Matchrapporter

2013 > 02

Kvalklart för SSK! Foto: Johanna Bergelinmur Kvalklart för SSK! Foto: Johanna Bergelinmur

Rysligt!

 

Fy!

 

Uj uj uj!

 

Slutminuterna mot de gulgröna nordupplänningarna i Skutskär var inte att leka med. Allt var ju så lugnt och skönt med trygg tremålsledning och bastant spelövertag. Men så kom det där klassiska med ett lag som ivrigt jagar och ett som bara vill att det ska vara över. Säg såhär: Bergelinmuren!

 

Men innan det hade mycket annat hänt.

 

Till exempel prövade undertecknad en ny sovrumsuppladdning i veckan med feber och torrhosta. Funkade inte alls. Darriga ben på matchdagen krävde återbud. Bodda lät mig i alla fall underteckna vår laguppställning innan den lämnades till sekretariatet. Såsom pensionär vet han vikten av att folk ska känna sig behövda. Dessutom är det viktigt att det blir rätt det där med laguppställningen, annars kan man åka på poängavdrag efter protester från motståndarlagen.

 

Själva matchen bjöd på ömsom vin, ömsom vatten. Vi hade några riktigt snygga anfall i första halvlek med bra passningar och snygga dribblingar. Alexanders räd som ledde till straff och Woxbergs dito som ledde till ett behärskat avslut från hans egen klubba var båda mycket angenäma att ta del av från publikplats.

 

Men så var det också några gånger som även Selångerspelarna blev för mycket av åskådare och de gröntröjade kunde reducera.

 

Andra halvlek kände till den allra största delen mycket tryggare. Första kvarten av den kom kanariefåglarna inte ens i närheten av vårt mål, men tack vare mästerskytten Gillberg kunde de hållas sig kvar i matchen ändå. Och vi missade för mycket, men vi satte tre kassar i andra också. Snyggast var nog Woxbergs mörsare i högerkysset. Lösast var brorsans iskrossning fram till 7-4, men det gav oss den ointagliga ledningen.

 

Skutskär tog timeout och fick till en bra press på slutet. Klart ohälsosam på alla vis. Det var kaos både här och där med skott som ven kring hjälmar och målram och tveksamma rensningar och straffsituationer och en storspelande målvakt. Huga.

 

Den här gången studsade bollen vår väg och det har vi inte varit bortskämda med hittills under säsongen.

 

Åtta raka segrar tog oss nästan hela vägen till Allsvenskan, men vi stupade på målskillnad gentemot Härnösand. Glädjande nog är vi nu ändå i kval och det ska vi se till att vinna.

 

Grattis Härnösand!

Bäva Rättvik!

 

Selånger SK Bandy - Skutskärs IF

Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report3358.html

 

P.H.

Olle Sandin och Markus Holdo levererade matchbollen. Olle Sandin och Markus Holdo levererade matchbollen.

Publiken hade det riktigt skönt i solen på Gärdehovs gamla träläktare,  barnen hade större snöhögar än någonsin att klättra och hoppa i och Selånger bärgade sjunde raka viktorian. Oo-de-lally, oo-de-lally, hoppsan vilken dag!

 

Men själva matchen var inte mycket att skriva hem om. Västanfors backade hem och vi spelade långsamt. Ingen propaganda där inte. Fast första målet var något av en läckerbit när Garbas passning skar som en kniv genom Fläktförsvaret fram till Blomster som inte gjorde något misstag.

 

Sen var det lite fram och tillbaka och hit och dit. Det kändes väl som att vi skulle vinna hela tiden, men vi kanske var lite bekväma samtidigt som Västanfors ska ha all heder för sitt täta försvar.

 

Straffskyttet behöver dom dock bättra på. Missade två. Eller snarare: BERGELINMUREN BOMMADE IGEN. Den första stramaren limmade han. Funderade på att rulla ut den igen och säga att alla lösa går om, men lite känsla för sportsmanship har ju Norbysonen ändå. På den andra straffen fick yours truly ta hand om returen, så där får vi ge en liten anmärkning i kanten ändå.

 

Vi var inte så vassa på att ta vara på chanserna själva heller. Massor av bök och stök i Fläktens straffområde efter missade lägen. Nästa helg går de in!

 

För nu är det ju så att det blir en helt avgörande drabbning hemma mot Skutskär på lördag. Det ska vi förbereda oss för under veckan, men nu njuter vi av detta först. Oo-de-lally, oo-de-lally, hoppsan vilken dag!

 

Selånger SK Bandy - Västanfors IF 4-2 (2-1)

Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report3342.html

 

P.H.

 

Glad såsom fågeln i morgonstunden. Fyra baljor! Glad såsom fågeln i morgonstunden. Fyra baljor!

Sjätte raka segern var egentligen aldrig hotad även om vi hade svårt att sätta dit bollen i första halvlek trots rejält spelövertag.

 

I andra halvlek lade vi i en växel till och inledde en massiv press. Sju mål till slut kändes klart i underkant. Hörnstatistik: 20-1. Fast bara en enda stackare i mål. Den trycktes å andra sidan dit desto mer distinkt av matchens målkung Micke "Hunden" Gustavsson. Fyra kassar från den gode G. Bomberman!

 

Till saken hör också att han först var ställd utanför laget, men när Danne blev sjuk och Käk-Jens inte var riktigt spelklar ändå, fick undertecknad gå ner på liberon och G in på mittfältet och där gav han ju svar på tal.

 

Tråkigt nog drog The Gregster på sig en knäskada tidigt i matchen och är osäker till spel mot Västanfors hemma på lördag. Då måste vi också vinna. Sex raka segrar ska förhoppningsvis bli sju. Det är även Målkavalkaden. Anmäl er genast till den om ni inte redan gjort det!

 

Pressa det som går!

 

Östersunds BS - Selånger SK Bandy 2-7 (1-1)

Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report3366.html

 

P.H.

Härliga Selånger Bandy! (The Gregster, Micke N och Holdo var också med på resan.) Härliga Selånger Bandy! (The Gregster, Micke N och Holdo var också med på resan.)

Under mycket gemytliga förhållanden koordinerade av den rutinerade färdledaren Bodda rullade vi norrut under lördagen. Två pinnar mot Karlsborg var uppdraget.

 

Vi checkade in, klagade på Melodifestivalen och gick till sängs. Discodunk, spring i korridorerna och ett par brandlarm försvårade nattsömnen. Micke G vaknade av att två tjejer kring 13-14 plötsligt stod i hans rum. De blev naturligtvis livrädda för farbror Gustavssons sludder och kutade ut igen.

 

De båda brandlarmen berodde tydligen på rökmaskiner nere på nattklubben. Det var i alla fall vad någon ropade i korridoren. Skumma rutiner på det där stället.

 

Vi kom till matchen med respekt för Karlsborg som i de senaste matcherna hade tvålat dit ÖBS med 7-2 hemma och kryssat borta mot Västanfors. Här gällde det för var och en att utföra sina uppgifter till punkt och pricka. Och med den inställningen hos samtliga var det faktiskt inget snack om vilket som var det bästa laget i den här matchen.

 

  • Bergelinmuren limmade det mesta
  • Väderkvarnen, Lejonet och Björnen sopade rent framför eget mål
  • Mittfältare och halvor gnuggade på
  • THE GREGSTER WAS ON FIRE!

Tobbe hängde sex kassar, vilket får betraktas som godkänt borta mot Karlsborg.

 

Därmed är vi uppe i fem raka segrar. Tre kvar!

 

Något mycket trevligt som hände i helgen var att Västanfors fick med sig en pinne från Härnösand. Det förbättrar vårt läge lite grann. HAIK har två svåra bortamatcher kvar i Skutskär och Västanfors, så vi hoppas på fler poängtapp. Det bästa är om vi vinner resten (inkl. Skutskär), HAIK och Skutskär spelar oavgjort och HAIK sedan tappar poäng mot Fläkten.

 

Nåväl. Som Alexander säger till Dagbladet: "En match i taget."

 

ST: Sex mål av Sjödin

Dagbladet: Sexmålsskytten Sjödin låg bakom Selånger viktiga bortaseger

 

Karlsborgs BK - Selånger SK Bandy 1-8 (1-3)

Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report3362.html

Tidigare matcher

Ord och namn - Förklaring:
PDSG - Pressa det som går 
HK - Hänga kassar 

Blom / Blomman / Blomster - Nicklas Blomqvist
Flower Power - Nicklas Blomqvist 
Bodda - Kenneth Bodin
CJ - Christoffer Johansen
Garba - André Sjödin Granzell
Gregster - Tobias Sjödin
Hunden - Mikael Gustavsson
Huset - Jim Norberg
Hälsinge-Hunken - Axel Froms
Muggen - Magnus Wilsson
Skägget - Mickael Norberg
Smalle - Kalle Högberg
The Wizard /  Whiz kid - Simon Hansson
Willie - Andreas Wilsson
Öckert - Eric Öckerstedt

Senaste matcherna