Matchrapporter

2013 > 12

De två bottenlagen i Allsvenska norra drabbade samman på annandagen. Det var ett möte som båda lagen säkerligen sett fram emot länge eftersom vi båda har haft svårt att hävda oss i den här serien hittills.

HAIK hade spetsat laget med Stefan Nordén och Erik Risby, två pålitliga pjäser. Vi svarade med två avbräck. André och Fille Jakob var sjuka båda två. Dessutom lade Woxbergs ljumske i mitten på första, så då hade vi bara två avbytare.

Inledningen på matchen var sig lik från i helgen med ett Selånger som duttade på lite en och en i försvaret. Vi hade problem att tygla just Nordén. Han slutade på 1+3 i matchen. Första halvlek var helt klart HAIKs i medvinden, men mot slutet av första spelade vi upp oss och hade ett ganska bra tillfälle att få med oss 4-3 in till pausvilan. Blomman skulle bara klämma in en stramare från straffpunkten. Dock prickade han målvakten.

Andra perioden hade ett annat ansikte, då vi tog över fullständigt i inledningen. Micke Norberg sprätte in 4-3 omgående efter en bjudning och 4-4 kom från NiklasAnderschon efter kalabalik. Därefter blev vi kanske för heta och drog på oss utvisningar. Vårt tryck försvann och HAIK kom tillbaka.

Ångermanlänningarna gjorde 5-4, men i ännu en tilltrasslad situation smög Hannes in 5-5 och så blev det. Tvåhundratalet i publiken såg två tröttkörda lag på slutet.

Det var en viktig poäng för oss. Den betyder att om vi vinner mot samma Härnösand hemma på nyårsafton, då går vi upp på kvalplats och sätter press på Boltic. Och vinna på nyårsafton, det ska vi göra. Välkomna allihopa till Gärdehov!

Härnösands AIK - Selånger Bandy 5-5 (4-2)
Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report5470.html

#17

"Matchen spelades i starkt blåsväder", står det i protokollet på Elitrapport. Jo, blåsten gjorde faktiskt att isen påminde om vedbacken hemma på gården. Det var stickor och strån och barr och blad överallt. En av domarna plockade en liten tallkvist och frågade "vilken gren är det vi håller på med?" innan han kastade den utanför sargen. Man föreställer sig gärna att han åkt riktigt länge och tänkt ut det skämtet.

Men det kändes inte blåsigt på planen ändå och trots allt skräp gick det bra att åka skridskor och spela bollen. Särskilt för Borlänge.

Det är märkligt. Efter gårdagens katastrofstart med 0-4 efter 16 minuter, så snackade vi förstås om att vara med från start och visa vår närvaro. Mot Borlänge hade vi 0-4 efter 17 minuter. Den mycket positivt lagde kan i och för sig ta det som ett steg framåt.

Vi kämpade oss ändå in i matchen så smått. Det var nära att vi hade haft ett tremålsunderläge och häng inför andra halvlek, men tyvärr sumpade Danne straffen i slutet av första. 6-3 kom ändå när Morten svingade in en hörna i början av andra. Det är rimligt att ifrågasätta om den verkligen var inne, men domare Behlander verkade säker på sin sak.

Därefter blev det en ganska öppen och svängig historia när vi försökte komma närmasre utan att lyckas. NiklasAnderschon gjorde ett tjusigt mål i alla fall.

Nej, Selånger Bandy var inte i form den här helgen. Och det är väl så, att som bottenlag måste vi prestera närmare max än många andra lag för att kunna ta poäng. Det finns inga enkla matcher för oss.

Vi har ett lag bakom oss i tabellen. Det råkar vara Härnösand som vi nu möter på annandagen och på nyårsafton. Alla förstår att det är måstematcher både för oss och HAIK. Upplagt för bandyraffel! Kom och titta!

God jul på er!

Borlänge Bandy - Selånger SK Bandy 10-4 (6-2)
Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report5493.html

#17
JK släppte bara in tio. Det räckte till att bli matchens lirare för oss.

Selånger på Backavallen, det var inte igår. Var det här Hasse Bengtsson hade en tjuga i suspensoiren som han köpte korv för i halvtid?

Vi frågar Simba.

Nä, det var på Hällåsen i Söderhamn.

Vår färd ner mot Katrineholm började dagen innan match. Bodda hade som vanligt gjort sitt bästa i organisationen av resan, men som vanligt var det svårt att få alla nöjda. En anonym röst bakifrån bussen klagade när middagen serverades: "Kan vi inte få nån god mat eller? Torr jävla broccolilåda. Så jävla iskallt som det kan bli."

Bodin fick inte bara bannor, även om det är själva grunden. Beröm kom från chauffören för den tämligen exakta uppskattningen av restiden ner till Katrineholm. En flashig buss hade han kommit över den här gången också, till skillnad från när vi rasslade ner till Västerås.

Nu var det alltså Katrineholm som gällde - Sveriges lustgård som dom tydligen kallar kommunen här nere. Oklart vad som åsyftas. Det bjöds på åtskilliga plusgrader, lite regnstänk och mjuk is. Fast bortsett från vädret går det inte att klaga på Katrineholm och Backavallen. En gedigen idrottsplats.

Däremot kan vi klaga på KVBS mottagande av oss. Riktigt oförskämt att göra mål på sina gäster efter sex sekunder. Det var en flipp direkt från mittpunkten ner mot vårt högerförsvar. Där kom nummer 15 farandes, fick med sig bollen och drämde in 1-0. Vi fattade inte vad som hände. Det var först senare som det gick upp för oss att han rimligtvis måste ha varit över mittlinjen innan bollen slogs.

Vi var hur som helst inte närvarande i början av matchen. Nätrassel fyra gånger om första tjugo och så var den matchen mer eller mindre körd. Vi tog timeout och kom väl in i det lite bättre, men på det hela taget gjorde vi vår blekaste insats hittills i serien.

10-0. Inte mycket lustgård över det resultatet.

Vi får ta och prestera desto bättre mot Borlänge istället.

Katrineholm Värmbol BS - Selånger SK Bandy 10-0 (6-0)
Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report5458.html

#17

Borlänge lyckades vara steget för hela tiden. Gjorde 1-0. Vi kvitterade. Gjorde 2-1. Vi kvitterade. Gjorde 3-2. Vi kvitterade. Gjorde 4-3. Vi kvitterade inte.

Det blev några misstag för mycket från vår sida när vi hade bollen.

Vi jobbar på.

Dubbelmatch i helgen med Katrineholm borta och returmöte med Borlänge borta på söndag. Vi satsar på revansch då!

Sorry för kort rapport. Skrivkramp.

Selånger SK Bandy - Borlänge/St. Tuna BK 3-5 (2-3)
​Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report5444.html

#17

Det är svårt att komma lika laddad till varje match. Visst vill man väl på ett sätt vinna varje match, men vissa matcher vill man vinna lite mer. Det här var inte en sådan match vi ville vinna lite mer.

Att bortamötet mot seriens bästa lag Tillberga var nedprioriterat genomsyrade hela resan, dels för att vi bestämt det, men också för saker som bara hände. Morten, vår annars så pålitliga libero, försov sig. Han vaknade när vi ringde det trettonde samtalet till honom. Utan några hälsningsfraser eller nånting svarade han både förvirrat och lätt desperat: "Jag kommer! Jag kommer med en gang!"

Bussen vi egentligen skulle ha haft var felande så nu fick ett rassligt skrälle med trasig dvd-spelare. Dvd-spelare kan man leva utan, men inte mat. Den här bussen saknade också eluttag, vilket gjorde att vi inte kunde värma våra matlådor, så Bodda fick panikbeställa nån pasta från Hakke gård. Högst medioker, men det var mat i alla fall.

Och när vi väl kom fram parkerade vi bussen på fel sida om arenan.

Så blev det match. Vi saknade ett gäng spelare, som väl hade kunnat vara med om det verklingen hade krävts av dom, men som vi valde att vila. Danne med revbenet, Simba med magsjuka i vecka, Woxberg på gång tillbaka efter sin långa sjukdom. Micke G har ont knäet och återbud var det även på Hannes och så har vi NiklasAnderschon avstängd efter matchstraffet senast.

Vi hade också Holdo mellan stolparna. Det är ju annars JK som har varit förstavalet hittills i år. Med så många borta fick Alexander snöra på sig grickerna också.

TIllberga spelade fint med många släpp. Ett bra bandylag. Vi stack upp i nåt anfall ibland, men lyckades aldrig riktigt forcera deras bakre försvarslinje. Några halvchanser bara. Andra halvlek blev öppnare då Tillberga fick ett par utvisningar och vi spelade lite väl optimistiskt ett par gånger. "Bingo" Högberg kunde i alla fall peta in en balja.

På det stora hela var det en match utan riktig tändning, från båda håll, och domarna hade det lugnt och skönt. Utomhus föll ett snöblandat regn.

Till hemfärden hade vår chaffis Royne Sjödin (som gjorde storstilad comeback som sådan) fixat dvd-spelaren och alla lutade sig tillbaka och till skramlet av vår delux-utrustade kutternia började vi ladda för nästa drabbning.

Som är Borlänge hemma på onsdag kväll 19.00. Då är det dags att pressa det som går!

Tillberga Bandy - Selånger SK Bandy 12-1 (4-0)
Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report5438.html

#17

Gubbar med keps ska man se upp för i trafiken. Kunde vi redan här ha anat att det skulle sluta med matchstraff för Anderschon?
Dagens match dominerades av vinden. Stundtals kändes det som att det var en blandning av iskristaller och sandkorn som virvlade fram över Gärdehovrektangeln och gärna in i ögonen. Man åkte omkring där och fick hägringar om beduintält utanför sekretariatet med myntate och vattenpipa. Där skulle man kunna krypa in och ha det mysigt. Klappa en kamel kanske. 

Nåja, det var lika för båda lagen och det andra laget var Tellus. Tellus är ett stockholmsgäng som just nu är det bästa i huvudstaden bakom Bajen. Klubben har fått ihop det bra på senare år och har i år satt sig i respekt genom att tvåla dit HaparandaTornio med 12-3 på bortaplan. Ett överraskande resultat, kanske även för de själva.

Så Tellus var favoriter i detta möte och med det sagt kan det kanske tyckas att vi kom lindrigt undan med 2-5, men när vi summerade dagens drabbning var vi inte riktigt nöjda med vår insats. Den yttersta energin saknades och vi behöver den så väl för att hålla jämna steg med lagen i den här serien. Vi skulle behöva hålla i bollen i lite längre perioder. Det är jobbigt att försvara hela tiden.

Nu får vi vila ett par veckor innan Tillberga bort den 14 december. Det behöver vi eftersom André är sjuk och missade dagens match. En halvsjuk Simba blev inringd i sista minuten. Och Danne fick en smäll på revbenet och fick åka upp på akuten. Oklart när han är spelklar igen.

En som definitivt missar nästa match är NiklasAnderschon. Han gjorde en onödig och ful bentackling som renderade i ett grovt matchstraff och var lite skamsen för det efteråt. 

Blomman gjorde båda målen för oss. 100% på straffar hittills. Bravo!

Vi kommer tillbaka!

Selånger SK Bandy - IK Tellus 2-5 (1-3)
Matchfaktahttp://www.elitrapport.se/live.asp?gameID=5420&h=Sel%E5nger%20Bandy&a=IK%20Tellus&s=Allsvenskan%20Norra

#17

Tidigare matcher

Ord och namn - Förklaring:
PDSG - Pressa det som går 
HK - Hänga kassar 

Blom / Blomman / Blomster - Nicklas Blomqvist
Flower Power - Nicklas Blomqvist 
Bodda - Kenneth Bodin
CJ - Christoffer Johansen
Garba - André Sjödin Granzell
Gregster - Tobias Sjödin
Hunden - Mikael Gustavsson
Huset - Jim Norberg
Hälsinge-Hunken - Axel Froms
Muggen - Magnus Wilsson
Skägget - Mickael Norberg
Smalle - Kalle Högberg
The Wizard /  Whiz kid - Simon Hansson
Willie - Andreas Wilsson
Öckert - Eric Öckerstedt

Senaste matcherna