Broberg - Selånger 6-6 (3-3)

Sköt någon på Öcke? Sköt någon på Öcke?

- Välkommen till Blåsåsen, sa gamle selångerliraren Jocke Jonsson på uppvärmningen. Trots rejäla vindbyar i planens längdriktning blev båda halvlekarna jämna, både sett till spel och resultat. 3-3 i halvtid. 8-8 i hörnor. 6-6 till slut.

Broberg fick motvind i första, men började piggt. Eller var det vi som satt kvar i bussen? Det stod i alla fall 2-0 till gultröjorna efter tio minuter. Och en 3-1 efter en kvart. I slutet av första brassade vi på riktigt skapligt, men lyckades inte få en ledning i halvtid.

Det kändes lite oroväckande att gå ut till motvinden i andra halvlek, men då var det istället vi som inledde bra. Smalle petade in 4-3 efter en tjusig passning från gamle Hansson på högerhalven. Dock inte planens äldste då Broberg hade med Zolotarev, född -69.

Det var jämnt spel i andra också, men vi hade en bra känsla och när Svedberg dundrade in från vänsterkanten och fixade en straff som Blomman i sedvanig ordning dängde in, då blev känslan ännu bättre. Det här ska vi ha!

Men två struliga situationer vände snabbt på steken. Plötsligt låg vi under och det var bara minuter kvar. Timeout och lite omkastningar och full fart framåt! Och trevligt nog fick vi in en boll då Öckerstedt höll sig framme i gröten framför brobergskassen.

Hunden, som inte kunde vara med på grund av jobb, messade laget efter matchen:
"Eric Köttaren Öckerstedt går in och räddar poäng. Magiskt mål eller sköt någon på dig?"

Bra anat där, Doggy. Det hårda inslaget från högerkanten tog nämligen på Öckerts axel och in i mål. Skapliga prostester från hemmalaget, men mål blev det.

"En och annan pinne gå till Hälsingland ibland", som det heter i sången.

Men nu krävs det lite uppryckning faktiskt om vi ska vara kvar i toppen av den här serien. Bollnäs hemma på lördag 15.00! Då ska inga poäng gå till Hälsingland.

Broberg/Söderhamn Bandy - Selånger SK Bandy 6-6 (3-3)