Nyhetsflöde

Säsongen avslutades med ett trevligt och överraskande tillskott till kassan, vilket gjorde att barometern slog i taket. Ett fyllnadsbidrag på 37 000kr utbetalades som komplement till det Coronastöd vi tilldelats tidigare under säsongen. Därmed landar vi på den otroliga, totalt intjänade, summan 309 825kr. Det är närmare 90 000kr mer än vårt uppsatta mål för att ersätta förlorade inkomster från matcher, poolspel och framförallt Selånger marknad.

Vi vill skicka ett stort tack till alla som stöttat oss, sålt lotter och ullmax, stekt hamburgare och fixat virtuella evenemang allt för vår förening - tillsammans är vi starka.

Nu laddar vi batterierna, njuter av våren och en anstormande sommar innan vi startar upp en nya och förhoppningsvis bättre säsong, idrottsmässigt med fler matcher.

/ Styrelsen
Läs hela inlägget »

Idag är det exakt 40 år sedan vi var i SM-final för herrar senast. Vi har under några veckor uppmärksammat våra bedrifter på både dam och herrsidan.
Men vi vill nu även passa på att lyfta blicken och titta framåt, för vår dröm och vårt mål är fortsatt att nå till Allsvenskan med vårt A-lag. Det är dock inget som sker över en natt eller över 30år!
Vår plan är att bygga upp en stabil ungdomsverksamhet där bandyn blir ett självklart idrottsval bland Sundsvalls ungdomar. Därigenom få en stomme att bygga vidare på in i A-laget.

Läs hela inlägget »
Ing-Gun Hedin & Lennart Lummi Ing-Gun Hedin & Lennart Lummi

Idag på dagen är det 40 år sedan vi var med i SM finalen för damer. För 8 år sedan började vi återigen uppbyggnaden av tjejverksamheten genom att starta en träningsgrupp för tjejer inom Selånger Bandy. Vår dröm är att en dag få bygga upp ett nytt damlag.

Vi uppmärksammar vår största bedrift inom dambandyn med att ge er möjligheten att i senaste numret av Lokal Aktuellt, ta del av artikeln                                      
"Dubbelt bandyjubileum för Selånger 40 år sedan de historiska SM-finalerna" (sid 14).

Önskar er god läsning!

Läs hela inlägget »

Mars månad är lika med slutspelsmånad och vi kommer att på olika sätt fram till SM finalen uppmärksamma att det i år är 40 år sedan Selånger Bandy var i final på både dam och herrsidan.

Vi inleder kavalkaden med en artikel som publicerades i Västernorrlands Idrottshistoriska Sällskaps tidning, VIA nr 36 i december 2020.

På bilden de båda historiska lagen.

Läs hela inlägget »

Tack vare stort engagemang från samtliga lag i föreningen samt ett stort stöd utifrån har vi redan nu klarat vårt mål med marginal!
När Sundsvalls kommun går ut med vilka föreningar som får stöd kan vi glädjande se att Selånger SK Bandy är en av föreningarna som får ta del av kommunens kompensationsstöd.

"Selånger SK Bandy har en mycket stor barn- och ungdomsverksamhet som bidrar till att barn och unga får en meningsfull fritid. Föreningsbyrån har tagit hänsyn till föreningens ekonomiska förluster under perioden och om den sökt och beviljats bidrag från andra aktörer."

Tillsammans med kommunens bidrag på hela 100 000 kr har vi så är långt lyckats samla in hela 272 825 kr!

Läs hela inlägget »

Nytt från Svenskbandy.se

Barometern

Följ oss i vårt mål att nå det ekonomiska tappet från inställd Selånger Marknad.
Följ oss i vårt mål att nå det ekonomiska tappet från inställd Selånger Marknad.