Selånger - Nyborg 12-2 (8-0)

Efter två raka säsonger med kvalspel uppåt i seriesystemet var siktet inställt på ett tredje raka. Och efter förra helgens bottennapp borta mot Härnösand var förutsättningarna solklara - vinna eller försvinna.

Måstematch samtidigt som Happis i princip var tvunget att ta poäng av Söråker för att hoppet om ett kvalspel skulle leva. Med fyra matcher kvar att spela var Söråker inför lördagen tvunget att tappa 6 poäng medan Selånger är tvunget att gå rent. 

Gästerna Nyborg lyckades sätta den första pressen och skaffade sig en hörna efter en viss oreda i Selångerförsvaret inledningsvis. Hörnan blev resultatlös och SSK fick frislag på egen planhalva. Willie ser en djupledsåkande Smalle som plockar ner lyftet och får från nästan ingen vinkel alls in bollen i det bortre stolproten. 1-0 till hemmalaget och anstormningen var initierad.

I den första halvleken var det inte mycket att säga till om, det blåa Selånger hade bestämt sig. Med kvarten spelad visade resultattavlan 3-0 och 25 minuter senare visade den 7-0. Tyvärr så lyckades en skena söka sig till Fromens lår efter en tilltrasslad situation i det offensiva straffområdet och en resa till akuten för omplåstring var ett faktum. Ingen större fara med Hälsingehunken, men inget spel i morgon om läkaren får bestämma.

Efter 45 minuter spelade blåser domaren av spelet och håller armarna i kors över huvudet - Selånger tilldöms straff och CJ kliver fram för att slå den. Man skulle kunna trå att nummer 42 aldrig gjort något annat än att stå där med klubba och boll vid straffpunkten för det var säkerheten själv som klev fram. 8-0 och liberon hänger sin första kasse i Selångertröjan.

Andra halvlek var av en helt annan karaktär och Selånger slapnade av lite väl mycket och man släppte in Nyborg alltmer i matchen, men mycket mer än några slumpsituationer i straffområdet lyckades man inte skapa sig. 

Till slut kunde slutresultatet skrivas till 12-2 och SSK hade gjort vad man kunnat och blickade mot elitrapport med hopp om att Haparanda slagit Söråker. 11-5 till Söråker visades och Löta är i praktiken klara för kval med tre matcher kvar på säsongen. Rent teoretiskt har Selånger fortfarande chansen, men den är ytterst liten. Bara att lyfta på hatten åt Söråker för prestationen hittills, men vi fortsätter att hoppas.

I morgon(Söndag) kommer Happis till Gärdehov och vi ser fram emot en bra bandymatch. Vi ses där!

Selånger - Nyborg 12-2 (8-0)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22194

/#1

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna