Skutskär - Selånger 5-11 (1-5)

Avslut som winners!
Avslut som winners!
Vintern rasat ut bland Skutskärs tallar
IP:s isar smälta ner och dö


Uppbragda och vilsna trodde vi ett tag att det inte skulle bli någon match idag. Isens kvalitet var undermålig, i alla fall vad skridskoåkning anbelangade. Om det hade gällt att tillverka slush hade vi dock haft mängder av förstklassig råvara.

Domare Johansson från Edsbyn valde att skjuta på matchstarten ett par timmar och hoppas på spelbar is. Under tiden presenterade materialare Rönnken sitt nya antistötsystem tillägnat Öcke. Se bild. (För den oinvigde: När en spelare tappar ifrån sig bollen direkt vid mottagningen kan spelaren få höra att denne har el i klubban.)

När isbekymren blev kända stod inte glädjen högt i tak i spelarleden. Både vi och Skutskär var ju redan avhängda i detta kval och ville ha detta överstökat så snabbt som möjligt. Den fråga som väntade på sitt svar var: Vilket lag har den minsta viljan att spela?

När matchen väl blåstes igång visade det sig vara Skutskär. Selångerspojkarna drog det längsta strået i allehanda närkamper och åkningar och målen ramlade in i rask takt. Det var Smalle och Fredde Wilsson om vartannat. 4-1 efter halva första halvlek. 

När sedan Fredde gjorde 5-1 efter en bjudning på Skutskärsförsvaret då åkte hemmakeepern till båset och viftade på reserven att hoppa in. 

Men vi i Selånger hade skapligt roligt i alla fall. Greger tunnlade en gulgrön, blev nöjd och jublade "Woho-ho-ho-ho" så att det hördes över hela planen, men slog sedan bort påföljande passning.

Det var lite sådär idag. Mycket missar. Kändes som ett lajjigt tvåmålsspel på någon träning som ingen riktigt bryr sig om. Men en del snygga grejer också. Båda våra hörnmål satt riktigt fint till exempel. Tillresta fans jublade.

Andra halvlek bjöd på många mål och det slutade med en stabil 11-5-seger till rödblått. Tackar, tackar. 

Smalles fyra kassar idag gjorde att vår största målsnikare även är allsvenska kvalets (grupp B) största målsnikare. Grattis Kalle till skytteligasegern! Kanske hade det blivit något till om du inte hade åkt offside så förbannat. Whizzkid utryckte frustrationen bra vid en av dagens offsideåkningar:

- Men så är han offside igen... Han är ju för fan född offside!

Av någon anledning hade Blomman lovat att dra dåliga skämt i en halvtimme om vi vann idag och tyvärr uppfyllde han löftet - i bussmikrofonen. Han gick ut starkt med:

Var det många som dansade runt granen?
- Nej, inte en kotte.

Följde senare upp med:

Vet du vad nattflyget till Moskva heter?
- Sov-jet.

Och:

- Jag får inte in Paradise Hotel. Jag har smart-tv.

Jaha, med detta stänger vi denna säsong. Vi vann serien precis som i fjol och gjorde ett bättre kval än i fjol, men vi behöver uppenbart bli bättre om vi ska upp i Allsvenskan. Det fixar vi nästa säsong!

Skutskärs IF - Selånger SK Bandy 5-11 (1-5)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=17550

P.H.

Kommentera:

  • Fransson • 21 mars 2017 23:02:48
    The Gregster! Legend!
    Ja, han heter Gregster å han är en av oss. Han vill inte träna, för han ska köra bil!

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna