Selånger - Rättvik 2-5 (1-2)

Men orka skriva... Sugen är lite tappad just nu.

 

Vad har vi för ljuspunkter? Östen kom in med från kiosken överblivna varmkorvar, toastar och kanelbullar efter matchen. Det var ju trevligt. Det måste man säga. Och det var fint väder. Efter förmiddagens ihärdiga snöande blev det ju helt perfekt.

 

Helt perfekt var det inte att Rättvik gick upp till 2-0 efter ett välplacerat vinkelskott och en hörna, en spelmässigt hängde vi med rätt bra ändå. I mitten av halvleken gav vi bort bollen för enkelt och blev tillbakapressad, men hoppet tändes då Peter Hansson med en fruktansvärt genial passning hittade Jätteblomman som tog sig förbi en back och krutade in reduceringen.

 

I halvtid var det en aning dämpat till en början. Vi kände ändå att vi var med i matchen. Den största skillnaden var deras grundfart och att de utnyttjade en större del av banan än vad vi är vana vid.

 

Andra halvlek inleddes med bastant rättvikspress. De gick upp högt och vi hade lite problem med det. Dock fick vi till en hörna och där höll sig Alexander framme och petade in en retur. 2-2.

 

Tyvärr fick de också en hörna (ja, de hade ganska många) kort efter vår kvittering och bollen sprättes upp i nättaket efter en variant. När masarna också gjorde 4-2 bara fem minuter senare då var det lite småuppför helt klart. Energin rann ur oss kan man säga.

 

Ändå skapade vi chanser i detta läge. Det hade varit klart bra om The Gregster hade satt sitt friläge. Eller om Rättviks keeper inte fått tåspetsen på Woxbergs vänsterbössa. Eller om domaren blåst straff när Fredrik fick ett slag på klubban när han skulle styra in ett frislagslyft.

 

Istället fick de ett billigt mål i slutminuten mot ett trött Selånger.

 

Men nu har vi känt på tempot och det är 90 minuter kvar. Konstigare saker har man varit med om än att vi skulle kunna vinna med tre baljor nere vid Siljansviken som är berömt för sitt varma badvatten om sommaren. Det hade varit kul om matchen gick på Siljan förresten. Hallen duger i och för sig bra den också.

 

Selånger SK Bandy - IFK Rättvik 2-5 (1-2)

Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report5167.html

 

P.H.

 

Kommentera:

  • mazin • 2 mars 2013 22:23:05
    är det fotboll?

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna