Nyborg - Selånger 4-4 (4-2)

Uppgiven poängräddare får hjälp av greven från Fränsta med rören. Observera kofferten! Om Margit Eriksson i Ramsele läser detta kan du höra av dig om du vill ha tillbaka den. Smalle trivs annars med sin nya trunk.
Efter häftiga diskussioner om vilken tid avfärden mot nordligare breddgrader skulle gå av staplen avgick bussen med busschaufför Sjödin 15:03 från Gärdehov. En diskussion, som enligt borgmästaren (Bodda) aldrig skulle behövts, då den gode koordinatorn redan i april hade sagt att vi skulle åka 12:00. Detta påtalade han flera gånger under resan. Detta blev extra påtagligt då vi hamnade i en bilkö någonstans mellan Sibirien och Nordpolen. Under tiden vi blev stående i bilkön (som varade ungefär 1 timme) nämnde hamnfogden av Spikarna den tidigare avrestiden ungefär 23 gånger. Klockan 00:30 ankom vi äntligen till Grytnäs herrgård. Då visade det sig att vi hade blivit berövade på ett rum, vilket fick greven av Fränsta att gå i taket. Efter mycket muttrande av sedvanligt slag löste sig äntligen rumsfördelningen och vi fick sova några timmar innan lördagens match. 

9:00 serverades den hemlagade frukosten av slipare Ola, matris Runk och koordinator Bodin. Där serverades allt mellan himmel och jord. Nåväl, allt mellan bröd, gröt, juice och yoghurt.
9:42 Efter den välbehövliga frukosten väntade en promenad i den blåsiga Kalixmorgonen.
10:12 Väntade fritid som bestod av olika saker för spelarna. En del spelade kort, andra tog en powernap, undertecknad ägnade denna stund åt studier.
11:15 Snack om dagens match mot Kalixlaget Nyborg.
11:46 Förväntansfulla spelare väntar på energipåfyllning.
12:00 Koordinator Bodin bjuder på köttfärslimpa med potatis och brunsås. En kulinarisk upplevelse som fick gårdagens pasta att framstå som pölsa eller något annat vedervärdigt.
12:50 Avtalad tid för den korta bussfärden till Kalix IP.
13:02 Efter ihärdigt kaffekokande begav sig bussen på sin färd mot matcharenan.
16:53 Ett besviket Selånger SK kommer in i omklädningsrummet efter matchen. Men varför var dessa härliga grabbar besvikna? Nedan kommer en kort resume av matchen.

Matchen började ganska avvaktande från de bägge poänglustande lagen på en väldigt fin is som hade gjort Spolarna-Nisse från Leksands gamla isstadion väldigt nöjd. Nyborg tog dessvärre ledningen efter misstag av det rödblåa Sundsvallslaget. Inte långt efter kvitterade den Söråkerfostrade Micke Norberg resultatet till 1-1 efter en hörnrestur. Detta föranledde stort jubel för laget i allmänhet och Micke i synnerhet. Resten av halvleken bestod av en hel del bolltapp från SSK vilket framkallade tre mål för motståndarna från norr. Alldeles innan halvtid lyckades vår notoriske målskytt Nicklas Blomqvist reducera resultatet på en tveksam straff som "Smalle" ordnade. Halvtidsresultatet skrevs till 4-2.

I halvtid pratade vi om att vi skulle minimera våra egna misstag och att slutet av halvleken hade sett gynnsam ut för oss. I pausen böt vi även plats på vår egen spelande tränare Peter och målskytten Micke Norberg.

Redan från första minuten av den andra 45:an visade Selånger att vi minst ville ha en poäng med oss från dagens drabbning. Spelet var mycket rakare, enklare och som tur var var misstagen färre. Den spelande tränaren Peter såg ut som en ny spelare efter positionsbytet och gjorde 3-4 med en riktig hörnprojektil (JAJAMÄN! Peters anm.). Efter målet ökade vi farten i vårt anfallsspel, vilket ledde till att Nyborg drog på sig ett antal utvisningar på kort tid. Under tiden då Nyborg var decimerat gjorde Kalle det efterlängtade 4-4-målet på en hörnretur, som verkade vara vår metodik för dagen. Efter kvitteringen blev spelet från bägge lagen hafsigt och slarvigt. Några vassa chanser för ett ledningsmål för något av lagen fanns därmed inte. 

16:53 kom alltså ett besviket Selånger in till omklädningsrummet. Besviket i den mening att vi inte längre har chansen till kval i våra egna händer. Men kanske nöjdare över att vi fick med oss en poäng i den här matchen efter en mindre bra första halvlek.

Saxat från matchen:
- "Keijo, du brukar ju vara grym". Det var Hansson den äldre som avlade den kommentaren efter en dispyt med rättskipare Hyvärinen. Detta ska dock ses som en ganska mild kommentar av Hansson då hans konversationer mer domarna brukar vara av det hårdare slaget.

- Peter Hansson sade efter 23 minuter att han saknade "pulver i benen". Med det i åtanke var Hanssons projektil på hörnan väldigt imponerande.

Återstående timmar av kvällen ägnas åt det klassiska kortspelet Chicago. Vid kortbordet kan man betrakta en tränare som får kväljningar vid förtäring av rödbetsjuice som av Hanssons egen utsago inte var så tokig, trots allt.

Imorgon söndag 13:15 smäller det igen. Då är det det andra Kalixlaget Karlsborg som står för motståndet. Följ oss gärna på plats eller på elitrapport, det senare kanske är det enklare alternativet.

Nyborgs SK - Selånger SK Bandy 4-4 (4-2)
Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report8261.html 

J.K.

Kommentera:

  • bandy@garde • 8 februari 2015 13:07:27
    GRYM matchrapport!! :-D

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna