Matchrapporter

2011 > 11

Det blåste huggorm i björkarnas stad och isen var en knagglig historia om vilken det fälldes många både smått upprörda och senare mer uppgivna kommentarer. Mången boll hoppade över klubborna och mången skridsko tappade skäret. Vi spelade emellertid på exakt samma is som umekamraterna, men någon stor bandymatch insåg alla redan på uppvärmningen att det inte skulle bli.

 

Matchen började lite olyckligt för oss med två utvisningar nästan omgående. Någon fara på taket var det aldrig, men det gjorde det inte lättare att få till något spel. Vi matade på så gott vi kunde och skapade många hörnor. Efter en halvtimme kom också ett mål då Andreas Wilsson slog ett långt pass som hoppade fram till Jesse J. Han lade säkert in 1-0 och lite senare ökade Martin Wiberg på.

 

Då var vår medvindshalvlek avklarad och en 2-0-ledning kan snabbt försvinna i bandy, så det var väl kanske inte med en helt trygg känsla vi gick ut till andra halvlek. Då föll plötsligt grejerna på plats i två anfall i rad i början på andra halvlek. Wox gick runt ner på korten och passade in till Greger till 3-0. 4-0 gjorde Norgren på något konstigt sätt. När vi åkte tillbaka mot mittlinjen frågade Jim Norberg (som gjorde säsongsdebut och spelade högerback på ett galant sätt):

 

- Blev det mål?

- Ja, det verkar så eftersom vi åker mot egen planhalva och klappar om Norgren.

 

Matchen hattade vidare med bökiga situationer hittan och dittan. Rätt vad det var rann en boll igenom till en helt fri Umeåanfallare och då hade vi Jeppe Bergelin i kassen som tog hand om det hela.

 

Den helt matchavgörande prestationen kom från Peter Hansson när matchen stod och vägde i 89:e minuten. Hansson visade prov på splitvision av sällan skådat slag och smekte iväg ett makalöst svingpass på 40 meter rakt i djupled. Andreas Wilsson kunde enkelt lägga in 5-0 och SSK-lägret andades ut.

 

Dom har en väldigt fin träläktare på Dragonfältet. Rejäla doningar. Mysig känsla.

 

Nästa match blir ett derby. Söråker borta.

 

PDSG!

 

IFK Umeå-SSK 0-5 (0-2)

Matchrapport: http://www.elitrapport.se/Data/report2081.html

Matchen i media: Stabil seger för Selånger (ST, med en beskrivning av isen som "blöt" vilket inte stämmer.)

 

#17

När man under sommaren går och längtar efter att få spela bandy igen (om man nu överhuvudtaget gör det) då är det sällan man för sitt inre visualiserar en grådassig novemberdag med ett par plusgrader, ihållande duggregn och byig vind. Men det var verkligheten idag. Inte en ljusning så långt ögat nådde. Vädermässigt alltså. Vinna är ju alltid kul, även de gånger isen r mjuk och bollen inte uppför sig som man vill.

 

Vi inledde med att bjuda KBK på både kaffe och tårta efter en kvart ungefär. Någon kanske tyckte att det var lite väl generöst att ge bort både 0-1 och 0-2, men det är ju så trevligt att ha långväga gäster. Och Karlsborg bjöd ju tillbaka också. Skickade lacket rakt i gapet på Wiberg och han tackade och tog emot. Sedan var det knappt man hängde med där ett tag. Vi vände 0-2 till 3-2 inom tre minuter.

 

Vid 0-2 hoppade Martin Wiströms axel ur led (för inte mindre än nionde gången!) och undertecknad blev andfådd, så vi satt på bänken när vändningen kom och funderade på att åka in och duscha. Gick ju bättre utan oss. Men det gjorde vi inte. Eller jo, Martin gjorde det.

 

4-2 i halvtid efter att Greger höjt klubban i högervinkeln och fått målvakten att stelna av skräck. Bollen rullade tämligen makligt in mellan benen.

 

En intressant händelse i första var också när jag makade in mig i frislagsmuren för att hjältemodigt agera levande måltavla. Står vi inte lite långt åt höger, tänkte jag, medan Jeppe bara skrek: "Vänta! Vänta! Väääntaaa!!!" Ja, jag väntar väl då, tänkte jag. Men vad är det jag väntar egentligen, började jag fundera. När situationen var över och jag yrade därifrån trillade poletten ner. Det var nog "vänster" han skrek.

 

Jeppe bekräftade detta i halvtid och passade även på att tipsa om en hel drös filmer. Bland annat en som var "en fantastisk gangsterfilm". Kommer inte ihåg namnet på en enda han sa, men uppmuntrar såklart filmintresset hos Uppsalakillarna.

 

I andra tätade vi väl till lite bättre och så hade vi ju "Wox" som sköt iväg med sina långa skär och åkte in med bollen till 5-2. Vi fick in ett par till också och Fredrik Hansson (den yngre) lade ett friläge i ribban. Helt i onödan.

 

Knappast en match i publikens smak, då finliret uteblev från båda lagen i stort sett hela matchen. Stabil Selångerviktoria ändå.

 

PDSG!

 

SSK - Karlsborgs BK 7-2 (4-2)

Laguppställningar och målskyttar och sånt:

http://www.elitrapport.se/Data/report2112.html

 

#17

Den grönvita bandysällskapet från Östersund hade en träningshelg här i trakten som denna söndag avslutades med match mot anrika Selånger SK Bandy, dvs vi. Man kan tänka sig att det inte var helt pigga ben i ÖBS redan från start.

 

Även huvuddomare Widmark meddelade en viss seghet på domarfronten vid slantsinglingen. "Det kommer snart en till domare", sa den fryntlige Ulf. "Han är på väg från Söråker."

 

Så gick matchen igång och då visade det sig även att Selånger SK Bandy var något trögt för dagen. Visst kändes det att vi var det bättre laget, men ÖBS hängde med målmässigt upp till 2-2. Och det var absolut inte bara att vi var saktfärdiga. ÖBS tvingade ofta ner oss på kortlinjen. Vilket i och för sig gav oss en tio-tolv hörnor i första halvlek, varav en resulterade i mål. "The Gregster" Sjödin pangade in den. 5-2 i paus.

 

I halvtid lovordade Martin Wiberg filmen Straight into the darkness. Hyr den, uppmanade han.

 

Helt klart bättre fart på SSK i andra, samtidigt som jämtarna mattades. Det blev både slalomåkning och finlir från hemmalaget. Jag minns särskilt Jens Jonsson och "Vagnen" Woxberg som svårfångade, men det var många som var med i leken. 8-1 i andra.

 

Om vi räknar ihop resultaten i de senaste tre matcherna ger det en målskillnad på 40-9

 

I årets Selånger är det bra konkurrens om att platserna i representationslaget. Idag spelade:

27. Holdo, mv

16. Fredrik Hansson, vänsterhalv

55. "Öcke" Öckerstedt, vänsterback

35. Martin Wiström, libero

83. "Chrille" Eriksson, högerback

11. "Hunden" Gustavsson, högerhalv

17. Peter Hansson, def. mitt.

9. Woxberg, vänstermitt.

18. "Jesse J", högermitt.

10. "Fille" Nyberg, topp

21. Martin Wiberg topp

 

7. "Simba", mittfält

14. "Greger", topp

 

"Wox" pressade för övrigt in fem kassar.

 

Nu blir det finslipning i veckan med lagfoto på torsdag som lök på laxen och sedan välkomnar vi Karlsborg till premiär i division 1 norra 2011/2012. Avslag: Söndag 20 nov kl. 13.15.

 

PDSG!

 

SSK - Östersund 13-3 (5-2)

Selångers målskyttar: Mattias Woxberg 5, Filip Nyberg 4, Jens Jonsson 2, Martin Wiberg och Tobbe Sjödin.

 

#17

Vänsterback i ny dress - #6 Matte Nordin Vänsterback i ny dress - #6 Matte Nordin

När isen väl blivit spolad, efter att Kuben skickats som diplomatiskt sändebud till vaktmästarnas fikarum, låg den riktigt blank och jämn och fin. Lägg till måttlig vind, ingen nederbörd, 4-5 grader varmt. Som om inte det vore nog hade vi även ett sprillans nytt, glänsande matchställ. Den här måndagskvällen fanns alla möjligheter att spela bra bandy på Gärdehov.

 

Och det var förstås mycket glädjande att det var SSK som spelade den bästa bandyn. Vi utnyttjade en stor del av planen och hade många spelare delaktiga i liret. Emellanåt var det ganska snyggt lir också. Det bästa man har sett Selånger prestera hittills i år. Det måste vara dräkterna.

 

Andra halvlek var spretigare. Precis som mot Söråker blev det lite si och så med koncentrationen när matchen var så gott som avgjord redan i halvlek. Ändå mycket positiva känslor efter denna match.

 

Bra dräkt. Glada tider.

 

SSK - Härnösands AIK 16-5 (9-1)

Målskyttar: Jens Jonsson 4, Martin Wiberg 3, Chrstoffer Norgren 2, Filip Nyberg 2, Martin Linner 2, Micke Gustavsson, Henrik Leyonberg, Martin Wiström

 

#17

Ett och annat Jofa Step-in skridskoskydd har gått sönder i backen ner mot omklädningsrummet på Söråkers IP, men den tiden är ett minne blott. Nu ståtar idrottsplatsen med en särskild spelargång där en trappa innanför väggar och under tak leder upp till en dörr. Visst hann vi alla drömma om att det var en mäktig arena med 56 504 i publiken som väntade där bakom dörren?

 

Nej, så var det inte. Inte den här gången heller.

 

Men överraskande många hade tagit sig ut i den milda fredagskvällen för att titta på en träningsmatch mellan två division 1-lag. Riktigt trevligt att Löta har konstfruset nuförtiden så att det kan tränas och matchas trots varmgraderna. Mjuk och blöt var dock isen efter en dag med 7-8 plusgrader och regn.

 

Själva matchen var en ganska virrig historia till en början. (Eller var det bara jag?) Det trillade in ett mål för oss efter fem minuter, men även Söråker hade något litet läge där. Sedan var det väl så att vi kom mer samlat i våra framstötar, vilket gjorde att vi hade lite medstuds och också lyckades förvalta lägena. 0-7 i halvtid, varav tre baljor av Fredrik Hansson som gjorde sin första match för säsongen. Den äldre ska tilläggas. Rådde ju viss förvirring förra säsongen när vi då och då hade LBK-lånet Fredrik Hansson i laget.

 

Andra halvlek var något lojare, precis som det brukar bli i ojämna matcher.

 

Söråker har ett mycket ungt lag. Hoppas alla fortsätter att satsa. Då kan det bli riktigt bra. Kacke Hagljung drar upp medelåldern med sina 46 år eller vad det är. Nästa helg åker Söråker på Kosanatta i Örebro och är med i U17-gruppen. "Jag har sökt dispens", sa Kacke.

 

Nu ser vi fram emot Härnta hemma på måndag. Första matchen på Gärdehov den här säsongen. Kom och kolla, så lovar vi att pressa det som går!

 

Söråker - SSK 1-11 (0-7)

Men inte kommer jag ihåg alla målskyttar heller....

Brorsan gjorde tre som sagt. Martin Wiberg något liknande. Filip hängde någon också.

 

Här är dom som vara med i alla fall:

Benny i kassen. (Mkt stabil för övrigt. "Den gamle", sa speakern.)

Martin Wiström

Christer Eriksson

Eric Öckerstedt

Fredrik Hansson

Martin Linner

Peter Hansson

Filip Nyberg

Mattias Woxberg

Jens Jonsson

Dennis Nilsson

Martin Wiberg

Micke Gustavsson

Erik Bergström

 

Inte med: Tobias Sjödin, Henrik Leyonberg, Hannes Kristofersson, Mattias Nordin, Jocke Wegar, Tobias Holdo och Jesper Bergelin. Och inga LBK-lån.

 

Peter Hansson

Tidigare matcher

Ord och namn - Förklaring:
PDSG - Pressa det som går 
HK - Hänga kassar 

Blom / Blomman / Blomster - Nicklas Blomqvist
Flower Power - Nicklas Blomqvist 
Bodda - Kenneth Bodin
CJ - Christoffer Johansen
Garba - André Sjödin Granzell
Gregster - Tobias Sjödin
Hunden - Mikael Gustavsson
Huset - Jim Norberg
Hälsinge-Hunken - Axel Froms
Muggen - Magnus Wilsson
Skägget - Mickael Norberg
Smalle - Kalle Högberg
The Wizard /  Whiz kid - Simon Hansson
Willie - Andreas Wilsson
Öckert - Eric Öckerstedt

Senaste matcherna