Nyhetsflöde

2012 > 02

För några veckor sedan genomförde vi Målkavalkaden i vilken över hundra supportrar och företag deltog. Bland de privatpersoner som var med lottas en rad priser ut - om man betalar senast den 1 mars.

 

Så, du som är med i Målkavalkaden. Se till att betala den faktura du fått omgående. Då har du chans att vinna:

 

3 st kryssningar med Silja Line till antingen Helsingfors, Tallinn eller Riga.

2 st skruvdragare av märket Ryobi från Bauhaus (värde 895 kr/st).

3 st presentkort á 100 kronor på Nöjeshallen.

 

Dragning sker den 2 mars och vinnarna läggs ut här på hemsidan.

 

Lycka till!

Läs hela inlägget »
Dags att hänga kassar. Foto: Linnea Sandström Dags att hänga kassar. Foto: Linnea Sandström

Sista dagen med full säsong i Bandysverige! Idag fullbordas en rad serier och sedan ska mästare koras och lag ska kvala för att slippa nedflyttning eller ta sig uppåt. Många lag ska spela en viktig och avgörande match idag.

 

Vi i Selånger satte vår sista potatis förra helgen när vi förlorade mot Nyborg, men faktum är att tredjeplatsen i tabellen också är hotad om vi skulle förlora med några mål och Karlsborg slå Nyborg med några mål. Tanken är emellertid att vi ska vinna.

 

Molnen skingrar sig i skrivande stund hastigt över Sundsvall. Det blir nog en fin dag.

 

Skrinna, pojkar!

Pressa det som går!

 

Selånger SK Bandy - Härnösands AIK

Lördag 25 februari

Avslag 15.00

Gärdehov

Läs hela inlägget »
Maratonmannen. Maratonmannen.

Sportkommittén med Patrik Åsell i spetsen har satt igång sitt arbete med nästa år A-lagstrupp. Den här veckan har tre spelare gett klartecken för en fortsättning. Och inte bara i ett år.

 

Jim Norberg som kom in sent i årets trupp har skrivit på ett tvåårskontrakt.

 

- Det ska bli riktigt kul att vara med från början nästa säsong, sade den rödlätte ljusdalingen i bilen på väg hem från kvällens träning. Och han lägger inga fingrar emellan när det gäller försäsongsträningen: I början av juni är det Jim som ställer sig på startlinjen till Stockholm Maraton.

 

André Sjödin-Granzell kom ju in ännu senare än Jim, då han i mitten av januari flyttade hem från Västerås och Tillberga. Han är också värre än Jimpa när det gäller kontraktslängden. Tre års spel för Selånger har virlvelvinden från Sörberge bestämt sig för. Tackar, tackar!

 

Eric Öckerstedt anslöt inte alls in sent till truppen den senaste säsongen. Snarare var han först in av alla och har knappt missat en träning sedan dess. Nr 55 ger alltid järnet. Det är bara för oss andra att hänga på - i minst två år till...

 

Samtal har också inletts med Peter Hansson. Klubben vill skriva ett kontrakt på 10 år, men Hansson är mer intresserad av det symboliska 99 år. Förhandlingarna låste sig på ett tidigt stadium och oberoende medlare har kallats in från Svenska Bandyförbundet. Nattmangling att vänta.

 

P.H.

Läs hela inlägget »
Allez, les bleus! Allez, les bleus!

En poäng före oss i tabellen finns Nyborgs SK. Om vi tar oss förbi Nyborg och slutar tvåa i serien väntar ett kval till Allsvenskan. Därför är det mycket lämpligt att vi möter just Nyborg i vår nästa match. Om vi vinner går vi ju förbi.

 

Förberedelserna hade kunnat vara bättre. Flera spelare har varit borta på grund av sjukdomar, skador och jobb i veckan och precis innan måndagsträningen kom ett riktigt elakt snöfall med snö som direkt satt som limmad på isen. Vi har fått gneta på så gott vi har kunnat ändå.

 

Och det är väl det vi ska fortsätta göra. Gneta som gamla småländska bönder. Slå någon passning. Ta ett par skär. Få bollen på sig. Säga aj eller låtsas som ingenting.

 

Kom och heja fram SSK! Det kan bli säsongens bästa match på Gärdehov. Och Selånger kan ju faktiskt vinna. Det vore väl kul?

 

Jag tror minsann att det är dags för den här pärlan också:

 

 

Gadang gadang!

PDSG!

 

SELÅNGER SK BANDY - NYBORGS SK

Söndag 19 februari, klockan 13.15

Gärdehov

 

P.H.

Läs hela inlägget »
Såhär glad blev Peter Norberg när 100-gränsen för privatpersonerna överskreds. Såhär glad blev Peter Norberg när 100-gränsen för privatpersonerna överskreds.

104 personer blev det till slut som anmälde sig till Målkavalkaden. Det är vi fantastiskt glada för. Lika glada är vi för de 14 företag som anslöt sig också. Och inte blev det sämre av att A-laget krutade in hela femton bollar mot Östersund.

 

Summa summarum: Klirr i kassan för SSK!

 

De flesta privatpersonerna skänkte 20 kronor för varje mål som gjordes, men där fanns också några som gav 40 och 50 kronor också. Om vi ändå räknar på 20 kronor per mål blir det alltså 104x20x15 = 31 200 kronor till klubben.

 

Och företagens del blev 14x100x15 = 21 000 kronor.

 

Målkavalkaden ger alltså Selånger SK Bandy 52 200 kronor och lite till. Härligt! (Förutsatt att alla betalar...=))

 

Inbetalningskorten mejlas troligtvis ut under denna vecka. Alla som betalat in pengarna till den 1 mars är med utlottningen av följande priser:

 

3 st kryssningar med Silja Line till antingen Helsingfors, Tallinn eller Riga.

3 st presentkort á 100 kronor på Nöjeshallen.

2 st skruvdragare av märket Ryobi från Bauhaus (värde 895 kr/st).

 

P.H.

Läs hela inlägget »
Frida Wiklander Frida Wiklander

I senaste hemmamatchen mot Östersunds BS var Permobil var en av matchsponsorerna. Därför levererades matchbollen av Frida Wiklander som använder en av Permobils produkter.

 

Frida Wiklander gillar all möjlig idrott och följer särskilt Timrå IK. När hon fick erbjudandet att leverera matchbollen till en Selångermatch nappade hon direkt.

 

Peter Norberg hälsade Frida välkommen och var Selångers värd i sammahanget.

 

- När vi kom fram till domarna så visade det sig att hon kände Håkan Svahn, en av meddomarna, berättar Norberg.

 

Läs hela inlägget »

Idag möttes Nyborg och Borlänge på Nyborgsvallen. Det var länge jämnt målmässigt, men sista tjugo minuterna kunde Borlänge gå ifrån till en säker seger till slut. 4-7 skrevs resultatet till.

 

Detta innebär att vi nu ligger en poäng för Nyborg, men med en match mer spelad. Med största sannolikhet går Nyborg förbi när de på lördag möter Söråker borta. På söndag kommer Nyborg till Gärdehov och vinner vi då går vi alltså förbi det blåvita laget från den lilla byn utanför Kalix.

 

Borlänge blev med segern idag klara seriesegrare och det får vi gratulera till. Men om kvalplatsen är det öppet. Den ska vi ha!

 

P.H.

Läs hela inlägget »
Gör som Ola Eriksson - var med i Målkavalkaden! Gör som Ola Eriksson - var med i Målkavalkaden!

Bandy ska spelas på Gärdehov igen. Förra helgen gick det ju inte på grund av en grandiost söndersprucken is, men med bara några grader under nollan ska det väl gå bättre.

 

Den här gången är det Östersunds BS vi ska försöka ge på pälsen. Bandysällskapet som faktiskt just den här veckan har fått det slutgiltiga klartecknet att det ska byggas en konstfrusen bandybana i Östersund. Den blir dock inte klar till nästa säsong utan först under 2013. Härligt ändå!

 

Det är också Målkavalkaden i denna match. I skrivande stund har 99 personer anmält sig till att skänka 20 kronor eller mer för varje mål vi gör. Även 14 företag hittar vi bland mecenaterna och när de ger 100 kronor per mål betyder det alltså att varje mål är värt runt 3 400 kronor. Och har du inte anmält dig - gör det! Mejla till peter.norberg[at]selangerbandy.se

 

SSK-ÖBS

Lördag 11 februari kl. 15.00

Gärdehov

 

PDSG!

 

P.H.

Läs hela inlägget »

Både privatpersoner och företag strömmar in i Målkavalkaden. På lördag när A-laget möter Östersund hemma på Gärdehov skänker deltagarna i Målkavalkaden en summa pengar till Selånger för varje mål hemmalaget gör. Vi hoppas på många mål förstås!

 

I skrivande stund är drygt 40 privatpersoner och 10 företag anmälda. Alla finns listade på Målkavalkadens särskilda sida. Där syns många namn som är kända för de som verkar i klubben. Men visst saknar vi en hel del? Visst kan vi bli fler? Kan vi bli 100 privatpersoner till exempel?

 

Anmäl dig själv om du inte redan gjort det! Och puffa på folk omkring dig!

 

Privatpersoner skänker minst 20 kronor per mål.

Företag skänker minst 100 kronor per mål.

 

Läs mer här: Målkavalkaden

 

Pressa det som går!

 

PS. Man anmäler sig till peter.norberg[at]selangerbandy.se

 

P.H.

Läs hela inlägget »
Målvaktens lott? Målvaktens lott?

Det kommer gneka under skridskorna, André kommer få isklumpar i håret och varje försök att kommunicera verbalt kommer att ta sig ut som "uu aoue å äeoo". Men med tanke på att det spås -30 i Kalix och runt -25 i Umeå, så får vi vara förhållandevis nöjda med -20 här i Sundsvall.

 

Det blir som det blir. Den största farhågan är att isen ska spricka sönder totalt. I så fall är matchen rentav i farozonen.

 

Selånger:

82. Jesper Bergelin, målvakt

27. Tobias Holdo, reservmålis

 

35. Martin Wiström, libero

55. Eric Öckerstedt, vänsterback

80. Jim Norberg, högerback

16. Fredrik Hansson, vänsterhalv

19. André Sjödin-Granzell, högerhalv

 

17. Peter Hansson, def. mitt.

9. Mattias Woxberg, vänstermitt.

10. Filip Nyberg, högermitt.

 

14. Tobias Sjödin, forward

21. Martin Wiberg, forward

 

Bänkisch:

7. Henrik Leyonberg

12. Erik Bergström

15. Dennis Nilsson

 

Pressa det som går!

Läs hela inlägget »

På grund av den kyliga väderleken denna helg blir det ingen bandyskola. Ingen bandyskola lördag 4 feb alltså.

Läs hela inlägget »

GRATIS SKRIDSKOKUL & BANDYKUL 2023/2024

Lördagar under vecka 45-50 och 2-9. Föranmälan är obligatorisk. Klicka på bilden för mer information och anmälan.