Selånger - Bollnäs 9-4 (3-2)

Fyra poäng blev det från Wilssons klubba. Fyra poäng blev det från Wilssons klubba.

Det enda lag som har besegrat oss hittills i den här serien är Bollnäs på Sävstaås, så när ungtupparna kom till Gärdehov var revanschlustan i selångerlägret påtaglig.

En märklig nederbörd med både snö och regn infann sig lagom till samlingen och höll i sig över uppvärmningen. Det kanske övergick till bara snö till matchstart, men det var oklart. Inte på något sätt oklart var att det blåste huggorm över Gärdedalens bandyparkett.

Men inte brydde vi oss om det. I motvinden tryckte vi in tre strutar på tre minuter innan det ens hade gått en kvart. Det måste man medge att det kändes trevligt. Särskilt minnesvärd var Blommans snitsiga genomåkning.

De orangetröjade - OCH DE ÄR INTE NÅDIGT ORANGETRÖJADE - tog timeout och fick lite bättre ordning. Samtidigt ska gudarna veta att det inte var någon dans på rosor att anfalla i motvinden. Vi kroknade lite där och fick släppa in två kassar.

Sedan fick vi tryck i grejerna i början av andra halvlek igen. Med utdelning direkt! Behärskat spel från Fredrik och André vid ett frislag ledde till 4-2 av han som vi numer hittar som "målkung" i telefonkatalogen - Öcke Öckert Öckerstedt. (Nu finns det ju inga telefonkataloger längre, men ändå.) Och samma gängliga gosse serverade Smalle till 5-2.

Vi fortsatte trumma på, för dagen numret större, och när vår pålitliga 12-metersbödel Blomqvist satte 6-2 följt av Jimpajens fasansfulla nättakskanon till 7-2, då kändes det avgjort. Bollnäsgiffarna sprattlade dock till med en reducering, men då smällde Jimi in ännu en hörna och uppförsbacken för hälsingarna blev alltför brant. 

Det var lite munhuggning mellan lagen ibland. Greger sa till exempel något i stil med: "Ni hugger ju som några jävla vedklyvar!" Det skulle han inte ha gjort. Vän av ordning hos motståndarna invände då ivrigt att man inte kan hugga med en klyv. Med en yxa däremot kan man hugga.

Bra där.

Andreas Wilsson avslutade målskyttet för oss med en tjusig genomåkning. Ett efterlångtat mål för Willie!

Fortsatt serieledning för oss i den haltande tabellen. Nu kör vi vidare!

Selånger SK Bandy - Bollnäs GIF U 9-4 (3-2)
Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report8306.html

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna