Pålitlig trots hornhinneinflammation - Kalle satte tre.

Fler människor än vanligt hade letat sig till Gärdedalens bandybana denna afton.

135 bandyskallar dök upp och det var riktigt bra under omständigheterna. Ute på Löta matchade nämligen Söråkers damer mot Sandviken och ute på markerna kring diket där Selånger SK en gång bildades var det V86 på Bergsåkerstravet.

Vad fick de 135 se då?

Jo, en riktig rackarrökare från Jocke Hedberg till 0-1. Det var både lobb och stenhårt på samma gång, då bollen tog en märklig bana.

Selånger kändes aningen avvaktande. Lite som i Söråker i premiären, som ju var en match där de röda avgick med segern. Den enda match SSK har förlorat i årets serie. Så det var ju liksom läge för revansch här. Kanske spände sig hemmalaget?

Äh, jag vet inte. Första halvlek var tråkig i alla fall. Jeppe Wegar i SIF hade hur som helst ett bra läge att göra 0-2 när han dribblade sig in från kanten, men missade avslutet. Istället tryckte SSK iväg i ett anfall direkt och Teo pressade sig runt på högerkanten och fick med sig en straff.

Teo fixade en straff i första. Men BOMMADE ÖPPET MÅL i andra. Det var han mindre nöjd med.

Fredde Wilsson, som varit Mr 100% från straffpunkten, kramade klubban och drämde till, men Konrad i gästernas mål motade nystanet med en svettig benparad.

Ett lätt stressat Selånger började visa upp sig. Ett par långa utkast för mycket, försök till avgörande passningar för långt ner i banan och allmän iver att komma framåt så fort som möjligt.

Det blev ett mål för hemmalaget också i alla fall. Hunden Gustavsson rakade in en hörnretur. Nöjd.

I paus syntes det att det var ett par ovana besökare på Gärde. Många okastade bollar! Bollkastningen är en ganska snabbt avklarad historia, så om man går och dricker kaffe först, då är man rökt. Halvtidsunderhållningens gyllene regel: Kasta först - fika sen!

Men Elisabeth Wiström, som är en rättskaffens kvinna, lovade de akterseglade bollköparna att få kasta gratis nästa gång. Välkomna tillbaka!

Mången kudde har Fia kastat på Ola efter många säsonger i samma lag och samma rum.

Det var just inget skönspel i andra halvlek heller. Söråker tog ledningen igen. Strul vid straffområdeslinjen och Jocke Hedberg fick iväg den mot mål. En skymd Masken fick kröka rygg.

2-2. Greger bröt sig in från kanten. Och sedan bröt han sig in från kanten igen och fick med sig en straff. "Det går ju om ni bara orkar sätta lite fart på grickerna", mumlade matchrapportören för sig själv. Smalle Rödöga smällde in straffen till 3-2.

Hemmalaget var i ledningen för första gången, men det blev kortvarigt då det nyss målgörande laget på bekant vis blev överrumplat direkt. Hedberg igen! Vilken gosse!

Garba och Jocke bäst på plan enligt Matchens lirare-juryn.

Men sedan var det som om Löta började få det lite jobbigt ändå. Selånger har fler spelare som kan och vill vara delaktiga i spelet och det kanske var det som gav utdelning.

Vid 4-3 kom SSK återigen runt på kanten, då Hunden spelade ut till Kalle, vilken inte gjorde något misstag. Och det gjorde han inte heller vid 5-3 snitsigt framspelad av Junis Ehrström i djupet.

När så Ivan Cavallin tjongade in 6-3 kändes det betyggande, men inte på något sätt klart eftersom det var hela 10 minuter kvar och med sådana gubbar som Fille Nyberg och J. Hedberg i motståndarlaget kan det vina till när som helst.

Men närmare än 6-4 kom inte SIF. Simon brottade ner en jäkel så att Söråker fick straff. Masken var nära att ta den, men det blev en pinne i målprotokollet för Fille den här gången också.

Noterat:
- Selånger har åtta raka segrar.
- Vi har slagit alla lag i serien.
- Haparanda och Nyborg spelade oavgjort ikväll, vilket öppnade ett trepoängsavstånd till just Nyborg på andra plats i tabellen.