Allsvenskan? Jajamän!

Det var ett långt möte. Först med spelare, ledare, sportkommitté och styrelsen. Sedan överlade styrelsen i enrum för att till sist landa i ett ja. Det är med skräckblandad förtjusning Selånger Bandy ger sig av på ett äventyr i Allsvenskan Norra.

 

Det finns två stora utmaningar i ett allsvenskt deltagande. Det ena är det sportsliga. Klarar vi av att mönstra ett lag av allsvenskt snitt? Det andra är det ekonomiska. Klarar vi att täcka de extra kostnader det innebär att spela i Allsvenskan?

 

- Spel i Allsvenskan innebär en del fördyringar, framför allt i form av resor och domarkostnader, men vi känner att det finns ett så stort engagemang i klubben att vi kan hantera det.

 

Så motiverar styrelsen beslutet och fortsätter:

 

- En högre division med namnkunnigare motstånd kan locka mer publik och fler sponsorer och vi tror också att det blir lättare att locka spelare till Selånger då vi är i Allsvenskan.

 

Sportkommitténs Patrik Åsell:

 

- Det är bara att köra! Det är bra om vi kan förstärka med några spelare, men det har varit vår ambition även i division 1, så vi jobbar på.

 

Bland spelarna mottogs beskedet med glädje i den sena torsdagskvällen, vilket märks i detta axplock av SMS-svar.

 

"Jajajajajajaja!!!"

"Fyyyfan va nice!!!"

"Ohh! Magiskt!"

 

Selånger Bandy är tillbaka i Allsvenskan.

 

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

 • Anders • 24 maj 2013 01:29:18
  Det är klart att inte sviker grabbarna ett sjunkande skepp, vi slänger bara ut livbojarna dvs plockar upp några killar ur våra fina junior led (Timrå IK visar hur man gör). Haparanda, Örebro eller Tillberga vad ni nu än må vara för lag se upp här kommer Vi och den där svikaren som gick till UNIK ha kan Sjödin punktera !!!.
  Forza Selånger
 • bandyvän • 17 maj 2013 11:11:19
  såg på söråkers hemsida att "fia"var klar som tränare .är det ingen som vill vara kvar i selånger?
 • bandyvän • 16 maj 2013 11:03:36
  jesper till unik .den ende som var i allsvensk klass sticker .
 • Fransson • 7 maj 2013 00:26:03
  Tack själv!
  Njae, jo, ja, det återstår att se. En sak som står klar är dock att vi har vackra dräkter... och "vad gör det väl om stavarna är för korta så länge man är snygg?" (stulet och modifierat citat av Jan Stenmark).
 • Gurra • 6 maj 2013 14:39:51
  Tack för tacket.
  Innehållsmässigt är sidan väldigt bra, inte minst din kommentar förgyllde en i övrigt tråkig måndag. Ingen kritik där. Även min bedömning, gällande utseende, är såklart subjektiv. Blir intressant att se om ni kan spela bandy på något sätt som ingen annan gör och dessutom vinna matcher med det spelet!
 • Fransson a.k.a. 83:an • 4 maj 2013 15:08:01
  Svar till "bodeddely": Ja, Lennart har spelat med röd-blått. Blir kul för dig att fröjda ögat i vinter när Selånger kommer på besök. Du, förresten, tack för välkomnandet.
  Svar till "Gurra": Tack! Vi har antagligen bästa hemsidan öster om Oklahoma (OBS! subjektiv bedömning). Vi har även som största målsättning att göra allt på ett sätt ingen annan gör det. T.ex. spelar vi brännboll i bowlinghallen och pantar burkar innan de är öppnade.
  När jag har svarat två av tre känns det diskriminerande att inte svara den tredje, varpå jag tackar "Robban".
  Då kan man avslutningsvis undra varför jag sitter och tackar. Jag undrar faktiskt jag med. Jag gjorde det dock av artighetsskäl trots att jag bara ville svara "Gurra":s kommentar gällande hemsidan. Förövrigt gillar jag att tacka, det är ett av mina favoritintressen. Tack!
 • bodiddely • 4 maj 2013 07:34:02
  härligt med klassiska selånger ,välkommna upp till haparanda,har ännu inte lyckats se en match med selånger,men vet att Ingemar Aava spelade i klubben,kanske också en av lummis bröderna om jag minns rätt?spelade själv pojklagsfotboll med ingemar, än en gång välkommna upp
 • Gurra • 3 maj 2013 14:22:44
  Stort grattis till Allsvenskan!
  Men er webb håller inte allsvensk nivå. Använd idrottonline, som de flesta andra.
  Ses i vinter.
 • Robban • 3 maj 2013 08:44:35
  Bra jobbat ni kommer att lyckas i Allsvenskan .

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna