HAIK-SSK 4-3 (3-1)

Nu tar vi nya tag.

Denna lördag bjöd Härnösand på ett skönt om än lite blåsigt mildväder. Isen var bra och Högslätten är en riktigt mysig plan. Omklädningsrummen är stora och rejäla, dock med möjligen något för höga bänkar. Duscharna var lite kalla också. Och i den där backen på väg ned från planen har många skridskoskydd gått sönder.

Skidspåren som utgår från Högslätten såg välpreperade och inbjudande ut.

Ja. När man har förlorat är det inte lika roligt att skriva om själva matchen. Men det är väl det som är det egentliga uppdraget.

Den ack så välbehövliga koncentrationen saknades i Selånger. Vi gjorde många misstag, framför allt i defensiven. HAIK bjöds, särskilt i första halvlek, på stora och för de trevliga isytor att finåka omkring med bollen på. 3-1 i halvtid kändes nästan i underkant, även om vi skapade en del chanser också.

I andra halvlek skärpte vi till oss en aning och pressade stundtals på ganska hårt, men HAIK red ut de små stormarna och kunde då och då komma i farliga motattacker.

Vi fick en ypperlig chans att kvittera i 91:a minuten. Då fick vi nämligen en straff och Martin Linner, som på uppvärmningen gång på gång hade setts skjuta hårt i trakterna av nättaket, klev fram. Kanhända var han lite tyngd av det pressade läget. Målvakten fick skottet rakt på sig och kunde enkelt rädda. Ja, det var nog nästan svårare att inte rädda. (Han är inte ensam om detta i vårt lag. Vi har endast satt 3 av 8 straffar den här säsongen.)

En annan mindre bra sak var Jocke Wegars matchstraff med drygt 20 minuter kvar. Han snackade helt enkelt ut sig och var förstås missnöjd med det efteråt. Den smädade domaren som i sin tur svarade med att säga "din jävla idiot" till Jocke fick dock fortsätta.

Men det som framför allt avgjorde matchen var vårt bristande passningsspel, första halvleks ihåliga defensiv och vårt svaga hörnskytte. Endast en av tolv hörnor satt där den skulle och det ligger i linje med vad vi presterat under hela säsongen. Sju ynkliga procent av hörnorna har gått i mål.

Vi vill mer. Vi kan bättre. Det har vi visat fläckvis den här säsongen och förhoppningen är att vi ska visa det ofta nästa säsong. Tack till alla som följt oss i år! Vi ses!