Nyhetsflöde

2016 > 03

Kvicksilvret André Sjödin-Granzell, även känd som Garba, trampar vidare i Selånger. Den senaste säsongen hoppade han upp ett par hack på utvecklingsstegen och han tror att det finns mer att ta.

- Trots att jag har varit med ganska länge i A-laget så känner jag att utvecklas fortfarande, säger den snart 29-åriga Selångerprodukten. 

- Och nu med Simon (Hansson) och Sebastian (Falk) som tränare har man ju alla möjligheter. Så det känns riktigt stimulerande och jag har ABSOLUT inga planer på att sluta.

Han nämner också stämningen i A-truppen som en anledning till att det är så roligt med bandy just nu. 

- Vi har ju aldrig tråkigt. Det är alltid lika kul i omklädningsrummet, säger Garba, som själv inte brukar vara sen att slå fast att hans skämt håller mycket hög klass. 

Vad tycker du om senaste säsongen då?
- Säsongen var bra. Finns alltid saker att förbättra, men vi vann ju serien och gick till kval och det var ju det vi hade siktat på, så då får vi väl vara nöjd.

Du missade mycket av kvalet... 
- Ja, tyvärr. Och jag känner lite revanschlusta på grund av det. Jag är väldigt sugen att göra något bra av säsongen som kommer. 

Men det är många av spelarna som har sagt att du saknades mycket under de matcher som missade.
- Ja, det är jättekul att höra. Då får jag en känsla av att jag behövs och då vill jag vara med ännu mer. Jag känner att jag kan göra skillnad. 

Öcke skrev på för 55 år, men Garbapappa tar det lilla lugna och sajnar ett år i taget. 

- Men folk ska veta att jag vill jättemycket med bandyn och att det är med Selånger jag vill det. 

P.H.

Läs hela inlägget »

I ett par timmar under torsdagseftermiddagen den 31 mars var nyheten om Öckerts långkontrakt den mest lästa på st.nu.

Läs hela härligheten här: Trotjänaren skriver på för 55 år – kommer vara 81 år när kontraktet med anrika klubben löper ut

P.H.

Läs hela inlägget »

A-lagets nummer 55, trotjänaren och glädjespridaren, Eric Öckerstedt visar sin hängivenhet till klubben. Hans nya kontrakt är på 55 år. 

Det här betyder alltså att det är Selånger forever?
- Så kan vi enkelt sammanfatta det, konstaterar Öckert, som är född 1990 och har Selånger som moderförening. 

Vad är det som gör att du vill satsa så tydligt?
- Jag vill spela med Selånger för att det är en otroligt skön grupp. Det är som en andra familj där jag känner mig hemma. Det finns inget bättre än att efter en hård arbetsdag eller sådär komma ner till Gärde och skämta och skratta och sedan gå ut och göra en bra träning. 

Öcke placerades den senaste säsongen på ytterhalven, en för honom ny position, och det var en uppgift han löste med den äran genom att ofta spela enkelt och stabilt. Och den goda stämningen i laget är han högst delaktig i att skapa.

- Det är någonting som vuxit fram under de senaste fem åren och det blir bättre och bättre. Vi har kul tillsammans och vi gör allt bättre resultat. Det är en bra miljö att arbeta och utvecklas i. Fler borde komma hit och testa, säger Öcke/Öckert/Jocke/Sugar Daddy, som redan nu ser fram emot nästa säsong. 

- 55:an är klar han! Så det smäller om det! Taggad för nya utmaningar!

P.H.

Läs hela inlägget »

Vill du dryga ut semesterkassan och samtidigt hjälpa till så att Selånger Bandy kan fortsätta att växa? 

Vi söker nu två personer till marknadskommittén som kan jobba med sponsorförsäljning. 

Du behöver ingen tidigare erfarenhet, men har du ett bra kontaktnät och inte är rädd att greppa telefonen är det en fördel. Kreativitet och initiativförmåga är bra egenskaper att inneha. Vi ser det som självklart att du känner för klubben!

Uppgiften ska ses som en bisyssla och är helt provisionsbaserad. Provisionen på det du säljer är 25%. Selånger står för sociala avgifter och drar skatt.

Är detta något för dig?
Hör då av dig till Peter Norberg så får du veta mer.
Senast 2016-04-30 vill vi ha din ansökan!

Mejl:    peter.norberg@selangerbandy.se
Mobil:    070-395 28 00

Läs hela inlägget »

Se när A-lagets lagkapten i vinter, Nicklas "Blomster" Blomqvist, överraskar den senaste vinnaren av 12 000 kronor.

Den här månaden drog Sundsvalls kommuns lotterikontrollant Börje Bergström fram nummer 162 i Selånger Bandys andelslotteri. Den glada vinnaren heter Joakim Andersson och han var klart nöjd med att få ta emot vinstchecken. 

- Jag ska åka på fotbolls-EM i sommar, så det kanske går dit, sa Jocke.

Selånger Bandy gratulerar till en rejäl reskassa!

Om du också vill vara med i SSK:s andelslotteri kan du anmäla ditt intresse här

P.H.

Läs hela inlägget »
Blomster ser ut att ha hittat en sen, men massiv formtopp i år. Blomster ser ut att ha hittat en sen, men massiv formtopp i år.

HaparandaTornio har redan avgjort kvalet och vi är tyvärr ohjälpligt sist i kvalserien, så den sista matchen borta mot HT känns skapligt avslagen. Selånger dammar upp i bussen i detta nu och kommer ha en restid på cirka 8 timmar i benen inför kvällens match. 

Hur går det?
- Jodå, vi gör ett bra buss-VM i alla fall, säger Tränar-Simon från en solglittrig E4.

I kvällens match saknas Kalle (lårkaka), Jim (avstängd), Froms (studier), André (jobb), Öcke (jobb), Danne (jobb), Woxberg (jobb), Falk (annat uppdrag), Kempe (jobb) och Jack (sportlovsresa till hembygden). Så kan det gå.

- Det hade väl kunnat se bättre ut med manskap, slår Simon fast, men det är glada miner ändå. Det blir sista gången vi går på is för den här säsongen och vi gör så gott vi kan med det sargade lag vi har. När vi väl kliver ut ska vi spela bandy. Annars är det ju helt bortkastat.

Jo. Lycka till! Vi hörs efter matchen ikväll!
- Det gör vi. Då ska du få en riktig rapport!
 

Läs hela inlägget »
Nummer 42. Nummer 42.

Vår milda libero brukar hemsidan kalla honom - Christoffer Johansen - mest för att han vanligtvis inte gör så mycket väsen av sig utan lurar runt på sitt godmodiga vis. Men hur mild är han egentligen? Nu väntar Köping hemma och mot Köping borta fick han matchstraff efter att han samlat på sig tre tiominutare.

Vad håller du med?
- Jag är ute och går. Har varit och handlat.

Jaha, vadå?
- Lite käk som jag tänkte äta innan jag går och lägger mig.

Vadå för mat?
- Kyckling. Jag tänkte göra kyckling och ris. Vad har du på hjärtat då?

Jag tänkte göra en inför-intervju.
- Med mig?! Jaha. Ja, det blir bra. 

Vad gjorde du mot Köping senast?
- En utvisning var hög klubba, som inte var hög klubba. Hade jag varit lite längre hade det inte varit utvisning. Och sen åkte jag på våldsamt slag och fasthållning. 

Okej, så det var delvis en dålig domare då. 
- Ja, vi skyller på domaren. Annars funkade ju inte försvaret alls mot Köping och inte offensiven heller. Vi var inte där mentalt.

Det borde ni ha varit kan man tycka när det är kval. Vad beror sånt där på?
- Säg det. Det är väl upp till var och en egentligen. Vi hade ju några viktiga spelare borta, men vi kan ju inte lita på bara enskilda spelare. Det låser sig lite för en del spelare kanske som inte riktigt vågar ta ansvar kan jag tycka. 

Hur tror du att det går imorgon?
- Jag tror att vi kommer göra en mycket bättre match än borta mot Köping. Och igår mot Åtvidaberg var vi där rent mentalt och det tror jag kommer hålla i sig. Och jag ska inte ta ner bollen åt motståndarna. 

CJ syftar här på Åtvids enda mål, där han själv stod för framspelningen efter en misslyckad nedtagning. 

Vad hände?
- Först tyckte jag att jag tog ner bollen med kontroll, men så studsade bollen upp på näsan.

På näsan?
- Ja, på näsan, så då tappade jag bort den och fick inte kontroll på den igen och dom tog den och gjorde mål. 

Men de gjorde bara ett mål på hela matchen?
- Ja, vi hade flera stolpträffar, som jag tycker dom kan sätta nästa gång.

Hör ni det, anfallare? Gör mål!

P.H.

Läs hela inlägget »

1-1 i en tämligen händelsefattig historia. "Gurra" Ljungbergs kändisskap blev i alla fall bekräftat!t

http://www.selangerbandy.se/2016/03/04/selånger-åtvidaberg-1-1-(1-1)-31005093

P.H.

Läs hela inlägget »


Jaha, Simon, dags för fjärde matchen i kvalet nu då och inte en poäng i de tre första.
- Nä, precis. Nu är det i ett skede att det är i princip omöjligt för oss att vinna kvalet, men det förändrar inte bilden av vad vi går in med. Vi vill hitta tillbaka till vårt spel. Det är en stark drivkraft att få spela tre matcher till mot bra motstånd den här säsongen. Vi tycker att vi har underpresterat hittills i kvalet.

Har ni pratat om vad det beror på?
- O ja. Senast mot Åtvidaberg fanns taggningen och fokuset där, men man ser att tack vare nya positioner på många, så blev det svårt. Det var bara Micke Norberg och Froms som var vana mittfältare till exempel. Det är inte helt lätt att göra andras roller direkt och det är en del i att vi är oorganiserade. Men det är också det att vi blir stressade och gör halvdana saker. Till exempel.

Vad får vi se ikväll?
- Det är ju taggat i laget. Det känns så. Mot HaparandaTornio kändes det som att det var de som vann, men känslan mot Köping och Åtvidaberg var mer att det var vi som hade förlorat och den känslan vill vi inte ha efter kvällens match. Vi vill göra en bra match igen.

Avslag 19.00 på Gärdehov och Selånger har alla tillgängliga för spel.

P.H.

Läs hela inlägget »
Gärdehovsgemenskap! Gärdehovsgemenskap!

P03-04 bjöd in Sundsvall Hockeys gäng i samma ålder och hockeyfolket tackade gladeligen ja. Under onsdagskvällen var det dags. 03-04:ornas ledare var mer än nöjd efteråt:

- Oj, vilken kväll! Bandyväder, frusna hockeyledare, men glatt humör på alla! Fantastiska spelare i båda lagen och bra domare. Tack till alla som medverkade i kväll!

P.H.

Läs hela inlägget »

Efter två matcher i kvalet mot Allsvenskan står laget i våra hjärtan ännu på noll poäng. En godkänd insats hemma mot HaparandaTornio följdes upp av en sämre prestation borta mot Köping. Blir det fågel eller fisk mot bandylaget från fotbollsorten - Åtvidaberg? Facit knackas ut på onsdagskvällen, men faktum är att Selånger rullade iväg redan vid middagstid på tisdagen i detta buss-VM.

Hur går det på alla dessa resor för Henrik "Skalman" Söderlind, som kräver fullständiga redogörelser för mat- och sovschemat långt innan avfärd?
- Jodå, allt är i planeringen och ligger i tidschemat, så det är lugnt. Vi käkade innan vi for. Jag är mätt och har inget att klaga på. 

Är det bara en myt eller vill du verkligen veta i detalj när det blir mat och så vidare?
- Nej, det är på riktigt. Jag är noga med när jag äter och när jag sover. Annars blir det jobbigt att spela. Sova är det viktigaste för mig. 

Ok. Vad säger du om matchen mot Köping?
- Vi gjorde inte alls nån bra match. Vi fick inte till det. Vi har pratat om det och arkiverat det. 

Vad tror du om Åtvid borta nu då?
- Tja, man har ju ingen aning. Vi vet att de slog Köping och att de tog ledningen tidigt då. Det blir nog en bra match. 

CJ, vår milda libero, fick sätta sig i skamvrån tre gånger mot Köping, vilket automatiskt innebär lindrigt matchstraff, som i sin tur leder till avstängning i en match. Henke vikarierar på liberopositionen. 

- Jag har spelat libero i fyra säsonger i Härnösand, tror jag, så det är en position jag kan. Och jag får slå långa mackor istället för korta. 

Vill du säga något mer?
- Vi har en go' känsla. Längtar tills imorgon. Vi är laddade att visa vad Selånger går för. 

Ja, efter den här inledningen måste vi ju vinna. NI måste vinna!
- Hehe. Ingen press. Vi måste vinna. 

P.H.

Läs hela inlägget »

GRATIS SKRIDSKOKUL & BANDYKUL 2023/2024

Lördagar under vecka 45-50 och 2-9. Föranmälan är obligatorisk. Klicka på bilden för mer information och anmälan.