Västanfors-Selånger 4-6 (2-1)

Bandysveriges coolaste sponsor har Västanfors. Eller vänta, vi har ju Linds svets och montage. Vi låter det stå osagt. Foto: Blomman Blomster Bandysveriges coolaste sponsor har Västanfors. Eller vänta, vi har ju Linds svets och montage. Vi låter det stå osagt. Foto: Blomman Blomster

Här kommer så en rapport från lördagens match i rövarnas kula, nämligen Västanfors IP i Fagersta.

Det var en vacker vinterdag då vi slingrade in i Bergslagen genom Bagghyttan, Horndal och Fors.Vi kom i god tid till planen och kunde ta en liten promenad i omgivningarna. Allt var harmoniskt och fint. Avslappnat så till den milda grad att vi knappt märkte att matchen började.

Fläkten inledde dock såsom smeknamnet antyder och plötsligt stod det 2-0, Jim blev utvisad och dom hade stolpskott med en retur som rakades bara några centimeter utanför. Stissigt i Selångerlägret med många tveksamma manövrar.

Det visade sig ju längre halvleken led att vi nog var det bättre laget ändå. Västanforsförsvaret sjönk allt djupare, men utan att vi skapade några riktigt vassa chanser. Kvitteringen till 2-1 var inte heller frukten av något skönspel. Blomman skickade iväg ett frislag från dålig vinkel mot mål och västanforskeepern tappade in bollen mellan benen. Bollen rullade sakta, sakta över mållinjen.

I halvtid pratade vi mest om det man brukar prata om när man möter ett lag som backar hem. Att inte åka för länge med bollen på egen hand, utan istället slå passningar till spelare som kan gå runt deras försvar. Kort sagt - inte spela svårt i mitten.

Vi hade rätt bra tryck hela andra halvlek och ägde spelet. På något sätt lyckades Fläkten ändå hålla sig kvar i matchen och bland annat fick Bergelinmuren briljera med att ta ett friläge. Gregers stenhårda pärla i nättaket till 3-5 i 73:e minuten kändes avgörande, men även efter det styrde deras nummer 6 in i ett frislag med både tur och skicklighet.

Den slutliga spiken i kistan satte vår härliga ryss efter att ha snappat upp en överbliven boll strax utanför deras straffområde. опрятный, Alexander! ("Snyggt" lär det där betyda.)

En skön seger med stor uppsluppenhet i omklädningsrummet som följd, men hos André gnagde det faktum att han hade blivit kallad "Fransson" av en motståndare under matchen. Hur kunde det ske?

Spänningen kring de två översta placeringa i division 1 norra består. Nästa match för vår del blir IFK Umeå hemma på Gärdehov på lördag.

Västanfors IF - Selånger SK Bandy 4-6 (2-1)