Nyhetsflöde

2013 > 03

loading...
Hans Åström Hans Åström

Det har blivit en fin tradition att vi varje vår, under ledning av Magnus Forsberg på SISU Idrottsutbildarna, samlas för att behandla en fråga som är angelägen för föreningen. I år var uppgiften att fylla våra tre värdeord med innehåll.

 

Förra årets möte syftade delvis till att ta fram de värdeord vi i år pratade extra om. Läs om det mötet här: Rapport från medlemsmötet 2012. I år var vi drygt 30 personer på plats - ungdomsspelare, a-lagsspelare, föräldrar och olika ledare. (Till Hans Åströms föreläsning droppade ett gäng till in och då var vi runt 40.) 

 

Glädje, gemenskap och glöd. Det ska Selånger stå för. Det är den grund varpå vår attityd och vårt engagemang vilar. Men vad är det då?

 

Kort sammanfattning:

 

Glädje - Att spela bandy, positiv anda, känna utveckling, uppmuntrande stämning, att ha roligt

Gemenskap - Identifiera sig med sporten och föreningen, klubbkänsla, alla får vara med, alla bidrar utifrån sina förutsättningar, alla hälsar på varandra, vi stöttar varandra, är positiva och konstruktiva med mer...

Glöd - Vi vill mer än andra föreningar, positiv attityd, inställning, vi hjälper varandra, vi kämpar, vi är engagerade trots ibland tuffa villkor, vi visar jävlar anamma.

 

De formuleringar kring värdeorden detta slutligen leder till presenteras senare i år, förmodligen när arbetet med nästa säsong drar igång ordentligt till hösten.

 

Efter tipsrunda och skjuta hårt-tävling avslutades dagen med en föreläsning av Hans Åström, som har fina meriter både som spelare och ledare. Något han själv är stolt över är att han spelade 14 säsonger i rad utan att missa en match.

 

Han var ombedd att prata om just värderingar och gjorde det utifrån sina två år som tränare för Bollnäs, då laget båda åren tog sig till SM-final, dock utan att få lägga vantarna på SM-bucklan.

 

Hans berättade om vikten av att laget i början av säsongen bestämmer sig för vad vill uppnå och hur det ska vara i gruppen för att nå dit. Det kan handla om att alla ska komma i tid, prata med varandra istället för om varandra och ta så få utvisningar som möjligt. Hasses teser illustrerades av många intressanta exempel.

 

Poängen var att om man tillsammans tar fram ett sådant dokument är det något som hjälper gruppen att fokusera på rätt saker under säsongen och hjälper ledare och spelare att fungera tillsammans då man kan peka på dokumentet och säga: "du vi har faktiskt bestämt att det ska vara såhär" om någon råkar falla ur ramen.

 

En givande dag för Selånger Bandy.

 

P.H.

Läs hela inlägget »

Bandyintresset spirar i Sundsvall. Ungdomsverksamheten har fortsatt växa och i vinter har även A-lagets matcher lockat mer folk.


Förra året låg publiksnittet på 65 personer på våra hemmamatcher och denna säsong ökade snittet markant till 113 personer per match.

 

- Kul att se att det är fler och fler barn på snökullarna, säger Peter Norberg.

 

En annan Peter, Zacco, är ansvarig för klubbens arenagrupp och han passar på att söka förstärkning till nämnda grupp.

 

Uppgiften är att till hemmamatcherna:

  • Bemanna entré, kiosk, speakerbås, matchsekretariat, bolltävling, övervakning sarg/bollar, grill mm.
  • Ordna vissa speciella trivselhöjande insatser som t ex gulaschsoppa till spelartrupp, sponsorer och funktionärer.
  • Vara en länk mellan klubben och personalen på Gärde. Innebär en träff inför säsongen där diskussion sker kring problem och synpunkter rörande anläggningen och dess skötsel. Efter säsongslut har vi en motsvarande träff för uppsummering.

 

Gruppen består för närvarande av Eva Sundin, Barbro Hegrelius-Jonson, Lennart Hallberg och Peter Zacco. Den senare säger:

 

- Nu har vi varit med i denna konstellation många år och känner att gruppen bör vitaliseras, framför allt vad gäller idéer med kringarrangemang med mer.

 

- Barbro har framfört att hon vill kliva av, men kan fortfarande ställa upp med punktinsatser. Framåt blir det annars ingen större skillnad. Vi tre övriga blir kvar med de uppgifter vi haft hittills.

 

Zacco hoppas på förstärkning alltså. Vill du själv eller känner du någon kanske vill?

 

Mejla: peter.zacco[at]telia.com

Läs hela inlägget »

Till spelare, ledare, föräldrar, medlemmar och andra aktiva Selånger SK Bandy

 

Det känns härligt att kunna skriva att Selånger Bandy växer och att höra att spelare, ledare och föräldrar - såväl vuxna som barn - trivs i föreningen.

 

För att ytterligare stärka sammanhållningen bjuder vi in till en dag på Gärde med roliga aktiviteter och föreningsutveckling. Det är viktigt att just du är med!

 

Vi vill även fylla på med inspiration inför kommande säsong och har därför bjudit in Hans Åström från Bollnäs. Hans tog som tränare Bollnäs till två raka SM-finaler och är idag förbundskapten för U23-landslaget. Som aktiv var han en av Sveriges absolut bästa bandyspelare under många år.

 

Datum: lördagen 23 mars 2013
Tid: 10.00 till ca 14.00
Plats: Gärdehov


Anmälan tiil peter.norberg[at]selangerbandy.se senast den 19 mars 2013.

 

Preliminärt schema
10:00-11:30 Glädje, Gemenskap och Glöd. Med hjälp av SISU fyller vi våra värdeord med innehåll
11:30-12:15 Aktiviteter
12:15-12:45 Hamburgare, kaffe
12:45-14:15 Föreläsning med Hans Åström

 

Peter Norberg

Läs hela inlägget »

Måndagen den 11 mars drogs vinnarna i Målkavalkadens lotteri. Kontrollanter och lottdragare var Ewa Mattsson, Anders Larsson (båda Sundsvall 42) och Carin Österström (NBV). 

 

Vinnarna är:

Patrik Åsell - Flygresa med Sundsvallsflyg (Sundsvall Bromma tur och retur)
Eleonora Blomqvist - Flygresa med Sundsvallsflyg (Sundsvall Bromma tur och retur)

Mats Larsson - Kryssning med Silja Line

Glenn Sjödin - Bosch Cirkelsåg från Beijer
Karin Lönnå - Bosch Excenterslip från Beijer
Kjell Lönnå - Bosch Skruvdragare från Beijer

 

Grattis!

 

Priserna finns att avhämta på Selångers kansli eller enligt annan överenskommelse med Peter Norberg. Priser som ej är hämtade innan den 31 mars 2013 återgår till Selånger Bandy.

Läs hela inlägget »

Varför inte fortsätta på inslagna vägen med lite skador och sjukdomar? Slänga in lite twar, feber och rekordlårkakor?

 

Jo, fyra spelare ur senaste startelvan ryker när Danne, Jens, Woxberg och Jim tvingas lämna återbud. Fast Jim är inte helt avskriven än. Där finns nog fortfarande en liten chans till spel. 

 

Men vi plockar in andra hungriga boys och säger såhär: Skam den som ger sig!

 

Vi ligger under med 5-2 efter första matchen, men det är inte så mycket i bandy. Här var det några som låg under med 5-1 om ni minns:

 

 

En match kvar. PDSG! (För nytillkomna följare: Pressa Det Som Går!)

 

IFK Rättvik - Selånger SK Bandy

Allsvenskt kval

Lördag 9 mars, kl 15.00

Rättvik Arena

 

Och här var några som hämtade upp tre mål på en kvart i fotboll. Omöjligt är ingenting.

 

Läs hela inlägget »

Målkavalkaden hade i år fler deltagare än förra året både vad gäller företag och privatpersoner. Mycket trevligt!

 

Vi vill också att fler av de 124 personer som var med i årets kavalkad ska ha chans att vinna något i lotteriet. Därför förlänger vi nu inbetalningstiden med en vecka. Från 1 mars till 8 mars. Man har alltså till fredag på sig att betala.

 

Sedan offentliggörs vinnarna måndagen 11 mars.

 

Läs hela inlägget »
Får vi jubla på detta vis även i år? Får vi jubla på detta vis även i år?

Förrförra säsongen blev vi fyra i serien. Förra året var vi trea. I år blev vi följdriktigt tvåa i serien och gick till kval. Vi vill dock inte vänta in nästa säsong för att då bli etta i serien, utan vi går gärna upp redan nu.

 

Kvalet mellan laget från division 1 norra och allsvenskan norra har varit ovissa historier de senaste säsongerna. 2010/11 spelade Karlsborg och Västanfors lika i första matchen och Fläkten vann sedan hemma med uddamålet. 2011/12 vann Nyborg med uddamålet i första matchen mot Skutskär för att sedan klara oavgjort på bortaplan och ta steget upp.

 

Vi tar det som tecken på att vi inte behöver ha någon överdriven respekt för våra motståndare. Vi tror att Rättvik är bra, men vi kan vi också.

 

The Gregster har varit sjuk och inte tränat på hela veckan, men förhoppningsvis dyker han upp och hänger ett par kassar ändå. Simba vilade på grund av skadekänning igår och Danne stod över för att han kände sig mystiskt trött, förhoppningsvis ingen infektion dock (eller så skulle han kolla på när Färjestad spelade ishockey i Timrå). Det ser ut som att alla kan spela (förutom gamle Martin Wiström då) och det har ju inte hänt på hela säsongen,

 

Välkomna till Gärdehov!

 

Selånger SK Bandy - IFK Rättvik

Allsvenskt kval

Lördag 2 mars, kl. 13.00

Gärdehov

 

Läs hela inlägget »

GRATIS SKRIDSKOKUL & BANDYKUL 2023/2024

Lördagar under vecka 45-50 och 2-9. Föranmälan är obligatorisk. Klicka på bilden för mer information och anmälan.