Gustavsberg - Selånger 8-5 (1-2)

Fotografen Stéfan Bertolotti har försett oss med bilder från matchen. Stort tack! Använd helskärmsläge för bästa upplevelse.

loading...

Precis som Sköndals legendariska matchrapportör Sven "Tex" Lundkvist noterade på sin tid, så undrar man var publiken i Gustavsberg håller hus innan match. 30 sekunder innan avslag står det två personer på läktaren. De andra står förmodligen och trycker bakom något hörn för när matchen drar igång är det plötsligt ganska välfyllt på läktarna mittemot den bergssida som ger Ekvallen dess karaktär och också B-laget dess namn - Berget.

Vi stod alltså inför en måstematch. I de senaste omgångarna innan matchen hade vi bland annat förlorat med uddamålet mot UNIK och Boltic och fått oavgjort mot Rättvik. Nu gällde det att vinna för att ha en realistisk chans att passera Boltic upp på kvalplats.

Vi gick också ut riktigt bestämt och ägde första kvarten totalt. Sudden satte tidigt en hörna och vi hade konstant press, men Gurraberra stack upp i en kontring och Niklas Norevik hittades fri ute till vänster. Han är en som inte förstätter en chans i onödan. 1-1.

Spelet jämnade ut sig. Vi stod ändå för de farligaste chanserna. Blomman plockade förtjänstfullt ner en boll i straffområdet och Sudden kunde damma in tvåan. Det kändes som att det här var vår match.

Frågan är då vad som hände efter paus. Halvtidssnacket var positivt. Vissa förslag till förbättringar lades fram, men mest handlade det om att fortsätta på den inslagna vägen. Var vi för nöjda redan där? Tänkte vi att det skulle ordna sig av sig själv?

Gurra kvitterade omgående i andra. Norevik igen. Och sedan hände en grej som känns lite typisk för Selånger på sistone. Efter ett fint anfall tvingades skärgårdslaget stoppa oss med osjysta medel i straffområdet och domare Olsson signalerade för straff samtidigt som Erik petade in sitt tredje för dagen. Olsson blev lite bedrövad, men sa att han inte kunde godkänna målet. Straffslag följde och The Gregster drog den rakt i famnen på keepern som lyckades hålla kvar bollen.

Det är sådana händelser som får ett skört bottenlag som oss att svikta det där lilla som krävs för att motståndaren ska ta över. Eller det kanske inte var så lite vi sviktade egentligen - vi släppte in tre mål på tolv minuter och matchen började kännas körd.

En timeout togs ändå. Vi började accentuera det långa spelet och ett hopp tändes när en lyftning in mot deras straffområde gick rakt i hjälmen på en rödklädd och domare Olsson återigen blåste för straff. Den här gången fick NiklasAnderschon förtroendet. Och som han tog det! Han smekte bollen i överkant så att den studsade på väg fram mot mål. Målvakten måste ha blivit så konfunderad av den irrationella straffen satt han inte kunde komma på ett sätt att stoppa bollen.

- Tittfint, sa Anderschon, och vi hade häng igen.

Hoppet blev dock kortvarigt då vi i vår iver att gå framåt straffades av Gurraberra, som enkelt gjorde 6-3 och 7-3 på kort tid.

Tack och goodbye.

Nu krävs två sensationella vinster mot Haparanda och Örebro plus att Boltic förlorar sina matcher med ett gäng mål. Situationen är mer än brydsam.

Nästa match: Haparanda hemma, lördag 15/2, kl. 15.00.

Gustavsbergs IF/BF - Selånger SK Bandy 8-5 (1-2)
Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report5450.html

#17

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna