Selånger - Broberg 8-4 (7-0)

Fyra kassar från killen i den här dräkten, Nicklas "Flower power" Blomqvist. Fyra kassar från killen i den här dräkten, Nicklas "Flower power" Blomqvist.

Innan A-lagsmatchen drabbade Selånger och Härnösands gemensamma P16-lag samman med Broberg i en match där söderhamnarna tog en klar seger med 12-5. Kul ändå att se ungdomsbandy på Gärdehov!

P16-förlusten vägdes upp av A-lagets viktoria. Det började dock illa på uppvärmningen då Jimmen åkte på en lårkaka och blev indisponibel. Hansson den yngre, tränare och författare till denna text, fick snöra på sig rören illa kvickt.

Men det gick ju ganska bra ändå. Särskilt i första halvlek då vi både utnyttjade brobergarnas misstag och drev upp egna anfall som resulterade i ett och annat. Mål till exempel. Sju stycken gjorde vi i första där vi till exempel minns Kalle Svävssons ingasning från vänsterkanten och Andrejevs gasning i högerinnerposition.

Vi släppte inte heller in något mål i första halvlek, vilket berodde på många saker förstås. En grej var att vi testade en ny form av uppställning och en annan var Micke Norberg magnifika jobb som defensiv mittfältare.

I paus pratade vi om sånt man brukar prata om då det står 7-0. Fortsätt att göra det som tagit oss hit! Tulla inte på hemjobbet! Var rejäl i trängda situationer! Nu lyckades vi inte riktigt omsätta det snacket i praktiken, men kunde ändå avgå med en säker seger.

Noterbart att gamla SSK-liraren Jocke "Lödet" Jonsson smällde in en boll i vänstervinkel. Lödet uppenbarligen kvar i bössan.

Nästa match blir Karlsborg hemma på lördag. Förhoppningen är att då kunna förlänga den del av matchen då vi spelar som vi vill och ska.

Selånger SK Bandy - Broberg/Söderhamn IF U 8-4 (7-0)