Åsell: "Det blir roligare att se oss spela."

Jaha, då var det september då med en dryg månad till första träningsmatchen. Det är säkert många av er som följer Selånger som undrar hur läget i laget är. Det ska ni få veta nu då sportchefen Patrik Åsell berättar hur det ligger till.

 

Men innan första frågan till honom vill vi informera om att två av våra nyförvärv under sommaren har dragit sig undan. Fredrik Johansson fick ett bra jobb i Stockholm och stack dit. Daniel Yng har valt att sluta. Han var tveksam redan i våras när han kom från Söråker, men nu i augusti kände han definitivt att motivationen inte fanns där. Så kan det vara.

 

Patrik, hur är läget i truppen?

- Läget är på topp och stämningen är god. Nyförvärven smälter bra in i laget och har varit välkomna i gruppen från dag 1. Det märks att grabbarna har kul tillsammans. Det är roligt att känna engagemanget. Som till exempel att alla är intresserade av vilka kontakter vi har med spelare eller ledare. Det känns som att vi är på väg mot samma håll.


Nya tränaren Alexander Zinkevitch börjar bli varm i kläderna. Hur har det funkat hittills tycker du?

- Zinkan är en ledare som håller elitklass, utan tvekan vet jag att vi har den bästa tränaren i serien. Vi kommer att ha en tydlig spelidé. Alexander vill spela en offensiv, modern bandy med en medveten defensiv och det är ju något som vi i sportkommittén gillar också. Det kommer nog att bli roligare att se oss spela bandy i vinter. Tror även att spelarna kommer att känna att alla bidrar i spelet, vilket är roligt för spelarna, även om det också betyder ett större individuellt ansvar. Jag tror redan att många har lärt sig en hel del under Alexanders ledning.

 

- Vid sidan av Zinkan har vi även en ledarstab som håller hög elitklass. Fia, Ola och Bodda är rutinerade och många klubbar är nog kraftigt avundsjuka på den kompetens vi har i ledarstaben. Roligt även att vi har fått ett nytillskott teamet i forne SM-finaldomaren Thomas Nordin. En glädjespridare som vi är glada att kunna ha i gruppen kring A-laget.

 

Truppen består just nu bara av 15 spelare. Är inte det för lite?

- Truppen är just nu för tunn, men redan till veckan kommer den sannolikt att bestå av 16 spelare. Ett par spelare till ska in i truppen under hösten. Det är viktigt också att poängtera att vi bygger på att få in rätt karaktärer och rätt spelartyper i laget. Spelarna som är med i SSK 2012/13 är spelare som vill vara med på den resa vi precis har startat. Jag har fullt förtroende för att alla spelarna som är med i truppen också kommer bidra hela vägen i vinter.

 

- Vi jobbar efter den vision som sportkommittén har satt upp och som är att få in spelare som håller bra klass och har rätt karaktär. Vi har faktiskt tackat nej till spelare av olika orsaker.

 

Hur ser du på de tre nyförvärv klubben har gjort hittills?

- Ja, om vi börjar med Nicklas Blomqvist så är det en kille jag har följt under två års tid. En spelare som alltid ger allt! Förra säsongen låg han bakom typ allt i Söråkers målproduktion. Alla vi som såg derbyt mot Söråker på Gärde minns säkerligen då han åkte slalom genom SSK-försvaret och rundade Jeppe.

 

- Sedan den andra killen från Söråker, Mikael Norberg, som är en tuff och hård spelare som vet var målet är placerat. Jag såg direkt att han hade talang då jag fick syn honom under fjolåret. Han kommer nog, precis som många andra, utvecklas en del under året.

 

- Det känns jätteroligt att Jeppe Fransson vänder hemåt efter flera år. Jeppe är en glädjespridare i gruppen, en sådan spelare man vill ha i sitt eget lag. Han kommer att vara oerhört jobbig att möta för våra motståndare i serien. Jeppe drog som junior till bandygym i Sandviken, vidare till Tranås och sedan Ready i Norge för att landa i Dalarna och Borlänge. Senaste säsongen var han spelande tränare i Karlsbyheden. Det är även Basses första nyförvärv! (Sebastian Åhsén, ny i sportkommittén, reds anm)

 

- Jag ser även André Sjödin-Granzell lite som ett nyförvärv. Han kom hem till SSK vid årsskiftet 2011/12 från Tillberga. Nu har han dock acklimatiserat sig i staden på flera sätt och är med från start i år. Han har självförtroende, han är vältränad, han är laddad. Vilket kommer att visa sig en hel del på bandyisen i vinter.

 

Hur tycker du att A-laget ligger till inför hösten?

- Vi ligger bra till. Utifrån genomförda fystester vet vi vad vi behöver förbättra rent fysiskt på varje individ. Spelarna utvecklas för varje pass som går. Jag var och tittade på det andra ispasset och det var längesen det var sådan fart och intensitet på en Selångerträning. Så vad säger man? PDSG!

 

Just det. Pressa det som går. Tack för den här uppstyrda pratstunden, Patrik!
- Tack själv.

 

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna