Det blev lite för jobbigt.

Det började med att vi missade avfarten in till Nyborgsvallen och inte lyckades vända förrän borta i Ryssbält. Journalisten K-G Bergström kommer tydligen därifrån. Om vi haft lite mer tid hade vi kunnat kolla på byns sevärdheter, som enligt Wikipedia "är de två sjöbodar som står vid sjön mitt i byn. De är byggda år 1750 respektive under 1800-talets början. Vid området runt sjöbodorna finns eldstad, grillstuga, bord och utedass. Sjön är ett populärt ställe för de som gillar att fiska gädda och abborre."

Det hade nog passat oss bättre den här dagen egentligen, att pimpla abborre i Ryssbält istället för att hålla på och ävlas på en bandyplan i 16-gradig kyla.

Men nu var det som var. Vi vände tillbaka till Nyborg och förlorade med 5-1.

Vi hade helt enkelt tömt oss mot Karlsborg dagen innan. Vi klarade oss emellertid riktigt bra i 20-25 minuter, tog ledningen och hade bud på mer. De skridskoskickliga nyborgarna jobbade sig dock in i matchen mer och mer och efter en halvtimme small det till två gånger. En hörnretur som vi inte fick bort eftersom vi hade en utvisad och rollerna var oklara. Och så satte Nyborg en straff efter att ha missat på första försöket, men fått ett nytt försök på grund av att det var spelare inne i straffområdet innan skottet avlossats.

Vi var tvungna lägga allt krut på försvaret och fick allt besvärligare att anfalla. När de dessutom gjorde 3-1 i första halvleks sista sekund, då blev förstås uppförsbacken ännu brantare.

Mycket glädjande var att vi inte gav upp. Vi kämpade matchen ut och det tog tid, ända till de sista tio minuterna, innan Nyborg definitivt kunde avgöra. För min del kändes det som om jag större delen av matchen åkte omkring med två vedträn där jag annars har mina lår. Jag var nog inte ensam om den upplevelsen.

Sammanfattningsvis: Det hade varit bra att få med sig mer än en poäng från denna helg i Norrbotten och det hade varit trevligt att få vara fortsatt obesegrade, men vi tog slut. Helgen stärkte nog laget ändå och nu är det väl bara att vi tar och vinner resten av matcherna. Det första vi bör göra är att skaffa avbytare.

Nyborg - Selånger 5-1 (3-1)