Selånger-Härnösand 1-0 (0-0)

En av de skönaste segrarna.

 

Ett par timmar före avslag förstod vi att det skulle bli snömatch igen. Drabbningen på Högslätten var ett riktigt härke till bandymatch som slutade med en svidande förlust för oss. Det fick bara inte hända idag. Då skulle det ha känts som att säsongen var typ slut.

 

Så det var bara att släppa lös allt vi hade. Flera i laget sa att det inte blev mycket gjort på jobbet idag. Alla tänkte på matchen. Matchen vi inte fick förlora.

 

Men en snömatch är alltid hasardartad. Båda lagen samlar försvaret en bit framför eget mål, så också den här gången. Det var jämnt till en början - och det var det väl egentligen hela tiden - men det kändes som att vi fick ner HAIKs försvar närmare och närmare målvakten ju längre minuterna tickade på.

 

Dock måste bollstackarn in i målet också och den saken kom att dröja. Det var stolpträffar och en ribbträff och det var målvaktsparader och hörnor som bara inte ville leta sig in genom den röda muren.

 

Som tur var hade vi också en stabil keeper i Bergelinmuren (gjorde skäl för namnet idag) och tre försvarsbjässar i Danne (björnen från Alnö), Jim (lejonet från Ljusdal) och Öckert (väderkvarnen från Södermalm). Det räcker att göra ett när man släpper in noll.

 

Det var gamlingarna som förlöste oss. Brorsan Fredrik (42 till sommaren) petade ut bollen till Alexander (49 om några veckor) som kom in från vänster och på nåt vis fick han in bollen. Jag såg inte riktigt hur det gick till. Hade väl snöyra i fejjan.

 

Vilken pärs. Vilken lättnad.

 

Att vi och HAIK fick vinna varsin av snömatcherna är kanske rättvist på nåt sätt. Storslagna 2-2 i målskillnad på två matcher. Det har också återigen visat sig att det är så kolossalt mycket skönare att stå på den vinnande sidan.

 

När jag tackade Jimpa för skjutsen hem och klev ur bilen, då knarrade snön ljuvligt under fötterna, luften kändes skön i lungorna och jag visslade på en liten melodi.

 

Nästa match är Västanfors borta på lördag. Vi måste vinna allt som är kvar nu. PDSG!

 

Selånger SK Bandy - Härnösands AIK 1-0 (0-0)

Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report3380.html

 

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna