen av dessa två var inte bra, det vill säga att spela bollen rakt i gapet på den hungriga vargen Fille. Det var bara att åka och göra 6-8. 

Söråker ville mer. Det var känslan på det hela taget. SSK saknade ju ett par gubbar också i och för sig. Jim Norberg magsjuk, André på utbildning med nya jobbet och Andreas Wilsson i vila efter helgens hjärnskakning. Men kämpa kan man ju alltid göra och där var SIF ett strå vassare denna afton. 

Tråkigt att Teo inte fick vinna i sin riktiga A-lagsdebut, men ingen skugga ska falla på vår talangfulla 15-åring. 

Jahapp, vi blickar framåt. Det unga Bollnäsgänget Snoddas väntar i sista omgången på lördag innan vi definitivt får veta vilket motstånd det blir i kvalet. Kul med kval! Det är långt kvar på den här säsongen. Följ med oss hela vägen ut!

Selånger SK Bandy - Söråkers IF 6-8 (4-4)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=12373

P.H.

Jajamänsan! Där satt den med två omgångar kvar att spela! Seriesegern alltså. Låt oss ägna några ögonblick till att kontemplera över detta och vara lite nöjda eftersom det minsann inte är ofta man har ynnesten att få ro hem en serie. 

(...)

Låt oss njuta lite till.

(...)

Så. Härligt! 

Okej, hur var det att följa denna match då? Ja, kontrasten mot gårdagens tortyr var förstås total. Här en skärmdump från mitten på första:

Det är upp och ner i sportvärlden och precis just nu otvetydigt upp. Vi slår som vanligt en sigge till Tränar-Simon, döpt till Whizzkid i början av säsongen av just de finurliga Umekamraterna.

Serieseger! Hur är känslan?
- Jo, men det är ju en häftig känsla så klart! Det är roligt med bandy! God stämning i omklädningsrummet, alla är glada samtidigt som det ligger något i bakhuvudet att vi vill mer den här säsongen. 

Hur var matchen då?
- Det var vi som anföll. Det var vi som hade bollen större delen av matchen. De valde att flytta hem och vi mötte en vägg. I första halvlek tog vi lite dumma beslut ibland och försökte spela smått inne i deras lag, men i andra spelade vi större och gick runt, samtidigt som de började bli trötta. 

Och då rann det iväg...
-  Ja, vi gör 16 mål, så det får man vara nöjd med. Det var klart mycket mer spelglädje hos oss idag och mer lekfull bandy. Vi var avslappnade och inte alls låsta av att en vinst skulle ge oss seriesegern.

Nä, det är ju det där. Att hitta lekfullheten samtidigt som man ska kämpa och trycka på.
- Vi har något som blivit en hashtag under säsongen som är "prestation i organisation". Nu gjorde vi om det till "lekfullhet i organisation" och vi hittade rätt med det idag. De är nöjda, grabbarna. Och det känns ju riktigt skönt också med serieseger med två matcher kvar. Då tycker jag inte att det är något snack om vilka som ska vinna serien när vi har vunnit 15 av 16 hittils. Vi är värda det här. 

Ja. Nåt annat roligt som hände?
- Jack fick hoppa in också! [Jack Holm, vår reservkeeper som idogt pendlar från räddningsgymnasiet Torpshammar till träningar och matcher, red:s anm.] Han är ju så trogen och följer med på allt och var värd matchtid. Vi hade många olika målskyttar också och det är ju trevligt. 

Hur ser vi på de två matcher som är kvar i serien innan kvalet?
- Det är en tuff vecka som påbörjats och det här förändrar egentligen ingenting. Vi går in för att vinna. Vi vill ju ha en bra känsla in i kvalet och vi vill kunna ta med oss nåt från de matcher som är kvar också. Vi har en stor möjlighet att komma väl förberedda till avgörandet. 

Hörni! Söråker hemma på onsdag 19.00! Då ska vi förhoppningsvis vara så många att vi behöver  trängas lite på Gärdehovs läktare, vi ska gratta Theo till VM-silvret och vi ska kolla på en förhoppningsvis fin bandymatch. Och som en extra liten morot - Fille Nyberg, Lötas hårdskjutande stridsvagn, ryckte förbi Smalle i skytteligatoppen idag. Vem ska bli Division 1 Norras målkung?

Nästa match: Selånger - Söråker, onsdag 17 februari 19.00. Entré 80 bagis. Swish går bra. 

IFK Umeå - Selånger SK Bandy 1-16 (0-5)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=12354

P.H.

Återigen var det dags för Selånger att ge sig av mot nordligare breddgrader. Laget hade tagit beslut om att dess medlemmar skulle skjuta till ett par hundringar var för högre standard än vanligt, vilket betydde hotellövernattning, Högre standard för alla utom Jim, som blev hänvisad till annexet. "Husets säng är fyra kuddar lång", meddelade Sunes jul Söderlind med bildbevis.

Karlsborg, obesegrade hemma den här säsongen, väntade på tjusiga Bruksvallen inte långt från Billeruds bolmande massafabrik. SMHI hade hotat med snö, men det blev inget med den saken. Rapportören tog plats hemma i soffan med bandyrapport.nu i knäet.

Matchen började med att domaren lade till två minuter. Vad hände? 

- Andreas Wilsson ramlade och Sunes jul skulle hoppa undan, men landade med knäet i huvudet på Willie som tuppade av en stund faktiskt. Domaren och spelarna var riktigt upprörda där ett tag. Han leddes av och det var någon i publiken som verkade lite kunnig som tittade till honom. Willie kom tillbaka och han gjorde ett kort byte i slutet av första, men sen klev han av helt i paus, berättar Whizzkid. 

Förutom det, smålam inledning, enligt Bandyrapport. Några enstaka frislag. Sedan small det till på kort tid. 

0-1 Blomski!
Två skott på mål från KBK.
0-2 Smalle! Detta var hans hundrade i Selångertröjan (se bild!). Att det var hans hundrade bygger på hans egna uppgifter, men hemsidesredaktionen har ingen anledning att ifrågasätta dessa, särskilt som de säkerligen är understödda av Karls fader vilken lär vara ännu gladare i att föra statistik. 
0-3 Greger på hörna. Äntligen!

”Selånger leder med 3-0. Efter 20 minuter”, sa jag.
”Men det gjorde Nyborg förra helgen också”, sa frun.
”Det har du rätt i", sa jag. 

Men då satte Blomman 0-4 och man bara väntade på att "Timeout Karlsborg" skulle ticka fram i livefeeden, men det kom ingen. Gick det att spåra en viss uppgivenhet i detta från KBK:s sida? Att säsongen ändå är körd liksom? Eller var det så att resultatet inte speglade spelet?

- Nä, det var Karlsborg som höll i taktpinnen faktiskt, men de fick inte utdelning. Vi var täta precis framför målet och de gjorde det lite krånglig för sig sista tredjedelen, så vi kunde vinna bollen och ställa om. Det var så vi skapade våra lägen, säger Simon.

0-4 stod sig till halvtidsvilan och andra halvlek smög igång. Ett par hörnor, men annars mest en massa frislag fram och tillbaka, enligt Elitrapport och efter en kvart i andra började tankarna komma: "Tänk om dom håller nollan mot Karlsborg borta!"

Vad är det för orimliga illusioner man sitter och gör sig hemma i soffan?

1-4 i 64:e minuten. Och då slog plötsligt minnena från mötet på Gärdehov till med full kraft. "Ånej, ska de ställa sig på hälarna nu igen?!" 

Jaha. 2-4 fem minuter senare. Och nu kom däremot timeouten. Från SSK då förstås. Hur var läget, Simon?

- Vi försökte göra om lite för att bevara ledningen och dra ner på det offensiva spelet, som vi inte riktigt behärskade idag. 


Kort efter timouten - straff Karlsborg. Nu började pulsen stiga på riktigt hemma i soffan. Simon Ehrström utvisad för sabotage! WTF? Jo, han hade fått bollen på handen i straffområde. En otursstraff. 

"Missamissamissamissa", gick mantrat när straff till Karlsborg fortfarande var det senaste meddelandet på Elitrapport. 

Men nej. 3-4 tickade fram med mer än en kvart kvar. Det här kändes inte bra. Det här kändes INTE BRA. Och nya händelser i Karlsborgs favör fortsatte ticka fram: frislag, skott på mål, hörna, frislag skott på mål. "Men skärp er nu!!!"

Karlsborgspressen bara fortsatte. Skott på mål, frislag, hörna... Man sitter hjälplöst och stirrar på den där jävla skärmen och klockan som tickar. "Var är du, Kalle? Du har ju bara gjort ett mål idag. Ska du inte göra ditt 101:a?"

86:56 Skott på mål Karlsborg 
88:39 Skott på mål Karlsborg

Men det kanske hade varit värre att vara på plats ändå. På ett av de där skotten gjorde Muggen tydligen en fantastisk räddning och styrde upp bollen - I RIBBAN. Gah!

Minuterna rann iväg ändå och marginalerna skulle återigen visa sig vara på vår sida den här säsongen medan Karlsborg skulle bli kvar i den uppförsbacke man får säga att de varit i ett tag. Uddamålsseger bärgad!

"Är det fel att bara stänga igen matchen så man slipper skita ner sig sista kvarten!" kommer det från Danne Edström som uppenbarligen haft samma upplevelse som undertecknad vid dataskärmen. 

- Jag vet inte om man återigen ska se det som en styrka att vi vinner trots att matchen inte blir som vi vill. Det är ju vi som vill styra spelet, men vi klarar inte av det idag, så vi har lite att jobba på framöver. Men Karlsborg är ju bra också. Jag förstår inte att de inte ligger bättre i tabellen. Det kanske har med de långa bortamatcherna att göra. Vi har ändå en helt annan inställning och disciplin än senast och det räddar oss idag. Slitet gör att vi trots allt kommer undan, säger Whizzkid. 

Nu blir det buss ner till Umeå där kvalplatsen kan säkras under söndagen.

- Det blir säkert tufft och fysiskt. Hoppas att vi kan få till vårt spel igen. Det är målsättningen. Att vi ska bestämma över matchen, avslutar Tränar-Simon. 

Shoutout till Rönnken som fixat tröjan till Smalle!


Karlsborgs BK - Selånger SK Bandy 3-4 (0-4)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=12364

P.H.

Storskottarn Wilsson! Storskottarn Wilsson!

Jaha, hur var det här då? Vad dolde sig bakom den här Selångersegern? Bländande upprullningar på den finfina isen eller en massa skit? Det ska ni få veta nu. 

Och redan i laguppställningen började det barka iväg. Den skrivna laguppställningen i matchprogrammet alltså. Här hade vi minutiöst skrivit upp bortalagets namn och nummer och så skrinnar de ut i ett tydligen sällan använt bortaställ där knappt en siffra stämde. Bortkollrade redan innan matchen ens kommit igång!

I matchinledningen infann sig dock ett lugn, bedrägligt skulle det visa sig. Smalle kom halvfri omgående, men inget nätrassel och i fjärde minuten brassade SSK av en kanonad i Nyborgs straffområde med vittröjade som täckte fyra gånger om. "Det här kommer nog gå bra det", tänkte vi. med hopp om att Nyborg var kvar i den ravin de störtade ner i senast då det blev 3-14 mot Snoddas.  

Men icke. Icke. Det var istället SSK som likt Birk missade hoppet över Helvetsgapet och blev hängande, för här small det till. 

  • 0-1. Mattias Gälman fick en snygg, distinkt genomskärare efter att Nyborg snappat upp en föräldralös boll på mittplan. Oklart var Selångerspelarna befann sig. "Vad håller de på med?" hördes från läktaren. 
  • 0-2. Selånger gav bort bollen och Christoffer Modig gjorde inget misstag när han rullade in kulan mellan benen på Muggen. "MEN vad håller de PÅ MED?" hördes från läktaren. 
  • 0-3. Modig igen och återigen assisterad av SSK:are. Den här gången Danne Edström om vi såg rätt. "MEN VAD I HELVETE HÅLLER DE PÅ MED!?!? hördes från läktaren.


Ja, vad höll laget i vårt hjärta på med? Nyborg hade inte skapat någonting själva, men ledde ändå med tre baljor efter mindre än tio minuter. 

Birk hängde där, på väg att falla ner i Helvetesgapet, och det enda vi kunde vara säkra på var att Nyborg inte skulle göra som Ronja och dra upp sin fiende. Så Selånger skulle behöva fixa det här själva, men Jesus, det fanns inte mycket som tydde på att det skulle gå. Felpassen fortsatte. De märkliga bolltransporterna fortsatte. Åka rakt in i en nyborgare nära eget straffområde var ett synnerligen oroväckande tema som hemmalaget stämde upp i inledningsvis. Eller missförstå varann och inte veta vem som skulle ta bollen.

Men så plötsligt dammas 1-3 in och vad var det för det mål då? Jo, Micke Norberg sopar till med en jävla enhandare vid straffområdeslinjen. Ingen ordning på nånting. 

Muntrare tongångar på läkaren. "Kom igen nurå!" Och utvisning för Nyborg när Hälsinge-Hunken Froms brottades ner. Morgonluft vädrades!

Kort därefter rakade Hårdrock Söderlind in bollen i nätmaskorna och jubel och målmelodi i högtalarna, men nej, stopp, stopp, tryck på stopp! Domarna tycktes icke överens och var tvungna att parlamentera. Efter kanske 20 sekunders spänd väntan blåste Grycksbo-Lundh för mål ändå, Samba de Janeiro kunde rulla vidare och 2-3 skrivas på tavlan.

Matchen hattade vidare och innan halvleken var över hade blåtröjorna faktiskt hämtat upp underläget med matchens första riktiga mål. Skridskoeleganten Andreas Wilsson snirklade sig fram till några meter utanför straffområde och drog till. Och ni har läst det i en tidigare matchrapport: Den grabben ska ta avslut oftare! 

Birk uppe ur Helevetesgapet, men sett till spelet kunde han lika gärna fått hänga kvar. Vad var felet? Var det att CJ och Öcke var sjuka, vilket krävde ommöbleringar i försvaret? Eller var det en reaktion på den totala urladdningen mot Löta senast? Kanhända, kanhända. 

Bollkastningen i halvtid höll dock hög klass. Brorsan stormar in i speakerbåset: ”Man är en decimeter ifrån och kommer trea! Då är det bra tävling!” Och närmast var bollförsäljarn själv, pappa Wiström. Inga anmälningar om eventuell jäv inkom dock, så nu kan han glatt tuffa iväg på kryssning på Östersjöns skummande bölja. 

Andra halvek. I stort sett samma skit. 3-4 från ingenstans, Modig friställd igen, dock av nyborgare denna gång. Men i den här märkliga matchen kvitterade SSK omgående och detta genom Smalle i snäv högervinkel. Framspelad av unge Simon Ehrström som faktiskt var en ljuspunkt i dagens Selånger.  

Här hördes också dagens högsta jubel. Vad i...? Smalle hade egna fans på plats! Det måste ha varit de där ungdomarna utan mössa som förvirrade alla i paus genom att röka cigaretter. Kul med lite thugs i publiken!

Kalle förresten, Excel-mästarn, hade rapporterat till speakerbåset att han stod på 98 mål i Selångertröjan. Nu stod han alltså på 99, men Selånger hade fortfarande ingen riktig ordning på spelet och det krävs ju ordning på spelet för att spjutspetsen vår ska få några bollar.  

Nej, istället dök Willie upp igen! Med ett avslut utifrån igen! Och, tro det eller ej, men kasse igen! Så hade vi SSK i ledning för första gången i matchen. 5-4.

Micke Norberg började visa vägen i deffen och gav energi till hemmalaget, men ändå till stora delar ett Selånger som vi upplevt alltför ofta de senaste säsongerna där bollhållaren mest ser ryggar och får leta svåra pass. Vi trodde ju att det var slut på sånt här. 

I 78:e minuten blev Nyborgs nr 9, Niklas Sundqvist, utvisad. Det var bra för Selånger eftersom han kanske hade varit bäst på planen dittills. Detta ledde också till det märkliga att Sundqvist åkte på ett matchstraff efter att ha hoppat in på isen för tidigt, alltså innan utvisningstiden hade gått ut. 

Selånger backade hem sista fem och bildade en blå mur framför eget straffområde och så var vinsten hemma!

Birk Borkason alive and kicking ändå! Hur summerar vi? Starkt att vinna mot tabelltvåan via en så knaper insats! Tack för det!

Nu ser vi fram emot avslutningen på serien. Många godbitar kvar i form av Karlsborg och Umeå borta nästa helg och sedan Söråker hemma onsdag 17 februari. Kom och titta då! Det ska bli trångt och mysigt på läktaren! Och sedan Snoddas borta i sista omgången.

Selånger SK Bandy - Nyborgs SK 5-4 (3-3)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=12338

P.H.
 

Tidigare matcher

Ord och namn - Förklaring:
PDSG - Pressa det som går 
HK - Hänga kassar 

Blom / Blomman / Blomster - Nicklas Blomqvist
Flower Power - Nicklas Blomqvist 
Bodda - Kenneth Bodin
CJ - Christoffer Johansen
Garba - André Sjödin Granzell
Gregster - Tobias Sjödin
Hunden - Mikael Gustavsson
Huset - Jim Norberg
Hälsinge-Hunken - Axel Froms
Muggen - Magnus Wilsson
Skägget - Mickael Norberg
Smalle - Kalle Högberg
The Wizard /  Whiz kid - Simon Hansson
Willie - Andreas Wilsson
Öckert - Eric Öckerstedt

Senaste matcherna