Åtvidaberg - Selånger 5-3 (3-2)

Frånvarande. Hårdrock, Garba, CJ och Danne. Frånvarande. Hårdrock, Garba, CJ och Danne.

Förutsättningarna: Två förluster i ryggen. Johansen avstängd. Edström lårskadad. Sjödin-Granzell och Hårdrock Söderlind sjuka. Det var en prövning för de återstående spelarna i Selånger att gå in i den här matchen. Skulle de tänka ”det är nog kört” redan innan matchen eller kunde de visualisera sig själva som vinnare även med halva försvaret och båda mittfältsmotorerna borta?

Henke S gick alltså ner från mitten till liberopostionen och Kempe in på vänsterbacken och Bloomy droppade ner från forward till mitt.

Och så satt man där med Elitrapport igen. Ingen aning om hur verkligen ser ut, men starten hade prägel av utklassning från Åtvids sida.

Men sen, bara Selånger:

För att återigen följas av:

Var det två finlandsfärjor som spelade mot varann? Tog tio minuter att vända efter att ha slagit back i maskin!

- Första halvlek spelades till stor del i snöblandat regn, berättar Tränar-Simon. Många 50-50-situationer. Svängigt och chansartat.

Ja, svängigt som svängdörrar i försvaret tycktes det som i alla fall. 7-4 i skott på mål efter bara lite drygt 20 minuter. Det är vad det brukar vara på en hel match.

Men inte så många mål. 3-2 till Åtvidabergs favör i paus. Simon igen:

- I andra har vi en is att spela ut på, men vi håller inte våra roller. Det är lite som mot Köping att vi gör saker på egen hand. Det blir stötigt och vi krockar och tappar bollen. Vi har inte hållit på sådär i grundserien, så det är synd att det ska komma nu.

Jämnt målmässigt ända in till slutet ändå. Det var inte förrän i 89:e minuten som ÅBK gjorde det avgörande 5-3 (fjärde målet av matchvinnaren Albin Ekström).

- Jo, det var bättre inställning idag än mot Köping. Mer kriga i den här matchen, det var det.

Hur är läget nu då?
- Ja, det är tungt. Otroligt tungt. Vi är oorganiserade ute på isen.

SSK saknade en del folk. Henke och Garba borta på mitten till exempel. Var inte det en förklaring tll att det blev lite yrt?
- Vi möblerar om mycket och det är ju ovana roller, så det bidrar väl förstås. Men det är riktigt synd att det blir såhär. Det finns såklart motståndare som försöker göra oss dåliga, men ändå, vi får inte ut det vi kan.

Nu väntar returmöte mot Åtvid hemma på Gärde på fredag.

- Bara att ladda om. Det här accepterar vi inte. Vi behöver hitta tillbaka till vårt grundspel, sade Simon, som avslutade med att uttrycka en genuin glädje över att ha en 60 mil lång nattlig bussresa framför sig.

I den andra matchen avfärdade HaprandaTornio till synes utan några större problem Köping med
9-2. Allt pekar i nuläget mot att HT tar hem den här kvalgruppen. Men inte ska vi väl bli utan poäng i kvalet? Kom och stötta SSK på fredag kväll! 19.00 på Gärdehov.

Åtvidabergs BK - Selånger SK Bandy 5-3 (3-2)