Nyborg - Selånger 6-6 (2-2)

U-14 fick även de känna på vädret efter A-lagets match

Ny Norrbottenresa och ett obesegrat Selånger åker upp med 11 utespelare (Coach Whizzkid inräknad). Förra året borta mot Nyborg vräkte snön ner på Kalix IP och så gjorde det även denna lördag. I ungefär en kvart gick det att spela sedan gjorde sig det snöblandade regnet påmint.

Med på denna resa har vi Selångers pojkar 14 i bussen och inte är det något problem för vår allt i allo, Mr. koordinator, Bodda. Han dirigerar och löser samt ordnar allting som om det inte vore något nytt. Trots att vi är till mest besvär så gillar vi vår Kenneth ändå

Ni kanske minns att Erik Rex lovade hembakat till denna resa? Trots frånvaro efter en hjärnskakning i senaste division 2-matchen så såg han till att hålla sitt löfte och levererade i ett gäng kladdkakemuffins, vilka Olle glatt delade ut. Det gjorde du bra Rex, Blomman kunde höras nöjd längst bak i bussen och även Skägget hördes det glädjande mummel från. De andra var nog för upptagna med att äta sina muffins.

Vi droppade av P14-laget i Kalix och fortsatte sedan vidare mot Haparanda och boendet för helgen, River Motell. Det spelades lite Fifa på vägen upp också, ingen minns hur det gick i turneringen, men det spelades en match där ett lag var Indien och ett annat lag var Real Madrid. Indien vann såklart, mer behöver inte sägas om det.

På lördagen skulle det spelas bandy. Klass 1-varning för snöfall hälsades det från SMHI, men när vi kom till anlände till Kalix IP var det uppehåll och ett litet hopp om spelbar is väcktes. Tyvärr för oss bandyälskare så ändrades det så fort ismaskinerna rullat av isen inför uppvärmningen. Snöblandat regn och isen skulle förvandlas till ett slagfält. Krig stod på schemat inför avslag.

'Men när matchen startar går det att spela ett litet tag, men sedan öppnar sig himlen. Det skickas, skogas och kastas långt och Selånger går upp i en 2-0 ledning efter en halvtimme. Nyborg skapar inte så mycket farligheter och målvakten kastar oftast för långt. Precis det är det som sker vid när Nyborg reducerar till 1-2. Ett långt utkast studsar i isen i straffområdet och undertecknad tänker “en målvakt får ju inte göra mål så den här släpper vi”. Det är precis vad som händer men oturligt nog tar bollen i målramen och studsar rätt ut till en fristående Nyborgs-spelare som får chansen tre gånger om innan bollen sitter i taket. Kort därefter kommer även 2-2 efter att Selånger hamnat lite väl mycket på hälarna. Ett resultat som står sig halvleken ut.

Coach släpper bomben och det taktiska genidraget att han startar mot Nyborg.

Andra halvlek börjar precis som den första slutar, det skickas långt fram och tillbaka. Bandypropaganda så att säga. 2-3 blir 3-3 och det delas chanser kors och tvärs. Men i den 70 matchminuten gör Selånger ett ryck, föst Smalle på straff och sedan kapten Blomman på pass från nummer 18 (måste stå fel på Elitrapport?). Två mål inom loppet av en minut och en 5-3 ledning till SSK.

4-5 kommer dock tre minuter senare och ytterligare två minuter efter det faller Skägget oturligt omkull som bollförare i eget straffområde där domaren bedömer det som liggande spel (till stora protester från Selångerlägret) och Nyborg får sig en straff. Kvitteringen är ett faktum och ett irriterat Selånger jagar vidare efter segermålet.

Och till slut kom det. Trodde vi i alla fall. Långt utkast till Smalle som vräks omkull i straffområdet och som liggandes i luften på något akrobatiskt sätt får med sig bollen och petar in den bakom en besviken Nyborgskeeper. Men det sista ordet fick ändå Nyborg. När matchuret står på 91:32 kommer kvitteringen och slutresultatet skrivs till 6-6.

Kalix IP verkar inte riktigt vara vår arena i år. Två gånger om har vi tappat segern på tilläggstid, men ännu är vi obesegrade i serien. Bara bita i det sura äpplet och komma tillbaka till söndagsmatchen mot Happis!

PS. Coach skötte sig utomordentligt som en krigare och kunde väl ha hamnat i protokollet på ett eller annat sätt med lite flyt.