Selånger - Örebro 1-2 (0-2)

Bara någon dag innan den allsvenska seriepremiären 2009/10 drog sig Selånger Bandy ur den serien. Orsaken var spelarbrist. A-lagsverksamheten var utarmad och det var bara att börja om från lägsta division. Sedan dess har föreningen gått in för att få fler i Sundsvall att börja spela bandy, utveckla ungdomsverksamheten och göra klubben skuldfri. 

Trots att det inte har varit prioriterat av föreningen har Selånger Bandys A-lag ändå tagit sig tillbaka till Allsvenskan. Dock inte helt och hållet på sportsliga grunder eftersom vi fick platsen efter att Finspång, precis som vi för fyra år sedan, tackade nej till årets allsvenska. Därför var det ovisst inför premiären mot Örebro SK, som spelade elitseriekval i våras - skulle vi över huvud taget ha någonting i den här serien att göra?

Vi tänkte att vårt återinträde i Allsvenskan skulle bli ett defensivt sådant. Bara hålla ihop laget och hoppas på att ÖSK skulle gå bort sig nån gång. Det gick ganska bra. Efter mindre än tio minuter lyckades de visserligen peta in en boll som knappt någon fattade hur det gick till, men annars var det mycket blått mellan bollen och vårt mål. Vi uppträdde på det hela taget mycket fokuserat.

Ett storartat avsteg från detta stod André för som när ÖSK fick en hörna från vänster ställde sig och spanade mot hörnflaggan på andra sidan. Och när han insåg vad han sysslade med åkte han påpassligt i vägen för oss andra precis Örebro rullade in hörnan. Han får vara glad "Garba" att det inte blev mål där. 

Ett målbringande misstag bjöd vi ändå på innan halvleken var över. Artikelförfattaren tycker inte att vi behöver nämna några namn. *host host*

0-2 i halvtid, men vi hade lite häng ändå. Vi hade haft en boll i stolpen till exempel. Och nästan direkt i andra halvlek satt den där. Patrik Eriksson petade in en frislagsretur och så var det match på riktigt. 

Samma matchbild fortsatte med ÖSK som det spelförande laget, men långa klubbor i SSK satte ideligen stopp. Särskilt långa klubbor hade Simba, Danne, Jim och Morten. Dessutom hade vi JK mellan stolparna som spelade synnerligen stabilt. 

Det kom chanser för oss hela matchen ut. Erikssons hörna i ribban och Gregers läge mitt framför straffområdet var de bästa. Vi var nära att ta en pinne, men det ville sig inte riktigt. 

Så, visade vi att vi har nånting i den här serien att göra? Ja, absolut. Vi är nykomlingar med tre träningspass på fullstor plan. Örebro har tränat i sin hall sedan i september. Dock står vi fortfarande på noll poäng och har en lång väg att vandra. 

Nästa match: Haparanda borta lör 9/11. Det blir en tuff en det.

Selånger SK Bandy - Örebro SK 1-2 (0-2) 
Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report5407.html

#17

Kommentera:

  • Kjell O Hedlund • 4 november 2013 09:50:41
    Välkommen tillbaka, även på text-tv ! Hoppas ni grejar det och att ni bygger vidare pö-om-pö. Ser fram emot Eliten där Ni hör hemma !!

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna