Matchrapporter

2011 > 10

I matchen om 7-8:e plats i denna turnering skulle vi egentligen ha mött norska Ready men Akilles, som kommer från Borgå några mil öster om Helsingfors, hade en färja att passa så dom bytte ner sig från matchen om 5-6:e plats till denna tidigare match.

 

Vi höll jämna steg med Akilles, som spelar i den högsta divisionen i Finland. I större delen av första halvlek hade vi bra defensiv och några vassa kontringar. Vi tog också ledningen med 2-0. Sedan avgjordes matchen under första kvarten i andra halvlek då vi valsade omkring utan större samordning. Akilles tryckte in tre snabba mål där från 2-1 till 2-4 och vi orkade inte vända tillbaka trots en avsevärd förbättring efter tagen timeout i mitten av halvleken. Vi skulle ha slagit dom på hälarna. Där var dom nog sårbara.

 

Selånger slutade alltså på 8:e plats i årets Leksand Sparbank Cup.

 

SSK - Akilles 3-4 (2-1)

Matchen hos Elitrapport: http://www.elitrapport.se/Data/report1857.html

 

Peter Hansson

När man värmer upp inför den femte matchen på tre dagar tar det emot. Det är ljumskar och höftböjare och stjärtmuskler som känns som att de ska gå sönder. Det är ömmande fotknölar, blåmärken och svullnader som inte går ner. Då handlar det om att inse att motståndarna är i precis samma situation och om att plocka fram lite vilja.

 

Det gjorde vi. Vi satsade allt vi hade direkt och skaffade oss omgående ett psykologiskt övertag. En känsla av att Sarpsborg inte skulle ha någonting att skaffa mot SSK ikväll. Vi hade också ett tätt hemjobb och en offensiv med ganska bra tålamod. Någon gång kom norskarna till avslut i dåliga vinklar eller långt utifrån och då hade vi en mycket stabil målvakt i sjuttonårige Tobias Holdo som säsongsdebuterade.

 

Nu har vi två vinster med endast två insläppta på två matcher. Magisk statistik! Nu hoppas vi att kunna avsluta på liknande sätt också.

 

En annan härlig grej hände när jag kom in i rummet efter att ha skrivit den förra matchrapporten.

 

- Öh, Hansson, jag klarade tredje bossen!

 

Denka var helnöjd. Jag frågade hur det gick till.

 

- Jag köpte ett granatgevär och körde med det först. 'Aahh, BAM, BAM, BAM.' Sen tog jag uzin. Och det var inget tur heller. Det var en ren kämpainsats.

 

Återigen utgör lagets insatser och Dennis spelande perfekta paralleller. Jag vet snart inte vad som är vad.

 

SSK - Sarpsborg 4-1 (2-0)

Matchfakta: http://www.elitrapport.se/live.asp?gameID=1830&homename=Sarpsborg&awayname=Sel%E5nger%20SK%20Bandy

 

Peter Hansson

Jajamän! Som Rolandz brukar sjunga. Nu är det glada miner i Selångerlägret igen.

 

Äntligen tog vi oss samman och gjorde det jobb som krävs av oss för att vinna en match i den här cupen. Vi gav oss inte förrän bollen var erövrad eller vi på annat sätt fått stopp på Stabaek. Det blev en del utvisningar, men just den här gången tar vi det som ett gott tecken.

 

Martin Wiberg var en av dom som visade fin vilja när han drog på full sving en meter från mål rakt upp i nättaket. Då kändes det att vi var hetare än Stabaek. På slutet blev vi ändå lite pressade efter att dom tagit timeout och börjat slå långt. Vi red ut stormen och segern var ett faktum. Jajamän!

 

Tillbaka på rummet var det in i spelvärlden för mina rumskompisar igen.

- Fan, jag kommer aldrig klara bossen på level 3, klagar Denka.

- Du måste hitta rätt vapen, säger Holdo.

- Nej, det kommer aldrig gå.

 

Dennis funderar några sekunder.

 

- Med granatkastaren och uzin kanske. En fulladdad uzi. Då kanske det kan gå.

 

Nu snabb omladdning till matchen mot Sarpsborg. Ett fulladdat uzi-SSK.

 

PDSG!

 

SSK - Stabaek 2-1 (0-0)

Match hos Elitrapport: http://www.elitrapport.se/Data/report1827.html

 

Rolandz – Jajamen

 

Peter Hansson

Citat ut förra matchrapporten: "Nu vill vi vinna. Det verkar som att gruppen är väldigt jämn bakom Falun, så vi har alla möjligheter."

 

1-9. Även den mest positivt lagda får svårt att kalla det jämnt.

 

Nu har vi Stabaek och Sarpsborg kvar att möta i gruppen. Tyvärr är Tom&Jerry-kexen slut, men Gregster och Hannes Kristofersson ansluter till dagens matcher så det kanske jämnar ut sig.

 

SSK - Rättvik 1-9 (1-6)

Matchen hos Elitrapport: http://www.elitrapport.se/Data/report1835.html

 

Peter Hansson

Norgetvåan Mjöndalen var uppe i ottan - matchstart 06.00 - och förlorade mot landsmännen i Sarpsborg med 2-4. Det kändes som att det kunde vara läge för oss att kunna dra nytta av att de hade en match i benen och för min egen del hoppades jag på att Erik Bergströms Tom&Jerry-kex skulle ge det där lilla extra. Men nej.

 

Mjöndalen gjorde två snabba och då vaknade vi faktiskt till och tryckte in två ännu snabbare. Och när Tom&Jerry-providern själv petade in 3-2 till oss kändes det som att vi nog skulle ta det. Tyvärr fick de ett hörnmål innan paus. Ett försmädligt sådant. Skottet tog på rusande Christofer Norgrens klubba och gick i en båge över alla och in precis under ribban.

 

Början av andra var seg. Nog inte mycket att se på (och mycket riktigt var ju ingen där och tittade heller). Vi tappade tempo. De fick en straff. De gjorde mål. Och ett till efter en lång soloåkning genom ett bekvämt Selånger av deras duktige Robin Cras.

 

Vi tog timeout och efter den var vi riktigt desperata och radade upp chanser med friläge och ribbskott. Till sist satte Woxberg dit ett snyggt skott.

 

Henrik Leyonberg fick kliva på grund av ljumskproblem. Han kommer inte spela något mer i helgen.

 

Nu vill vi vinna. Det verkar som att gruppen är väldigt jämn bakom Falun, så vi har alla möjligheter. Varför inte i midnattsmatchen mot arrangerande Rättvik ikväll? Det är bara att mata in ett par Tom&Jerry-kex till.

 

PDSG!

 

SSK-Mjöndalen 4-5 (3-3)

Matchen hos Elitrapport: http://www.elitrapport.se/Data/report1805.html

 

Peter Hansson

Då var vi på plats i Siljansbygden då. Vi saknar Martin Linner och Mattias Nordin på denna resa. Tobbe Sjödin och Hannes Kristofersson ansluter på lördag. Vi har också två lån från Ljusdal med oss, Christofer Norgren och Andreas Wilsson.

I första matchen mötte vi det förmodat bästa laget i gruppen, Falu BS som aspirerar på toppen i Allsvenskan norra. De tog tag i taktpinnen direkt och vi stretade emot så gott vi kunde. Och det gjorde vi riktigt bra i första halvlek.

I andra flyttade de upp laget och pressade oss väldigt högt och då föll vi i spillror. Vi fick inte till något spel alls och då blev det jobbigt. Sju mål till slut, varav fyra på returer som vi inte lyckas rensa bort.

Det här var vår andra träningsmatch för säsongen. Micke G, Wiberg, Denka Nilsson och Andreas Wilsson gjorde sin första match med laget. Christer Eriksson och och Erik Bergström säsongsdebuterade också. Och vi är ett division 1-lag.

Men ändå. Sju jävla noll.

Vi får fundera på hur vi ska göra mot lag som kliver upp högt och hur vi ska komma först på returerna och så tar vi nya tag senare idag mot Mjöndalen. Då får vi nog ha bollen lite mer och kanske göra något mål också.

Bodin har för övrigt styrt upp pittoreskt boende på Enåbadets vandrarhem. Utanför silas solljuset genom höga tallkronor och tinar bort nattens frost. Ola har satt på äggen och är igång med stora grötkoket. Ett revanshsuget Selånger börjar vakna till liv.

Vårt lag mot Falun:

Jesper Bergelin (mv)

Tobias Holdo (mv)

Martin Wiström (lib)

Filip Nyberg (vb)

Jocke Wegar (hb)

Christofer Norgren (vh)

Jens Jonsson (hh)

Peter Hansson (def m)

Andreas Wilsson (mf)

Mattias Woxberg (mf)

Micke Gustavsson (f)

Martin Wiberg (f)

Avbytare:

Erik Bergström (f)
Dennis Nilsson (f)
Christer Eriksson (f)

Eric Öckerstedt (mf)

SSK-Falu BS 0-7 (0-1)

Matchen hos Elitrapport: http://www.elitrapport.se/live.asp?gameID=1797&homename=Falu%20BS&awayname=Sel%E5nger%20SK%20Bandy

Peter Hansson

SSK checkade in på pressarbussen och drog ner till Uppsala för säsongens första träningsmatch i nya och finfina Relitahallen mot Helenelund från Sollentuna. Det kom fyra återbud på Martin Linner, Erik Bergström, Christer Eriksson och Hannes Kristoffersson och ersättare gick inte att ordna med kort varsel. Dessutom är nyförvärven Martin Wiberg och Mikael Gustavsson inte på plats, så det var precis att vi fick ihop lag. Bara att bita ihop och köra på utan avbytare.

 

Vi började lite yrt precis som sig bör i första matchen. Det var mest Lunden som hade bollen och det passade oss ganska bra. Deras mål i första kom till efter två individuella misstag från oss, men även om de hade ett bortdömt mål och några småchanser kändes det som att vi hittade in i vårt defensiva spel ganska bra.

 

Matchbilden var samma hela matchen. De hade bollen och vi försökte att inte åka så mycket för att orka så länge som möjligt. Men när vi väl anföll blev titt som tätt farligt. LBK-lånet Christofer Norgren lade in två bollar efter fina soloåkningar till exempel. Vår reducering till 2-2 var rena Barcelonamålet med fyra spelare inblandade i luriga kortpassningar. Och så kontrade Simba och Gregster in varsitt. (Leyonberg och Tobbe Sjödin för den som inte är familjär med smeknamnen.)

 

Vi pallade alltså med 90 minuter utan avbytare. Östen Sundin som ledde oss under några pass i våras messade efter matchen: "Försäsongstränaren har gjort ett bra jobb."

 

Innan matchen var det ett par pojkar i tioårsåldern som frågade redan nämnde Bergelin om vilka vi var som skulle spela nu.

- Selånger, svarade Jeppe.

- Sengånger?

- Nej, Selånger.

 

En felhörning som vi slapp leva upp till.

 

SSK - HELENELUND 5-3 (2-2)

Matchfakta hos Elitrapport: http://www.elitrapport.se/Data/report1738.html

Läs även en rapport hos Lunden här: http://www.helenelund-bandy.nu/showContent.asp?type=news&ID=1437

 

Peter Hansson

Tidigare matcher

Ord och namn - Förklaring:
PDSG - Pressa det som går 
HK - Hänga kassar 

Blom / Blomman / Blomster - Nicklas Blomqvist
Flower Power - Nicklas Blomqvist 
Bodda - Kenneth Bodin
CJ - Christoffer Johansen
Garba - André Sjödin Granzell
Gregster - Tobias Sjödin
Hunden - Mikael Gustavsson
Huset - Jim Norberg
Hälsinge-Hunken - Axel Froms
Muggen - Magnus Wilsson
Skägget - Mickael Norberg
Smalle - Kalle Högberg
The Wizard /  Whiz kid - Simon Hansson
Willie - Andreas Wilsson
Öckert - Eric Öckerstedt

Senaste matcherna